Sve o programatorima...

Najposećenije teme su u ovom podforumu. Molimo ne otvarajte nove teme ako već postoji slična otvorena.

Urednik: alexa_pg

Avatar
Marko Enter
_
_
Postovi: 219
Pridružen: 21 Feb 2008, 21:39
Location: Hagen-Nemacka
Lokacija: Srbija-Smederevo/ Nemacka-Hagen

Post napisao Marko Enter » 11 Mar 2008, 18:30

Uzmi najbolje onaj rupicasti pertinaks i nema sta da se zezas

pozdrav Marko

delboyrodney
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 08 Jan 2008, 03:04
Lokacija: zrenjanin

see prog

Post napisao delboyrodney » 13 Apr 2008, 00:53

pozdrav svima ,po prvi put postujem na ovom forumu i nadam se da cu imati srece i da cu dobiti sta mi treba.
imam semu , izgled plocice ali dvostranu ,montaznu semu za see prog ,u velikoj meri bi mi pomoglo ako bi mi neko poslao izgled plocice ali jednostrani

hvala unapred.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6622
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 13 Apr 2008, 13:12

proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

delboyrodney
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 08 Jan 2008, 03:04
Lokacija: zrenjanin

see prog

Post napisao delboyrodney » 13 Apr 2008, 18:13

evo to je sto ja imam sema ,dvostrana pcb,montazna sema i spisak delova
,a kako ja da dodjem do te vase pcb koja se nalazi u ekspert timu
Prilog
alat.rar
seeprog
(242.21 KiB) Preuzeto 608 puta.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6622
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 13 Apr 2008, 19:14

asto ima u expert zasto vadit ovde pa da ima duplo sa jedne strane ima proverena sema gore i mnogo muke dok proradi.. kako i sta greske u semi :plaz:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 606
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

Post napisao tvmikro » 13 Apr 2008, 20:36

A i ova sto si ti postavio malo je :plaz: jel neko video lpt konektor od 36pina? :shock: Ova sto si ti postavio neverujem da radi i da se napravi.

Avatar
sasafras
gx
gx
Postovi: 811
Pridružen: 19 Avg 2006, 19:41
Location: Hrvatska
Kontakt:

Post napisao sasafras » 13 Apr 2008, 21:08

Ma to je LPT kao na printeru pa ide direkt printer kabel. Radi to.
Najteže je, kad ništa ne radiš, znati kada si završio!

delboyrodney
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 08 Jan 2008, 03:04
Lokacija: zrenjanin

see prog

Post napisao delboyrodney » 13 Apr 2008, 21:39

radi 100% samo je pcb jako komplikovan nema sanse da udesim te dve strane da mi se rupice poklapaju, zato sam i trazio jednostranu pcb nema veze sto je veca plocica ali je mnogo lakse napraviti.

delboyrodney
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 08 Jan 2008, 03:04
Lokacija: zrenjanin

see prog

Post napisao delboyrodney » 13 Apr 2008, 21:44

a sto se tice konektora nije lpt taj se zove valjda centronix sto treba da ide na taj pcb a drugi kraj kabla je lpt takvi su oni stari kablovi za matricne stampace

Misley
_
_
Postovi: 277
Pridružen: 11 Mar 2007, 15:47
Lokacija: BGD (i RS)

Post napisao Misley » 14 Apr 2008, 01:09

delboyrodney, uradiću ti ja jednostranu pcb ako ti nije hitno, za recimo nekoliko dana. ili da ti šiljnem film pa radi sam, kako hoćeš. treba samo da iskopam ispravnu šemu.

da se ne raduju zlobnici, na hardu mi je.

delboyrodney
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 08 Jan 2008, 03:04
Lokacija: zrenjanin

see prog

Post napisao delboyrodney » 14 Apr 2008, 01:42

hvala Misley mozes mi poslati samo film pa cu ja napraviti plocicu imam sve sto je potrebno za osvetljavanje ,nabavio sam i razvijac i kiselinu.napravicu je ja nemoj ti da gubis vreme zbog mene. dovoljno ces mi pomoci kad mi posaljes jednostranu pcb.onu dvostranu stvarno ne znam kako bi udesio.
hvala jos jednom

deniah
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 02 Okt 2007, 23:58

Re: x programator-INFO

Post napisao deniah » 03 Jun 2008, 01:26

Evo sheme i PCB-a radjenog u Eagle-u. Napravio sam ali nisam jos probao. Trebalo bi da radi.

