Sve o programatorima...

Najposećenije teme su u ovom podforumu. Molimo ne otvarajte nove teme ako već postoji slična otvorena.

Urednik: alexa_pg

Avatar
miodrag popovic
gx
gx
Postovi: 2894
Pridružen: 08 Nov 2006, 21:08
Location: Srbija
Phone number: 013/353-463
Specialty: tv
Lokacija: Pancevo

Re: programatori sve ovde

Post napisao miodrag popovic » 03 Apr 2009, 08:46

koristim ga ja samo za 24cxx i zadovoljan sam,ostalo nisam ni probao
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24606
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: programatori sve ovde

Post napisao Stolle » 03 Apr 2009, 11:19

Ima gotov sa kablom za 15€.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Hi-B
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 08 Apr 2009, 07:47
Location: Slavonija
Warranty service: Quadro
Specialty: tv-multimedia

Re: programatori sve ovde

Post napisao Hi-B » 08 Apr 2009, 08:58

Imam orange 2 koji mi je dobro radio dok nisam formatizirao HD, sada kada ga želim registrirati kliknem na reg file i on mi na tren otvori dos prozor i odmah starta neregistriranu verziju tj. ne dozvoljava mi registraciju. Ne znam zašto mi presskače registraciju.

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: programatori sve ovde

Post napisao skyline-GTR » 08 Apr 2009, 12:11

pogledaj ponovo u njegov folder imas keygen ili hvataj za vrat onog ko ti ga je registrovao da ponovo to odradi

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Hi-B
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 08 Apr 2009, 07:47
Location: Slavonija
Warranty service: Quadro
Specialty: tv-multimedia

Re: programatori sve ovde

Post napisao Hi-B » 08 Apr 2009, 14:16

Sto će mi keygen kada ne mogu otvoriti reg.bat.
prije par godina sam sam ga instalirao na isto računalo.

Hi-B
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 08 Apr 2009, 07:47
Location: Slavonija
Warranty service: Quadro
Specialty: tv-multimedia

Re: programatori sve ovde

Post napisao Hi-B » 09 Apr 2009, 08:09

Ma sve imam ali mi ne otvara reg.file tj. otvori ga na pola sekunde (dos prozor) i zatim starta orange neregistrirana verzija.
skinuo sam i probat ću sa ovim, hvala.
Super sa ovim reg.file-om radi.
Još jednom puno hvala.

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: programatori sve ovde

Post napisao skyline-GTR » 10 Apr 2009, 14:09

jel neko probao ovo dali radi na pic 16f84 i kakav je ovo DTR pin 20 kad com port ima 9 pinova??
jdmprog.gif
jdmprog.gif (6.31 KiB) Pregledano 3975 puta.
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

Re: programatori sve ovde

Post napisao lnicks » 10 Apr 2009, 16:40

nije isti pinout dub-d 25 i 9

Kod: Označi sve

http://www.lammertbies.nl/comm/cable/RS-232.html
inace,koliko se secam ovo radi 100%,pravio sam ga

poz.

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: programatori sve ovde

Post napisao skyline-GTR » 10 Apr 2009, 19:28

koliko vidim na ovoj shemi za pic je lpt i samo prema ovom sto si ti dao prespojiti i to je to

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

Re: programatori sve ovde

Post napisao lnicks » 10 Apr 2009, 21:24

nije bre LPT,RS232 je serijski standard,na starijim kompjuterima je bio 25 pina a na novijima je 9 pina,a na najnovijima ga nema
pinovi koji ti se koriste NA 9 pinskom su 2-RX,3-TX,4-DTR,5-GND,8-CTS,7-RTS
poz

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3624
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: programatori sve ovde

Post napisao alexa_pg » 11 Apr 2009, 00:26

jel neko probao ovo dali radi na pic 16f84 ...
Kako se sklop napaja iz racunara, sa COM potra, nece da radi na svim maticnim plocama.
Alexa

nikolaresler
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 svi 2008, 13:36
Lokacija: vrbas

Re: programatori sve ovde

Post napisao nikolaresler » 17 Apr 2009, 15:00

Sa alpicom nisam uspeo.Naime radio sam ga po šemi ali mi nešto nije uspelo,nastojim korigovati grešku verovatno načinjenu u nehatu.
Ali posto mi je pic bio potreban za stabilizator freq.vfoa bio sam prinudjen načiniti na brzinu ovaj RDC sa skinutim programom sa linka.

http://feng3.cool.ne.jp/en/rcd.html

slika
po ovoj šemi

slika
i adaptera za 16 f 628/A...

