Opšti pravilnik - Informacije o fanzo-forumu

Opšti Pravilnik - Istorija Foruma - Service Info
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM
Pravila foruma
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM
Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 15882
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac

Opšti pravilnik - Informacije o fanzo-forumu

Post napisao fanzo » 13 Avg 2006, 01:16

fanzo-forum opšti pravilnik
Pročitajte FAQ - Često Postavljana Pitanja (Frequently Asked Questions) link , radi lakšeg snalaženja na forumu , ako imate nekih pitanja pošaljite PM (Privatnu Poruku) nekom od urednika. Na pitanja na koja već postoji odgovor na forumu, nećemo odgovarati.

1. fanzo-forum je namenjen kao razmena iskustava između servisera , stručno osposobljenih lica za servisiranje raznih elektronskih uređaja u svrhu lakšeg dijagnosticiranja kvara. Serviser informacije sa fanzo-forum sajta koristi na svoju ličnu odgovornost. Licima koja nisu stručno osposobljena za ovakve i slične poslove , ne savetujemo da se koriste istim informacijama. Takva lica imaju deo foruma namenjen baš za njih pod nazivom "Forum Za Krajnje Potrošače" , gde mogu postavljati pitanja vezana u vezi korišćenja pojedinih aparata i slično u skladu sa svojom stručnošću.

2. fanzo-forum je sajt u privatnom vlasništvu , pristup je svakom registrovanom članu omogućen , osim ako nije drugačije naznačeno. U slučaju da administratori i uređivači foruma procene da je integritet foruma ugrožen od strane nekog člana , isti će biti opomenut , odnosno isključen.

3. Budite Strpljivi , ne očekujte pomoć u roku od odmah , postavite pitanje što je moguće jasnije , pažljivo opišite problem. Ne ravnajte se prema prvom datom odgovoru (možda nije tačan).
savet: ne nastupajte agresivno , jer se može desiti da Vas ostali članovi budu ignorisali zbog toga , kontra produktivno je.

4. Ne citirajte bez razloga , da se poruke ne umnožavaju bez preke potrebe , zamorno je , ali ako baš mora , izvucite samo deo konteksta koji je Vama bitan.

5. Ne tražite da Vam neko uradi "domaći zadatak !!!" Pre nego što potražite pomoć pokušajte pronaći na forumu informaciju koja vas zanima. Budite što sažetiji i jasniji

6. Dozvoljeno je linkovanje prema drugim forumima i web stranama , osim komercijalnih web stranica u smislu širenja reklame.

7. Dozvoljena je razmena opreme i servisnog inventara , isto tako i kupoprodaja između kolega servisera , osim komercijalnih oglašivača. Posebno su otvoreni forumi za ovu svrhu i jasno naznačeni , u ostalim forumima nije dozvoljeno oglašavanje. Za komercijalne oglašivače je otvoren poseban forum i dozvola za oglašavanje se mora tražiti od administratora fanzo-foruma.


8. Zabranjene su nacionalne, verske i političke teme. Prozivke ostalih članova u negativnom smislu,vređanje i slično , takvi postovi će biti momentalno brisani , a postovalac opomenut. Nije dozvoljeno objavljivati nelegalne softvere , serijale i "crack-ove" , kao i linkove za nelegalne softvere. Zabranjene su svađe na fanzo-forumu , to ostavite za neku drugu priliku.


9. Svi Tekstovi su vlasništvo fanzo-foruma i pisaca pojedinih tekstova , istinitost i odgovornost za svaki ponaosob tekst snosi lično pisac-član teksta(posta). U slučaju da je potrebno neki tekst kopirati sa fanzo-foruma , osoba koja kopira tekst mora tražiti saglasnost autora čiji tekst želi da kopira. Član fanzo-foruma koji želi ovde objaviti tuđi tekst mora jasno naznačiti autora teksta i link odakle je tekst preuzeo u suprotnom lično je sam odgovoran u slučaju eventualno načinjene štete.

10. Svaki član foruma , korisnik informacije, je sam sebi odgovoran u slučaju neke štete koju je sam načinio koristeći se informacijama i uputstvima sa fanzo-foruma i niko mu drugi nije odgovoran za načinjenu štetu koju je sam svojim radom prouzrokovao. Ponavljam , fanzo-forum je namenjen stručno osposobljenim licima za poslove servisiranja raznih elektronskih uređaja.

11. Zabranjeno je otvaranje više od jednog korisničkog naloga na fanzo-forumu . U slučaju da urednici fanzo-foruma primete ovakve aktivnosti ( svaki član ponaosob je identifikovan jedinstvenom IP adresom ) momentalno će takvim članovima biti zabranjen pristup na forum bez obaveštenja i obrazloženja.

12. Strogo je zabranjeno na fanzo-forumu postavljati linkove prema fajlovima sumnjivog karaktera, fajlovima sa licenciranim i zaštićenim autorskim pravima, web stranicama sumnjivog karaktera. U slučaju da niste sigurni o validnosti linka molimo da link postavite između CODE tagova. CODE taster se nalazi iznad prostora u kome pišete svoj post.


