Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Forum za neobavezne teme.
Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Re: Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Post napisao Kobac » 28 Okt 2012, 08:43

Rekao bih da vecina tako misli nego "nije lepo" pa se izbegava.
Da su sami krivi jesu a da moze drugacije - moze.
U mome mestu ih ima dosta i uglavnom se uklapaju u stereotipe. U mojoj ulici ima samo jedna porodica koja se nikako ne uklapa, rade ljudi posteno, deca se igraju sa nasom decom, kuca im je cista toliko da je nase zene sramota kada to vide ali su oni sami otisli iz kraja u kome su bili i dosli ovde da bi promenili okruzenje posto drugacije tesko da mogu da isplivaju iz mase.

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 28 Okt 2012, 08:59

Dujo u pravu si , opet. Ali osim što tvoj text kao konstataciju činjenica koje su defakto naša stvarnost, razume onaj ko je svestan stvarnosti, isto tako oni koji ga ne razumeju teraju po svome i dalje.
Poenta je da ni ti ni ja ne možemo ništa uraditi da se to činjenično stanje promeni. A oni koji bi to trebali da rešavaju, čiji je to posao, i koji mogu to da promene, oni to nežele da rade i neće. Naravno jer pored toga što treba da rade, morali bi se i nekome zameriti. A naš službenik na budžetu misli samo na jedan način: " Daj da sedim i vatam krivine samo da prođe vreme, jer prvog je plata ..."
Dovoljno je pogledati ove nove epizode od http://www.youtube.com/results?search_q ... 4X06VUVIbc
Međutim to je samo za nas koji normalno mislimo, radimo i ponašamo se u društvu kao građani. Oni koji su navikli da nerade, koji se bave kriminalom, prevarama tj korišćenjem nerada državnih institucija, oni će uvek da se ponašaju neodgovorno jer im država upravo svojim NERADOM to dozvoljava. I "vapaj" nas normalnih je samo individualno gubljenje živaca i vremena koje nigde ne vodi i bez ikakvih rezultata.

Ako mislimo da možemo nešto da promenimo onda treba preći sa reči na dela. Konkretnije, moj stav već 20 godina je da ako mislimo napraviti promene u našoj tužnoj stvarnosti jedini način je batina.
A t o podrazumeva gomilu istinski ogorčenog poštenog naroda sa vilama, lopatama, sekirama na ulice i od kuće do kuće lopova i UDRI !!!
A pre toga naravno blokirati aerodrom, granice da ne pobegnu na kajmane, sejšele, kipar, švicu itd....

Drugačije promena neće biti.
Umalo da se takvo nešto desi 6og oktobra , ali .......
Da se desilo to što sam rekao tada, bilo bi nam bolje. Ovako je samo MNOGO gore ....

Ajd živeli :pivopije:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Vojvoda » 28 Okt 2012, 10:17