Bruka za moju jež tehnologiju, evo i slike

slika slika

Ali za čudo sa 16f 628/A startovao je iz prve ! Upisao hex bez ikakvog problema verifikovao ,i cak kada sam restartovao program isčitao pik ponovo sa korektno upisanim programom i čak i sačuvao hex.file.
Veoma sam zadovoljan što proste stvari rade besprekorno!

cempers
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 21 Feb 2009, 05:08
Location: Srbija

Re: programatori sve ovde

Post napisao cempers » 22 svi 2009, 01:50

Ajde kad se svi hvalite svojim programatorima evo i ja da se pohvalim jednim koji sam napravio i za divno cudo radi.Mala seriska upa za neke procesore se kazu koristi.
Prilog
Upa serijal.jpg

Avatar
spagagz
gx
gx
Postovi: 1590
Pridružen: 29 Dec 2008, 21:47
Location: Gorazde BiH
Specialty: tv-multimedia

Re: programatori sve ovde

Post napisao spagagz » 15 Jun 2009, 22:07

Potrebna pomoc.Riknuo pc sad kad je sve sredjeno nemogu da registrujem orange2.Znam da sam imao problema dok sam ga prvi put instalirao,ali sam to nekako rijesio.Ovaj put ni naopako neide :m: .Ako je neko imao ovaj problem,a rijesio ga molio bih za pomoc.

savosi
gx
gx
Postovi: 204
Pridružen: 04 Feb 2007, 03:08
Location: Novi Sad-okolina
Specialty: tv-multimedia

Re: programatori sve ovde

Post napisao savosi » 17 Avg 2009, 18:19

Imam problem sa elnecovim seeprog koji nece da mi radi na IBM T30 laptopu (u biosu za parallel podeseno na BI- Dirrectional),jednostavno ne vidi ga prilikom pokretanja softvera, dok mi radi na drugim desktop racunarima. Na lap- topu mi recimo radi Willem programator sasvim normalno :?:
jel neko imao ovakav problem?

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: programatori sve ovde

Post napisao rubin_miki » 17 Avg 2009, 21:55

JA!!!! :mrgreen: licno i personalno i ubih se da napravim da radi i nikad nisam uspeo..a pokusavam sigurno par godina lolzi jednostavno, ploca ne podrzi njegov nacin rada, cak sam se javio i elnecu i on mi je rekao da ako je original da mu posaljem nazad a on ce mi poslati besplatno usb varijantu koju ja nigde nisam video niti sreo..nisam rasplozen obzirom dhl cene lolzi pa ga radim na ostala dva tri kompa..veruj, neces uspeti..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: programatori sve ovde

Post napisao rubin_miki » 17 Avg 2009, 22:27

tad nisam ni obratio paznju, ajd reko sada da vidim opet, usb varijanta jos ne postoji, trazio sam njegov mail koji sam ja verovatno tada pogresno protumacio, ne kaze koji, vec poslace usb programator po mom izboru u zamenu za moj ako je orig i odbice cenu za see..kako se meni utuvilo u glavu da se radi o usb see, pojma nemam..ma starost ludost.. lolzi
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

savosi
gx
gx
Postovi: 204
Pridružen: 04 Feb 2007, 03:08
Location: Novi Sad-okolina
Specialty: tv-multimedia

Re: programatori sve ovde

Post napisao savosi » 18 Avg 2009, 13:56

I ja sam se ubio vise googlajuci,tragajuci, :-( ,...i nista.
Ostaje mi da sa elnecom radim na drugim masinama,mada mi Willem odradjuje posao ali sad me zakaci neki matori Blaupunkt :oklagija sa SDE 2506 kojeg willi ne radi,tako da je morao elnec :pivopije:

Magnus Pyke
_
_
Postovi: 34
Pridružen: 28 svi 2009, 19:32
Location: Ravangrad

Re: programatori sve ovde

Post napisao Magnus Pyke » 18 Avg 2009, 17:42

Ja sam napravio gomilu programatora, od onih obicnih gde je eprom isao direktno na paralelni port i pokretao se iz Dos-a, do ponyja, orange-a, Miljanovica. Traganje se zavrsilo kada sam na pozajmljenom Willem-u sprzio Flash iz maticne ploce. Kupio Labtool 48 i sve na njemu odradjujem. jedina mana je sto ne radi SDE, za to mi sluzi Pony i fordove 77007 koje radim na orange-u. Posto sam imam viska plocica za orange i Pony sa nesto polemljenih delova, mogu da ih ustupim po nabavnim cenama. fotografisacu sutra sve sto mi je ostalo pa vidite da li kome sta treba. Molio bih da mi ne saljete poruka do tada.

A SDE radi kada se prebaci jumper na ponyju i napajanje ide iz racunara. Mislim da je jos jedan eprom zahtevao napajanje iz racunara da bi bio upisan ali se ne secam koji.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6553
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: programatori sve ovde

Post napisao buzdumra » 18 Avg 2009, 19:22

@Magnus Pyke
ovo nije temaza zarpravu ko sta ima ili prodaje i nemojte ovde kaciti ....kacite dole u oglase itd ovde mozete neka resenja izneti kao sto su ti sa tim progom. sto je sprzijo plocu i slicni takoder i pitanja u vezi progra..
znaci nista prodaja ili zamena i slicno to jeste interesantno ali u drugoj temi oglasi
hvala na razumevanju :pivopije:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Odgovori

Natrag na “INTERESANTNE TEME”