Video signal na VGA monitor

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
slavko.e
_
_
Postovi: 103
Pridružen: 09 Feb 2007, 14:08
Lokacija: Jagodina

Video signal na VGA monitor

Post napisao slavko.e » 28 Jul 2007, 13:48

Dali neko ima resenja za ovaj problem?Ovo moze da bude vrlo korisno i islplativo naime moze da se koristi za video nadzor.znam da nije prosto ali da pokusamo mozda neko ima resenje
Zadnja izmena: slavko.e, dana 11 Feb 2008, 08:33, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Majstor Duja » 28 Jul 2007, 15:14

Ima, kosta oko 70 evra, zove se externi tuner za VGA monitore...neka samogradnja ne dolazi u obzir jer se ne isplati...poz
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
skull
_
_
Postovi: 287
Pridružen: 14 Avg 2006, 12:58
Location: Makedonija
Contact person: Gele
Lokacija: Prilep,Makedonija

Post napisao skull » 01 Avg 2007, 16:18

evo nesto ali obratno VGA na SCART

Kod: Označi sve

http://www.epanorama.net/circuits/vga2tv/cindex.html
Gele

Avatar
TOMSON
_
_
Postovi: 58
Pridružen: 18 Dec 2008, 18:05
Location: NOVI SAD

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao TOMSON » 20 Dec 2008, 19:19

i ja se slazem da je dosta teska samogradnja eksternog tjunera-trebas dodati izdvojene signale r.g.b,l -signal, horizontalnu sinhronizaciju a mislim i vertikalnu itd.To su signali koji su 90% porebni za rad tv ekrana obicnog tv-a.to je po meni suvise glomazno a i ne isplati se trud+novac.imao sam takvu ideju.

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao stojkePN » 20 Dec 2008, 19:57

Kod: Označi sve

http://pinouts.ru/VideoCables/scart2vga_scheme.shtml

http://resim.donanimhaber.com/m_17707328/tm.htm

http://forum.thaidvd.net/index.php?showtopic=19883
slika
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
mesecar
___
___
Postovi: 615
Pridružen: 26 Sep 2006, 23:32
Location: Beograd
Lokacija: Rakovica

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao mesecar » 21 Dec 2008, 02:01

daj, Stojke, ne zbunjuj coveka kaceci neproverene seme sa raznih foruma.
Ovo je, skoro, nemoguce kvalitetno uraditi u nasim "uradi sam" uslovima. I apsolutno nemoguce jeftino uraditi.
Kompozit video je frekfencije 15625/50Hz, razmisli malo koja je frekfencija monitora. Cak i ako uspe da se prilagodi onom 50HZ i ne trese ili vrti sliku, dobices nestabilnu sliku i popunjenu polovinu ekrana.
One seme mogu eventualno da budu za NTSC sistem, ukoliko uopste rade.

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao stojkePN » 21 Dec 2008, 14:35

Ne zbunjujem ja nikoga :!: Covek je trazio semu i ja sta sam uspeo da nadjem nasao sam i postavio.A da li radi ili ne .... pa nisam ja autor tih sema pa da mogu da govorim o tome a i u ostalom seme su sa foruma kao sto si i sam rekao pa nije tesko procitati komentare da li radi ili ne :?
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

zweky
_
_
Postovi: 79
Pridružen: 15 Apr 2009, 21:34
Location: krusevac

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao zweky » 10 Feb 2011, 19:22

jel probao ovo neko.. treba mi nesto slicno...

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re:

Post napisao Majstor Duja » 10 Feb 2011, 19:38

Na sta se pitanje "jel probao ovo neko" odnosi: na adapter VIDEO->VGA? Ako ti to treba procitaj ovo:
Majstor Duja je napisao:Ima, kosta oko 70 evra, zove se externi tuner za VGA monitore...neka samogradnja ne dolazi u obzir jer se ne isplati...poz
A sta dalje znaci "treba mi nesto slicno"? Sta moze biti slicno VIDEO->VGA adapteru?
Ako zelis odgovor postavi bar pitanje kako treba - ako si pitao,onako, usput, nemoj ni da pitas...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3609
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao alexa_pg » 10 Feb 2011, 21:05

U medjuvremenu je i cijena pala tako da konvertor Video to VGA u Pg sada kosta 30 eura.
Alexa

Avatar
Krajnc Karlo
Preminuo
Postovi: 456
Pridružen: 02 Jul 2009, 09:46
Location: Veternik
Contact person: Karlo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao Krajnc Karlo » 10 Feb 2011, 21:51

VGA ima TTL ulaz a to su mnogo veći nivoi nego analogni video
bez elektronike ne može
analog to ttl.GIF
analog to ttl.GIF (12.2 KiB) Pregledano 1952 puta.
evo šema ko oće da pravi
svideotovga.rar
(79.28 KiB) Preuzeto 176 puta.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

zweky
_
_
Postovi: 79
Pridružen: 15 Apr 2009, 21:34
Location: krusevac

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao zweky » 11 Feb 2011, 10:59

Pa konkretno imam neke autobuse i mucim se sa monitorima koji su ugradjeni u njima(stalno se kvare od vibracija i crt su) razmisljao sam da ugradim lcd jer mogu povoljno da se nadju i dosta su otporniji na vibracije .. e sad caka dvd u busevima imaju obican video output a monitori vga.. znaci treba mi neki konvektor koji je super obican i koji ce automatski da kada mu dodje napon da radi to sto mu je i namena (bez da se dodatno pali i podesava/to imaju ovi komercialni uredjaji tipa externi tv tuner i slicno).. znaci ubacim video signal i dodje napon i izadje vga.. prosto ko pasulj.. samo jos semica..kinezi su to vec napravili i super je i malo i bas to sto mi treba ali kod nas nema.. tako da ako neko ima semu ideju ili uredjaj..pomagajte :yeah:

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao Majstor Duja » 11 Feb 2011, 12:06

Shema ti je na gornjem linku u predhodnom postu. Ako hoces da je pravis - pravi je. Isto tako, AleksaPG ti rece da konvertor (a ne konvektor) kosta 30 eura...ako smatras da postoji neka varijanta sa tri tranzistora i dva otpornika - nemoj vise da smatras jer je problem prebacivanja komplikovan...
Sto se tice ukljucenja, moraces da dovedes jednu POWER_ON zicu sa kojom ces ukljuciti uredjaj.

Racunica za taj monitor ti je prosta nov tft + konvertor = 140e ili ceo 20" LCD telefunken za 190e i idemo dalje...mislim da je sve receno. Naplati dobro i ugradnju jer ces imati zajebancije i tokom ugradnje i kasnije ...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

zweky
_
_
Postovi: 79
Pridružen: 15 Apr 2009, 21:34
Location: krusevac

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao zweky » 11 Feb 2011, 12:31

Znam da nemoze sa dva tranzistora i tri otpornika.. ali 190e je bas mnogo.. vise sam mislio na ove polovne 15incne jer veci i nemogu da upadnu a udarace ljudi glavom u njih.. imao sam i drugu varijantu oni fabricki predvidjeni za te namene sto se sami otvaraju i zatvaraju ali ni to kod nas nema u ponudi bar ne veliki.. Od 10inca ih i ima.. ma i dalje ih popravljam dok ne pronadjem resenje.. ili konvertor onaj mali kineski na kablicu i resen problem.. :idea:

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao Majstor Duja » 11 Feb 2011, 12:48

zweky je napisao:... ili konvertor onaj mali kineski na kablicu i resen problem..
Na koji tacno mislis? Ja ne znam za to resenje....

Drugo, da li imas predstavu koliko kosta jedan autobus? A koliko namenski monitor za autobuse (a da ne govorim za taj sa servom)...
Ako je tom "gazdi" skupo da plati 15" monitor(50-tak e) +30e za konvertor + tvoj rad - recimu da kupi orginal:

Kod: Označi sve

http://harine.manufacturer.globalsources.com/si/6008835668891/pdtl/Flip-down/1039730989/15-inch-Motorized-Bus-LCD-Monitor.htm
cena prava sitnica, mozda i dobije popust na dva komada koja bi narucio...

Kod: Označi sve

http://www.qualitymobilevideo.com/JE1029BMK.aspx
http://www.qualitymobilevideo.com/JE1569BMK.aspx
Plus carina, porez i transportni troskovi....pa mu onda ti nabudzi jedan za 20-30 evra... :roll: :shock:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

zweky
_
_
Postovi: 79
Pridružen: 15 Apr 2009, 21:34
Location: krusevac

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao zweky » 11 Feb 2011, 12:52

meni za pocetak treba za dvadeset autobusa(znaci 40 komada) a kasnije za jos tridesetak.. ali je problem sto nevole da placaju bas..kazu jeftinije da se popravljaju..

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao Majstor Duja » 11 Feb 2011, 12:59

Majstor Duja je napisao:
zweky je napisao:... ili konvertor onaj mali kineski na kablicu i resen problem..
Na koji tacno mislis? Ja ne znam za to resenje....
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

zweky
_
_
Postovi: 79
Pridružen: 15 Apr 2009, 21:34
Location: krusevac

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao zweky » 11 Feb 2011, 13:09

ok jel moze slika tog konvertora od 30e i gde se moze kupiti,naruciti,mozda popust na kolicinu,,

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao Majstor Duja » 11 Feb 2011, 14:23

Na primer:

Kod: Označi sve

http://www.tehnoms.net/product_info.php?rid=22155
Ili:

Kod: Označi sve

http://www.tehnoms.net/product_info.php?rid=20415
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

zweky
_
_
Postovi: 79
Pridružen: 15 Apr 2009, 21:34
Location: krusevac

Re: Video signal na VGA monitor

Post napisao zweky » 11 Feb 2011, 16:16

nemoze ovo jer svaki od uredjaja ima sopstvene komande ( u praksi receno stavim ga kod monitora i onda kada se dovede struja oni su u stand by rezimu,onda bi moralo da se ode do uredjaja ili da se daljinskim upali,e sad jel na AV ili na tv tuneru i to mora da se podesi , najveca fora od svega je ta sto je monitor okrenut na pozadi pa vozac nevidi sta se desava dok se ne ode do istog, a a 80% vozaca treba da ide na kurs da bi sve to u praksi mogli da koriste..povrh svega u busu ima dva monitora/dva konvertera..samim tim jos komplikovanije jer dok jednog stelujes daljinskim i drugi prima komande .. to sam vec odavno kao mogucnost izbacio iz opcije, dakle vracam se na staro pitanje:
Dakle treba mi Uredjaj koji ce video signal da pretvori u vga i da mu je za aktivaciju potreban samo pobudni napon,dodje napon i odmah je aktivan,NEtreba da ima tuner i ostale nepotrebne stvari(vga ulaz,s-vhs,skart,rgb itd).. znaci samo video na vga.. :roll:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”