Zaboravio si da dodaš da se broj tih "koje treba batinom, vilama, lopatama, sekirama..." enormno uvećao nakon 5.X 2000. Što znači da su se oni koji su se zalagali pre tog datuma za "batinom, vilama, lopatama, sekirama..." domogli vlasti samo da bi bili stotine puta gori od ovih pre njih. Nakotili se ko pacovi a narod ga popušio kao i obično. Shodno Dujinoj priči za Cigane, koja je 100% tačna, za ovih 10 godina epitet lopov je prerastao u epitet "demokrata" ili još gore "biznismen".
Da se vratimo na Žitanse. Evo recimo naselje nadomak BG Zemun polje, "biznismeni" napravili kamaru tzv. neprofitnih stanova za sirotinju (čitaj Žitanse) i napunili ih istim. "Idila" je trajala nepunu godinu dana a onda je ta skupina pribegla starom zanatu a starosedeoci su polako počeli da pizde i da delaju u Sixovom maniru samo se o tome nije pričalo kako se ne bi saznalo zašto se to desilo jer bi glavna medijska priča za Žitanse pukla kao mehur od sapunice. Setite se samo fijaska medijske hajke na tri dečaka koji su Žitansa odvalili od batina jer se navodno družio-udvarao sestri jednog od njih. Kada se saznalo da je Žitan zapravo sexualno uznemiravao devojku pa čak išao i do priče o silovanju i kada su pomahnitali novinari otvorili malko oči cela priča je pala u vodu a slučaj je neverovatnom brzinom zataškan. Da se vratimo na Zemun polje, videvši da su zasrali stvar, kao što uvek i urade, "biznismeni su napravili još jedan ogroman blok tzv. neprofitnih stanova ali ovaj put za državne službenike (čitaj policiju) u nadi da će isti, zahvaljujući svom položaju, iza kulisa cele priče situaciju u tom malenom naselju dovesti pod kontrolu. Da zlo bude gore, Žitansi su nastavili po starom pa su se zimi grejali na parket, sobna vrata i druge gorive delove stana koji im je dat NA KORIŠĆENJE NA ROK OD 5 GODINA SA OBAVEZOM DA GA VRATE U STANJU U KOME SU GA I DOBILI! Naravno da od toga nema ništa i naravno da će "biznismeni" i to zataškati kad dođe vreme.
Zašto vam sve ovo pišem, PA ZATO ŠTO NEMA U NOVINAMA I MEDIJIMA. A ovakvih priča ima svuda širom zemlje sVrbije.
Za ljude koji neće da se prilagode treba primeniti američki "visoko demokratski" sistem - rezervat. To je jedino rešenje. Pa ko hoće da se prilagodi - OK, ko neće - rezervat. A u rezervatu nema đubre, nema "sekundarne sirovine"... nema lopovi. Državi je svakako jevtinije da na taj način finansira "njihov način života" nego da joj svakog meseca pustoše socijalnu kasu enormnim iznosima novca.
Evo kako to rade, venčaju se i napakuju 16 dece a onda se razvedu pa su "samohrani" roditelji i to oboje dvaput za istu decu, a davanja po članu porodice samo rastu. Mogu tako da maznu i do 50,60,80 hiljada mesečno. Pa zašto bi onda radili i bili normalni kao svi ostali? Možda jesu nepismeni ali bolje poznaju naše propise od svih ostalih jer ih neko dobro uči šta i kako da rade. Zato imate slučajeve da Žitanka izađe iz socijalnog i mlati o bradu svežnjem novčanica a sirotu starinu, koji je nekad bio uzoran radnik svog preduzeća, obezbeđenje najuri napolje jer je došao da traži neku crkavicu da sastavi kraj s krajem.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Kontakt:

Post napisao krllebg » 28 Okt 2012, 10:38

Cigana ima raznih ,kao i svih drugih ljudi.Moj najbolji prijatelj,skolski drug,neko sa kime sam odrastao - je ciganin.Zovem ga BRATE,i on mene.Vredan,porodican covek.Ni nalik vecini cigana koje znate ili ste od nekog culi za njih.Tacno je,vecina nema vise od osnovne skole,nema ni taj moj drug,ali ako vam kazem da je on ovog meseca,dobro procitajte - zaradio 1200 eu sa tom osnovnom skolom,trgovinom,trange frange kombinacijama,nikoga nije zajebao - nikada ! Ja se vrlo cesto pitam,zasto mlatim praznu slamu,popravljam i budzim,kad bi mi bilo bolje da sa njim muljam,a milion puta me molio da zajedno radimo.Jednostavno nemam ciganske krvi u sebi za to.Neumem tako. I jos jednu stvar.Pomenuli smo nekolio puta 5 oktobar,pa da kazemo i to da su za vreme NATO bombardovanja,oni kao deo nekog naroda koji ovde zivi,samostalno organizovali demonstacije protiv nato bombardovanja.Taj moj drugar je nosio transpatent sa natpisom Opa Bato ,jebacemo NATO.Znamo kako se to zavrsilo,ko je koga naguzio,ali nema veze.I ono sto mi on kaze - Brate jedino MI Cigani netrazimo od Srbije svoju drzavu.Postujem !
Generalno,jeste takvi su - neradnici,prosjaci,neobrazovani.Nije produkt drustva,jednostavno genetski predodredjeni da to budu.Provalili su foru kako da ih drzava izdrzava i daje im benefite,sad ce da nam lupe VIZE zbog njih,cela evropa kuka na azilante cigane i siptare,nas zbog toga prozivaju.Pa ko nas jebe,nismo imali mehanizam da to sprecimo,da nateramo da budu deo civilizovanog stanovnistva srbije.Zasto tako nemoze u Finskoj,Svedskoj,Nemackoj ? Zato sto pravo na socijalno izdrzavanje nemoze da ima svako,i nemoze ceo zivot da ga ima.Dve godine,ides u neku skolu,imas krov nad glavom za to vreme,neku paricu i posle mrs u PM. I ko se snasao,ostaje ko nije ciao raggazi.Eto zato imaju po 16 dece,da bi mogli da vuku socijalne povlastice od drzave ...
... Here lies a man whom is little known !!!

