LED TV
FIRMA:Grundig
MODEL: 55VLX7710BP
MODEL DODATNO:
CHASSIS: GF
MAINBOARD: ZGF190R-6
PANEL: 057T55C33C
T-CON BOARD: 550871L-5433AH
SMPS: FSP123-3F01
SIMPTOMI:Sve radi ok,samo je grafika naopačke(zarotirana za 180 stepeni.Potrebna pomoć kako da okrenem normalno.Unapred zahvalan.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:Zamennjen main bord,nisam se snašao u meniju.
Grundig 55VLX7710BP nakon zamjene MB, okrenuta grafika naopačke
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: Grundig 55VLX7710BP, okrenuta grafika naopačke
Kad kažeš "meni", misliš li na korisnički meni ili na servisni meni.
U korisničkom meniju ova vrsta podešavanja nema sigurno.
Kada je u pitanju servisni meni treba provjeriti ima li opcija Mirror ili Flip u podešavanjima panela. Ako ima potrebno je uključiti ili isključiti, zavisi u kom je položaju trenutno.
U korisničkom meniju ova vrsta podešavanja nema sigurno.
Kada je u pitanju servisni meni treba provjeriti ima li opcija Mirror ili Flip u podešavanjima panela. Ako ima potrebno je uključiti ili isključiti, zavisi u kom je položaju trenutno.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
-
- _
- Contact person: steva
- Specialty: tv
servisni menu,mirror sam koristio i on okreće samo sdržaj slike dok meni ostaje nepokrenut.Flip misam uočio ali proveriću.
- alexa_pg
- Site Admin
Slika na ekranu može biti okrenuta vertikalno za 180 stepeni tako da glave budu dolje a noge gore. Takođe, slika može biti okrenuta horizontalno tako da se tekst čita sa desna u lijevo.
U oba slučaja kada se bilo kako okrene, okrene se sadržaj slike kao i sam meni. Nije mi jasno kako kod tebe se okreće sadržaj slike a ne okreće se menu. Skoro nemoguće. Ili te nisam najbolje razumio.
U oba slučaja kada se bilo kako okrene, okrene se sadržaj slike kao i sam meni. Nije mi jasno kako kod tebe se okreće sadržaj slike a ne okreće se menu. Skoro nemoguće. Ili te nisam najbolje razumio.
- KASA1
- Site Admin
Radi se o Grundig - Beko GF šasiji.
Ovdje je očito problem u firmware-u jer je zamjenska ploča išla uz drugi panel. Treba se poigrati sa instalacijom odgovarajućeg panel bin file-a, ili eventualno probati sa software-om za GF šasiju (ne nužno zadnjim).
Iz servis manuala:
Ovdje je očito problem u firmware-u jer je zamjenska ploča išla uz drugi panel. Treba se poigrati sa instalacijom odgovarajućeg panel bin file-a, ili eventualno probati sa software-om za GF šasiju (ne nužno zadnjim).
Iz servis manuala:
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
- _
- Contact person: steva
- Specialty: tv
Re: Grundig 55VLX7710BP nakon zamjene MB, okrenuta grafika naopačke * REŠENO *
Zahvljujem svima koji su pokušali da pomognu.menu se sam namestio automatski kada sam ga uključio da ponovo nešto pokušam.inače je sve lepo i precizno
bilo objašnjeno .grafika nije bila zarotirana ni oko horizontalne ni oko vertikalne ose,već u (vertikalnoj) ravni panela za 180 levo ili desno,efekat je isti.Pozdrav!
bilo objašnjeno .grafika nije bila zarotirana ni oko horizontalne ni oko vertikalne ose,već u (vertikalnoj) ravni panela za 180 levo ili desno,efekat je isti.Pozdrav!
- alexa_pg
- Site Admin
Re: Grundig 55VLX7710BP nakon zamjene MB, okrenuta grafika naopačke
Odlično. Riješen problem.
Ne znam samo da li se baš aparat sam podesio. Prije bih rekao da je popravljen tvojim podešavanjem i samo je trebalo da se isključi sa napajanja - da se sve resetuje.
Ne znam samo da li se baš aparat sam podesio. Prije bih rekao da je popravljen tvojim podešavanjem i samo je trebalo da se isključi sa napajanja - da se sve resetuje.