Prije stampe odradite Retsnest iz Eagla-a da se popuni poligon.


Evo i pdf-a.
Zadnja izmena: deniah, dana 25 Mar 2009, 20:26, ukupno menjano 3 puta.

Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 606
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

Re: x programator-INFO

Post napisao tvmikro » 03 Jun 2008, 09:07

deniah je napisao:Evo sheme i PCB-a radjenog u Eagle-u. Napravio sam ali nisam jos probao. Trebalo bi da radi.

Prije stampe odradite Retsnest iz Eagla-a da se popuni poligon.
Kad si vec odradio toliko odradi konvertovanje u PDF i to retsnest jer nemaju svi Eagle.

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1671
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: x programator-INFO

Post napisao skyline-GTR » 03 Jul 2008, 16:15

dali je neko naravio plocicu prema ovoj shemi iz pdf fajla koji je dodat ovdje i dal je testirao dali sve radi ok??
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

djuras
_
_
Postovi: 80
Pridružen: 07 Jan 2007, 13:35
Lokacija: Petrovaradin

Koji programator

Post napisao djuras » 20 Avg 2008, 10:48

Da li neko zna sa kojim programatorom mogu da isprogramiram AT45DB041A-RC posto na internetu nisam nista pronasao.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: Koji programator

Post napisao rubin_miki » 20 Avg 2008, 10:56

nisi kafu popio pre trazenja :pivopije: :mrgreen:
prva pretraga, prvi rezultat, BEEPROG...mozda mogu i drugi, nisam ni gledao.....
Prilog
atmel.JPG
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1671
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

orange 2 programator

Post napisao skyline-GTR » 08 Sep 2008, 16:56

dali ga je neko testao na 95160 i dali radi ok??

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6622
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: orange 2 programator

Post napisao buzdumra » 08 Sep 2008, 18:10

da radi ga bez problema..., dok seprog, orion, vil. ponekad brljave i i nerade kako treba.
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20609
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: orange 2 programator

Post napisao fanzo » 08 Sep 2008, 19:27

sky, znam da imaš Pony , to i pony odradi bez problema , čitaš ga kao 25160
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1671
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: orange 2 programator

Post napisao skyline-GTR » 09 Sep 2008, 00:07

zorane slusaj me,

tata moj je to sve pravio e sad 24cXX su 4 komada i sva 4 su smjestena u jednu kutiju znaci 4 adaptera u jednoj kutiji i rade besprijekorno,u drugoj kutiji su mi 3 razlicita 93cXX koja isto rade besprijekorno,e sad u trecoj kutiji je sde2506 nvm ... (nesjecam se naziva tacnog) i taj spi 25XXX medjutim nece taj treci adapter sto su 3 razlicita u njemu nece pa nece da sam ja na kraju u petak kad mi je dosao jedan vw blaupunkt sa 95160 u sebi da ga iscitam nece pa opet nece a i ranije mi je dosao peugeot 206 da mu dekodiram sa istim epromom ista stvar.ja uzmem taj treci adapter sve zice iznutra rasceputam (stari kad je vidio popizdio cojk) i uzmem samo u njega spi povezem i opet nece e jebem ga ja stvarno neznam sta je problem. onda odem na http://www.elektronika.rs.ba i kod njih narucim orange 2 zato i pitam dal spi na njega radi jer stvarno nemam zivaca da se jebem sa ponijem a da dzabe nisam narucio orange

pozz...

P.S.

u opcijama samog programatora sam cak mjenjao ako je invertiran koji pin i stvarno neznam sta da mu vise radim??
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Odgovori

Natrag na “INTERESANTNE TEME”