Vojvoda
___
___

Post napisao Vojvoda » 28 Okt 2012, 10:54

krllebg je napisao:Brate jedino MI Cigani netrazimo od Srbije svoju drzavu.
Pazi, menja se i glasi... Postoji i za to priča ali da ne dižemo galamu. Već su tražili od SPC da im dozvoli da imaju svog sveca, čija ličnost inije utemeljena istorijski i religijski ama baš nigde. Sv. Bibija, tetka kako je oni zovu, njihova paganska svetiteljka koju hoće da uguraju u pravoslavnu, inače monoteističku, crkvu. To je prvi korak ka priči koju imamo u bivšim SFRJ republikama a tiče se religije. Tražiće posle svoje crkve, popove, vladike, patrijarha... Znamo šta je poslednji korak u toj priči - država. Nisu oni krivi za to, neko ih samo dobro uči šta i kako da rade. Iste učitelje su imala i bivša braća iz SFRJ. Ništa lično, politika velikih sila je uvek bila zavadi pa vladaj. Niko nam nije kriv što smo budale koje se primaju na tu priču.

Odosmo u off. Nema ovo veze sa mušterijama ali nas, izgleda, sve boli ista nepravda.

buzdumra
gx
gx

Post napisao buzdumra » 28 Okt 2012, 12:37

krllebg je napisao:Opa Bato ,jebacemo NATO.Znamo kako se to zavrsilo,ko je koga naguzio
ja znam samo da smo uz sav taj n.otpad koji su bacili na nas super prosli za 10min su mogli da nas samelju i stave u konzerve da su hteli ..
a cigani ovo ono netraze drzavu i ostala sranja pa sta ce im ,. ako naprave drzavu mora se uredit (sta vec dolazi uz to) ovako zive na racun tudje .
i kakvo vreme dolazi cigana je sve vise boja nebitna kao ni registracija....
Vremenski period od trenutka kada je prahistorijski čovjek počeo da izrađuje oruđe i oružje se dijeli prema materijalu od koga je pravljeno i načinu njegove obrade na: kamena doba i to starije kameno doba , srednje kameno doba , mlađe kameno doba ,te metalna doba (bakarno doba ili eneolit, bronzano doba i željezno doba).
mislim da je vec odavno pocelo doba ludaka i prevaranata i manipulacije masa... mozda i nisam u pravu ali vreme ce reci... lolzi
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 28 Okt 2012, 16:28

Brate jedino MI Cigani netrazimo od Srbije svoju drzavu.Postujem !
Pa sta ce im drzava kad mogu da jedu i ovu. Drzava im placa sve ovde kod nas ove demokrate daju i drva, razne pomoci, imaju prednost.

Dujina prica je doslovce tacna. Ja sam do sad ne pamtim broj koliko njih pitao sto se vredjate kad vas neko zove ciganin, a medjusobno se zovete tako i niko nije znao da mi odgovori :!: :!: Ne postoji dobar ciganin koji nikog nije zajebao. Postoji samo onaj koji vas je zajebao ili koji ce tek da vas zajebe.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Vojvoda
___
___

Post napisao Vojvoda » 28 Okt 2012, 19:44

stojkePN je napisao: Postoji samo onaj koji vas je zajebao ili koji ce tek da vas zajebe.
Apsolutno tačno. :pivopije:

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Kontakt:

Post napisao krllebg » 28 Okt 2012, 21:21

Ma jeste,teski su.Popravim mu jedan TV,ugradim novo ... koluta ocima ali plati.Onda ode kod drugog,ovaj mu za istu cenu popravi 4 kom ,licno mi priznao.I ko je sad tu lud ? Onaj moj TV jos uvek radi,a od onih 4 dva mu se vrate jer ih je popravljao tako sto je skidao budjeve elektrolite sa sasija i ko zna odakle krpio.Briga me,posteno sam uradio,posteno naplatio.
... Here lies a man whom is little known !!!