Zadržavamo pravo na izmene u cilju daljeg unapređenja i poboljšanja fanzo-foruma.Drago nam je što ste nas posetili , fanzo-forum Vam želi puno uspeha u daljem poslovanju.

admin/mod team
dana: 13.08.2006.
Zadnja izmena: fanzo, dana 10 Okt 2007, 06:33, ukupno menjano 7 puta.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 15882
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac

Post napisao fanzo » 26 Jan 2007, 14:23

Pravilnik prijema kolega servisera u Expert Tim ,ako niste profesionalni serviser nije potrebno dalje da čitate


fanzo Professional Electronics Expert Team Service


fanzo-forum je osnovan 02.avgusta 2006. u svrhu okupljanja i razmene iskustava i servisne dokumentacije prvenstveno profesionalnih rtv servisera i elektroničara sa regiona ex-YU prostora. Isto tako i pomoć u diskusijama i edukaciji budućih kolega servisera raznih elektronskih uređaja za široku upotrebu. Nećemo se ljutiti i ako pitanje postave krajnji korisnici aparata na forumu Pomoć Korisnicima. Imamo i birtija/off-on topics za neobavezne teme.

St.Ilija - praznik foruma jednoglasno je utvrđen od strane kolega inicijatora ExpertTim grupe.


Expert Tim


ExpertTim forumi (16 foruma) su specijalizovani forumi za poslove servisiranja elektronskih aparata za široku upotrebu , jednostavno rečeno forumi za RTV servisere. Svaki od ovih foruma ima naznaku/sufiks *ExpertTim*
ExpertTim je oformljen da bi se bezrezervno i bez predrasuda razmenjivale informacije među kolegama. Svaka nova informacija (kvar/rešenje kvara) se uredno slaže u jedinstvenu bazu kvarova isto tako i dugogodišnja iskustva "male-velike tajne" naših kolega i dostupna je samo članovima Expert grupe , odnosno kolegama, sve u svrhu lakšeg i bržeg pronalaženja kvara. Veliki broj Service-manual dokumentacije je dostupan zahvaljujući opet našim kolegama. Dodatna privilegija je i automatski pristup u zatvorenu grupu BT-expert , profesionalni forumi za belu tehniku. Informacije o nabavci repromaterijala i još mnogo toga. ExpertTim je Poslovna tajna . ExpertTim sa nestrpljenjem očekuje svakog novog kolegu.


Od 1.Jula 2007. Pristup u ExpertTim forume zahteva donacije , dok pristup na javne delove foruma ostaje kao i do sada besplatan. Iz razloga što je forum i baza podataka poprilično narasla , a samim tim i troškovi oko održavanja servera i web sajta , što sam ja u nemogućnosti finansijski i vremenski da to sam održavam. Za 11 meseci rada na forumu se nalazi preko 4.500. fajlova i preko 1.500. tema . Forum se svakodnevno dopunjuje sa novim sadržajima. Tu je od skora počela da se izgrađuje baza kvarova , koja se svakodnevno dopunjuje i sortirana je po modelima šasija. Između ostalog , ono što je najbitnije je bezrezervna pomoć iskusnih kolega na rešavanju problematičnih kvarova. Lista dobavljača rezervnih delova sa kontakt adresama. Informacije o kvalitetu određenih komponenti. Specijalne ponude za kolege servisere. Od 1.jula se pravi i baza servisera iz ExpertTima sa vizit kartama Prijavi se i ti da bi našim strankama omogućili lakše pronalaženje servisa u svojoj okolini i biće predstavljeno u okviru našeg sajta. Sve što je za jedan rtv servis neophodno možete pronaći ovde na fanzo-forumu. Sve što će za rtv servise biti neophodno ,biće na ovom forumu.

BAZA pored kvarova sadrži:
  • oznaku štampane ploče (veoma je bitno radi lakše identifikacije nepoznatog modela)
  • spisak glavnih komponenti u aparatu
  • ulaz u servisni meni
  • spisak tema sa diskusijama na našem forumu koja se odnose na šasiju (sa linkovima)
  • spisak dampova (sa linkovima za preuzimanje) originalni sa našeg područja
  • oznaku i sliku originalnog daljinskog upravljača i adekvatne zamene
  • fotografiju šasije
  • servisnu dokumentaciju i trening manuale sa linkom za preuzimanje
  • spisak svih modela (sa istom šasijom) za koje momentalno imamo saznanja
  • iskustva i saveti od kolega iz expert tima


Novi članovi koji žele da se prijave u ExpertTim mogu to sami učiniti na LINKU Odabrati "Privremeni Expert" i prijaviti se. Učinićete to tako što ćete čekirati radio dugme sa desne strane "Privremeni-expert" grupe, zatim izaberite iz padajuće liste "Pridruži Izabranoj" i kliknuti na tipku "Pošalji".
Nakon toga poslati PM (privatnu poruku)administratoru admin link gde ćete napisati svoje lične podatke sa kontakt telefonom.
Ako se ne budete snašli pošaljite PM administratoru sa objašnjenjem. Ovi podaci neće biti objavljivani nigde , niti korišćeni u druge svrhe, potrebni su radi identifikacije kolega. U suprotnom se prijave neće razmatrati. Prethodno je potrebno da imate 50 postova na našem forumu. Podrazumeva se da ste profesionalni serviser. Administrator fanzo-foruma zadržava pravo na odluku o prijemu novih članova u Expert Tim bez obrazloženja.

