Zanimljiva tema... Evo jedan moj budz od pre mesec dana.
Popravljao sam računar drugaru, posto sam sumnjao na procesor, izvadio sam moj da probam kod njega.Nije odgovarao ali nema veze,pronasao sam sta je bilo kod njega.
Prilikom vracanja mog procesora, zaboravim da podignem onu kopču koju sam bezveze spustio.Guram ja procesor ali nesto nece da legne kako treba.Kad sam ga izvadio, imao sam sta i videti.Dva pina sam iskrivio...
Jedan sam ispravio i kad sam ispravljao drugi, samo se čulo "pinggg"
I sad cu ja da zalemim novi pin, mislim se, koja budala je to jos radila na procesoru ali ajd, nemam sta da izgubim.
Jedino imam trafo lemilicu, obična mi je crkla.Mislim se, nije pametno lemiti procesor sa trafo...
Odem ja kod jednog (pravog) majstora, mog starog prijatelja.Kada sam mu rekao sta hocu da uradim, čovek mi izjavi saučesce zbog procesora... Ali nista, pozajmi mi lemilicu, da mi neki "kalifonijum" ili sta vec, (kaze-ne stavljaj pastu)
Ok, dodjem kuci i prionem na posao.Jedva sam nasao bakarnu licnu odgovarajuce debljine.Okupam je lemom, kanem vrlo malo na tačku od pina i onda stopim sve zajedno.Odsečem klestima visak duzine licne i pomolim se da uspe.
(Toliko su mi se ruke tresle da ne znam kako sam to ispetljao)
Kada sam pokusao da ubacim procesor, malo teze je isla ta strana gde je budz ali sam je ugurao nekako.
Uključim računar i ono
radi