Krajnc Karlo
Preminuo
Contact person: Karlo

Post napisao Krajnc Karlo » 28 Okt 2012, 21:37

Postoji samo onaj koji vas je zajebao ili koji ce tek da vas zajebe.
never again
:tenk:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 29 Okt 2012, 11:44

Jbt...malo pre dodje neki chikica da prijavi kvar na Gorenjcu sa 8 kanala (prvi koji je izasao u boji), parkira bicikl ispred ulaznih vrata od servisa koja se inace otvaraju ka spolja (kako bi i trebalo da bude na svim lokalima) i proba da udje i lupi vratima bicikl.
Onda je krenuo da se dere i da me doziva jer ne moze da udje u radnju ?!?
Morao sam da mu kazem da pomeri bicikl i da onda otvori vrata.

Jbt, svaki dan je sve gore.

:tuptup: :tuptup: :tuptup:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 29 Okt 2012, 14:49

lolzi lolzi Trebao si da mu das i savete kako bezbedno da stigne do kuce lolzi
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 29 Okt 2012, 15:06

:mrgreen: Citam ovo , i tuzan sam.Zar nema generacija koja ne mora da prodje kroz ovu istinitu pricu.Mi se kacimo na zadnji vagon, jurimo tehnologiju, snalazimo se i savladavamo je , ali klijantela ...... standardna...."mrtvo more".... ne obrazovana, da ne kazem nepismena.Koji je to sudar mozgova. :roll:
Only thinking... :roll: Paz' te priču...poezija. :deda:

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 29 Okt 2012, 17:07

Auu Dujo .. pa ti si na'ebo kad ti inspekcija dođe i primeti da na vratima nemaš "Vuci/Guraj" :lala:
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Damiru
___
___
Contact person: Damir
Kontakt:

Post napisao Damiru » 29 Okt 2012, 17:19

I "zabranjeno pušenje" i "uzmite račun" i jasno obeležene stepenike i.......
Hoću da kažem, traže sve i svašta, samo da napakuju neku neispravnost (ne mislim konkretno na Duju).
Commitment is pushing yourself when no one else is around.

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 29 Okt 2012, 17:29

Kad stignemo do 3 školjke .. biće propast sveta ..
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 29 Okt 2012, 19:05

fanzo je napisao:Auu Dujo .. pa ti si na'ebo kad ti inspekcija dođe i primeti da na vratima nemaš "Vuci/Guraj" :lala:
Uguracu ja njima srafciger krstak broj 8 u oko pa neka tako coravi bauljaju po poreskoj...nece im onda pomoci natpis.
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 29 Okt 2012, 20:03

lolzi lolzi
generacija 49 je napisao::mrgreen: Citam ovo , i tuzan sam.Zar nema generacija koja ne mora da prodje kroz ovu istinitu pricu.Mi se kacimo na zadnji vagon, jurimo tehnologiju, snalazimo se i savladavamo je , ali klijantela ...... standardna...."mrtvo more".... ne obrazovana, da ne kazem nepismena.Koji je to sudar mozgova. :roll:
Nema. :-( A neće ni biti, pogledaj kakvi sve obrazuju sad mlade. Optimističan sam. :mrgreen:
A i ovo:
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/srbi-c ... nketa/2786
"Ne smemo da budemo naivni. U istoriji važi za normalnu pojavu da pojedini narodi nestaju. Ne mogu da pronađu svoje mesto u datom svetu, beže u zatvorenost i nestaju", kazala je Perovićeva u intervjuu za današnji Mađar so.
Ocenila je da je duh palanke doživeo svoj pravi trijumf u Srbiji, a država je u velikoj meri "varvarizovana i zapuštena" i dodala da bi za regeneraciju bio potreban ogroman napor koji sami ne možemo učiniti.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Vojvoda
___
___

Post napisao Vojvoda » 29 Okt 2012, 21:15

Sreća je što tim gadnim dlakavim babama i njihovim mišljenjima niko bitan i niko pametan ne pridaje važnost.

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 29 Okt 2012, 21:24

A šta tu nije tačno? :mrgreen: Obrnuto je, pametni obraćaju pažnju, ali su velika manjina. :lala: Možda je samo trebala reći balkanci.
Zar to ne potvrđuje sve ono gore napisano???
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”