Novi članovi koji su dobili pristup u ExpertTim imaju besplatan pristup 30 dana , nakon čega će se odlučiti da li žele i dalje da ostanu . Svoju odluku će morati da mi saopšte preko privatnih poruka jer ih ja neću kontaktirati. Ako se ne jave smatraću da su odustali od Expert grupe i biće isključeni bez prethodnog obaveštenja. U zavisnosti od svoje aktivnosti i kolegijalnosti ,a naravno i nivoa stručnosti , zavisiće i tarifa donacije. U ovom periodu ne mogu preuzimati fajlove iz Expert foruma , ali u slučaju da im je neka šema neophodna dobiće je besplatno ako je posedujemo i ako me kontaktiraju na PM , ali samo u ovom periodu.
Znači , u slučaju pozitivne odluke ( da žele da ostanu u ExpertTim forumima) moraće me kontaktirati na PM (Privatna poruka) i da mi tim putem saopšte odluku o svojoj realnoj proceni koliko im pristup u ExpertTim forume vredi , a isto i koliko njihova stručna pomoć vredi ostalim kolegama u Timu. Donacije su potrebne da bi forum mogao i dalje kvalitetno funkcionisati.
Odluka je jednostavna i potrebno je odlučiti se za jedno od 3 tarife donacije:

3 tarife za godišnji (12-to mesečni) pristup:
1. -20€
2. -40€
3. -60€
4. -free

1. Članovi koji su svakodnevno na forumu i pomažu kolegama kvalitetnim postovima i znaju da koriste pretragu foruma.
2. Članovi koji povremeno pomažu kolegama kvalitetnim postovima
3. Članovi kolege koji slabo ili nikako ne učestvuju u temama.
4. Članovi kolege koji daju izuzetan doprinos u uređivanju i pomoći kolegama u expert grupi.

U slučaju nejasnoća kontaktirajte me na PM U slučaju da Vam ne odgovorim u roku 48sati,pročitajte ponovo ovaj pravilnik!

članovi koji su bili već u Expert neka se ne prijavljuju u Privremeni-expert :!:

Hvala što ste nam se pridružili!
Administracija i uredništvo fanzo-foruma zadržava pravo odluke prijema članova u grupu i pravo na izmene i dopune pravilnika a bez prethodne najave.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 15882
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac

Re: Opšti pravilnik - Informacije o fanzo-forumu

Post napisao fanzo » 02 Jul 2008, 00:53

BT-expert - Bela Tehnika

BT-expert je zatvoreni deo foruma za komunikaciju među profesionalnim serviserima bele tehnike i omogućava dodatne privilegije na forumu. Dokumentacija, dampovi, informacije, online baza iskustva, korisni saveti kolega i još mnogo toga.
Grupa takođe ima pristup expert forumu "Alati-expert" i "Elektronika-expert" kao i veoma korisnim informacijama u vezi nabavke repromaterijala. Sve informacije u grupi su zaštićene od pristupa neovlaštenim članovima!

Da biste dobili pristup u ovu grupu morate se dokazati na forumu da imate znanja iz ove oblasti. Potrebno je da ste aktivan član minimum 3 meseca i da imate bar 50 postova na forumu. Hitan ulazak u BT-expert (omogućeno preskakanje pravila iz prethodne rečenice) grupu je omogućen samo po preporuci kolege iz BT-expert grupe. Uključivanje u grupu nije po automatskom principu i ne zavisi samo od broja postova na forumu, već će to isključivo zavisiti od kvaliteta postova.

Prijavljivanje u BT-expert grupu . Tabela za prijavu se nalazi u "Korisničkom Kontrolnom Panelu". Čekirajte radio dugme "BT-expert" i dole odaberite "Pridruži izabranoj" i klik na tipku "Pošalji". Zatim pošaljite administratoru Privatnu poruku sa svojom kratkom biografijom. Vaši privatni podaci neće biti nigde objavljeni, niti korišćeni u bilo koje druge svrhe. Hitan ulazak u grupu je moguć samo na predlog BT-expert kolege.

BT-expert članovi imaju ispod svog korisničkog imena lako prepoznatljivu ikonicu BT-expert, što omogućava lakše raspoznavanje među kolegama iz branše (struke).

Bela tehnika - Javni forumi su dozvoljeni za pristup svim registrovanim članovima foruma.

Članarina za pristup BT-expert grupi je 30€ za 12 meseci.
Administracija i uredništvo fanzo-foruma zadržava pravo odluke prijema članova u grupu i pravo na izmene pravilnika.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Zaključano

Natrag na “Dobro Došli na fanzo-forum rtv i servisera bele tehnike sa ex-yu prostora”