Ovlasceni serviser
Re: Ovlasceni serviser
Imam jedno pitanje za kolege koji rade klima uredjaje, da li je za samu montazu i overu garantnog lista potrebno pored registrovane firme i sertifikat i ugovor sa uvoznikom kao ovlasceni ili uvoznici priznaju i dovoljno im je ako je montazu odradila registrovana firma i overila svojim pecatom garantni list?
- sim
- gxu

- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Montažu da izvrši servis registrovan za tu vrstu delatnosti. Izda fiskalni račun i to je to.
Kod nekoliko brendova nije ni predviđeno da se garancija overava od strane montažera.
Ne mora ovlašćeni servis.
Kod nekoliko brendova nije ni predviđeno da se garancija overava od strane montažera.
Ne mora ovlašćeni servis.
SIMkom
Ja konkretno imam u planu da registrujem firmu sa sifrom delatnosti 4321 - postavljanje elektricnih instalacija e sad da li ce sa pravi to problem posto sam video da odradjuju montaze serviseri firmi sa ovom sifrom i po prici ne daju fisaklni racun vec overavaju pecatom.
Kolega serviser kaze da on saradjuje sa uvoznicima tipa midea, union i da sa pecatom svoje firme overava i popunjava garantni list bez da ima sertifikat.
Kontaktirao sam hisens & gorenje sa ovim pitanjem gde su mi odgovorili da je sama montaza dodatna usluga i ne utice na garanciju ali je pozeljno da servis koji montira izda potvreu o ispravnosti ugradnje po uputstvu proizvodjaca.
Sto se tice garancije, ima zakonska saobraznost u trajanju od 2 godine ali ima i ova produzena gde se trazi koliko sam ja procitao da ovlasceni serviser montira i sa se odradjuju servisi godisnje u zavisnosti koliko je propisao uvoznik.
Jesam ga malo vise zapetljao i izvinjavam se ali ne kapiram kad ispada da svako prica neku svoju pricu kako i sta i ne poklapa se jedno sa drugim.
Jel moze neko ko poznaje dobro ovu tematiku i ima volje/vremena da mi pojasni?
Kolega serviser kaze da on saradjuje sa uvoznicima tipa midea, union i da sa pecatom svoje firme overava i popunjava garantni list bez da ima sertifikat.
Kontaktirao sam hisens & gorenje sa ovim pitanjem gde su mi odgovorili da je sama montaza dodatna usluga i ne utice na garanciju ali je pozeljno da servis koji montira izda potvreu o ispravnosti ugradnje po uputstvu proizvodjaca.
Sto se tice garancije, ima zakonska saobraznost u trajanju od 2 godine ali ima i ova produzena gde se trazi koliko sam ja procitao da ovlasceni serviser montira i sa se odradjuju servisi godisnje u zavisnosti koliko je propisao uvoznik.
Jesam ga malo vise zapetljao i izvinjavam se ali ne kapiram kad ispada da svako prica neku svoju pricu kako i sta i ne poklapa se jedno sa drugim.
Jel moze neko ko poznaje dobro ovu tematiku i ima volje/vremena da mi pojasni?
-
bhgsmservis
- _

- Warranty service: GRUNDIG
- Specialty: tv
Ova tema je bas za diskusiju, vise je pitanje ovlasteni servis DA ili NE, nego kao doci do ugovora.
Moje iskustvo je slicno kao kod kolega, tesko se ostvari saradnja sa uvoznikom, cijena rada je mala, mnogo administracije,...
Trenutno imam ugovor samo za Grundig TV, nema mnogo uređaja u toku mjeseca tako da nije smaranje, zaradi se za kafe.
Moje iskustvo je slicno kao kod kolega, tesko se ostvari saradnja sa uvoznikom, cijena rada je mala, mnogo administracije,...
Trenutno imam ugovor samo za Grundig TV, nema mnogo uređaja u toku mjeseca tako da nije smaranje, zaradi se za kafe.
Smart Servis @Vitez