Ugradbena pećnica Gorenje B 7480E-slabije zagrijava
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Ugradbena pećnica Gorenje B 7480E-slabije zagrijava
Model: B 7480E
Typ: EVP 443-714E
Art. Nr. :665918
Po navodima stranke,pećnica slabo zagrijava.Ispitani su gornji dupli,donji,te bočni grijač-svi su ispravni.Znači,priključenjem na napon griju,omski pokazuju normalne vrijednosti,ne probijaju
na masu.Prekidač(sklopka),sa kojeg dobivaju napajanje ispravan.Ostaje pod sumnjom neispravnosti temperaturni senzor(sonda) koja je spojena u unutrašnjosti uz grijač,a sa druge strane ide
konektor sa dvije žice na elektroniku preko koje ide regulacija temperature,te sama elektronika.Nju sam odnio na pregled kod elektroničara i čekam povratni odgovor.Dok čekam odgovor,
zanima me da li je netko imao sličan kvar,odnosno,može li biti neispravna elektronika ili senzor.Ako je senzor,bit će veći problem,jer sam zvao servis "Gorenje",gdje su mi rekli da senzor nije
dobavljiv.Ako je elektronika,nadam se da će biti rješivo.
Typ: EVP 443-714E
Art. Nr. :665918
Po navodima stranke,pećnica slabo zagrijava.Ispitani su gornji dupli,donji,te bočni grijač-svi su ispravni.Znači,priključenjem na napon griju,omski pokazuju normalne vrijednosti,ne probijaju
na masu.Prekidač(sklopka),sa kojeg dobivaju napajanje ispravan.Ostaje pod sumnjom neispravnosti temperaturni senzor(sonda) koja je spojena u unutrašnjosti uz grijač,a sa druge strane ide
konektor sa dvije žice na elektroniku preko koje ide regulacija temperature,te sama elektronika.Nju sam odnio na pregled kod elektroničara i čekam povratni odgovor.Dok čekam odgovor,
zanima me da li je netko imao sličan kvar,odnosno,može li biti neispravna elektronika ili senzor.Ako je senzor,bit će veći problem,jer sam zvao servis "Gorenje",gdje su mi rekli da senzor nije
dobavljiv.Ako je elektronika,nadam se da će biti rješivo.
- bracans
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Re: Ugradbena pećnica Gorenje B 7480E-slabije zagrijava
Možda je u pitanju PT1000 sonda?
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Može da zeza termostat koji je na kućištu (služi kao sigurnosni).
Ako ne rešiš, možeš da je prepraviš da radi bez elektronike..
Ako ne rešiš, možeš da je prepraviš da radi bez elektronike..
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Ako je u pitanju sonda (ne znam da li joj je oznaka PT1000),prema odgovoru iz servisa,nedobavljiva je,a što se tiče termostata(sigurnosni),on je ispravan.Što se tiče elektronike,nadam se da će
se riješiti,međutim,bez sonde ne može raditi.E,sad ne znam da li bi se mogla staviti neka zamjenska koja se može priključiti na elektroniku,a da funkcionira.Eventualno PT1000,jer po onome što
sam našao na internetu,nije ista kao ona koja se nalazi na pećnici.
se riješiti,međutim,bez sonde ne može raditi.E,sad ne znam da li bi se mogla staviti neka zamjenska koja se može priključiti na elektroniku,a da funkcionira.Eventualno PT1000,jer po onome što
sam našao na internetu,nije ista kao ona koja se nalazi na pećnici.
I ja se slažem sa Jaroslavom. Ako nije jednostavno i jeftino popraviti elektroniku, a moguće je, prepravi ga da radi analogno. To je najpametnije rešenje. Tako isto može da se napravi i za frižidere i zamrzivače kojima je crkla elektronika.
Kako resite ventilator on treba da ostane da radi neko vreme i kad se rerna ugasi ostalo nije problem
- jaro
- bela tehnika
Tu opciju gasimo. Radi zajedno sa sijalicom.
Znaci njega vezujes na sijalicu, turbo izbacis ostavis na prekidacu donji gornji, gril i povezes termostat?
- jaro
- bela tehnika
Turbo zavisi od želje gazdarice, samo jedna funkcija - ionako samo jednu i koriste, naravno,, preko termostata.
Re: Ugradbena pećnica Gorenje B 7480E-slabije zagrijava * REŠENO *
Ispričavam se na kasnom odgovoru,ali u međuvremenu je iskrsnula još jedna ista pećnica sa istovjetnim problemom,pa sam htio vidjeti kako će biti sa ovom.Ispostavilo se da je bio problem na
obadvije elektronike isti(zamjena dotrajalih elektrolita).Danas je montirana i ova,te se pokazalo da grije dobro.Hvala svima na datim savjetima Pozzz
obadvije elektronike isti(zamjena dotrajalih elektrolita).Danas je montirana i ova,te se pokazalo da grije dobro.Hvala svima na datim savjetima Pozzz

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Smeg S381X-5 ugradbena pećnica-izbacio osigurač
napisao orion52 » 03 Dec 2020, 16:53 » u OSTALI APARATI - 15 Odgovori
- 4547 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
09 Dec 2020, 11:29
-
-
-
Zanussi ugradbena ploča-kontrolna sijalica stalno svjetli *ODUSTAO*
napisao orion52 » 13 Jun 2023, 21:02 » u OSTALI APARATI - 10 Odgovori
- 1986 Pregledano
-
Zadnji post napisao KASA1
21 Jun 2023, 23:04
-
-
- 9 Odgovori
- 3528 Pregledano
-
Zadnji post napisao Joca
04 Sep 2011, 11:18
-
-
Mikrotalasna pećnica WEG-2508S - problem sa enkoderom
napisao sboban » 27 Apr 2025, 13:31 » u OSTALI APARATI - 9 Odgovori
- 932 Pregledano
-
Zadnji post napisao sboban
30 Apr 2025, 10:07
-
-
- 3 Odgovori
- 2006 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
31 Jul 2012, 20:41
-
- 7 Odgovori
- 2289 Pregledano
-
Zadnji post napisao majstorlaza
05 Sep 2012, 23:06
-
-
GORENJE GH660B problem sa ventilatorom(RIJEŠENO)
napisao junuzovic » 19 Jul 2013, 09:55 » u OSTALI APARATI - 13 Odgovori
- 3601 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
22 Jul 2013, 19:31
-
-
- 5 Odgovori
- 4011 Pregledano
-
Zadnji post napisao elektrosok
28 Mar 2015, 08:53