KVM Switch 1 na 3 (Reseno)

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 604
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

KVM Switch 1 na 3 (Reseno)

Post napisao tvmikro » 05 Jun 2010, 10:36

Da li je neko od kolega pokusavao da napravi KVM Switch 1 na 3 i koliko je to isplativo.Ako neko ima neku semu neka okaci da vidim kako je izvedeno preklapanje.
Hvala unapred.
Zadnja izmena: tvmikro, dana 05 Jun 2010, 20:18, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao Majstor Duja » 05 Jun 2010, 11:10

Kod: Označi sve

http://en.wikipedia.org/wiki/KVM_switch
...za tastaturu i misha sa 4 ulaza je 50-tak eura...a za sta ti treba: za VGA-a ili tastaturu?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 604
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao tvmikro » 05 Jun 2010, 11:22

Vrsilo bi posao komplet vga,tastatura i mis,ali ako je komplikovano za gradnju moze samo i vga,a tastature cu vec negde uglaviti.
Inace treba mi za radionicu da stavim tri racunara.Jedan mi je za dekodiranje P2,jedan za net i dokumentaciju,seme,a jedan za video nadzor i server za wireles internet u lokalu.

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5723
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao milan » 05 Jun 2010, 11:31

Kupi novo, gde ces to praviti.Ima VGA+tastatura+mis. Sve na jednom mestu.Prebacujes tastaturom koji hoces komp.
Koristis 1 monitor 1 tastaturu i 1 mis za vise kompova.

Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 604
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao tvmikro » 05 Jun 2010, 12:34

Slazem se da kupim novo.Ali nemam kod mene u gradu gde da kupim.Ima jedan koji mi moze poruciti ali mi trazi 60e za 1na2,a 1na4 je skuplji jer nema u ponudi 1na3.Tako da razmatram varijantu o pravljenju,ako se isplati.Moze i neka primitivna varijanta sa relejima ako neko ima iskustva da probam.
Naveo sam primer releja ,jer imam neke releje od telefonije sa cetri kontakta.

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 607
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao Kobac » 05 Jun 2010, 12:48

http://www.limundo.com/kupovina/Racunar ... a-/1383388

Pregledaj tamo, tih 2 na 1 ima vise ako ti to zavrsava posao.

Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 604
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao tvmikro » 05 Jun 2010, 14:01

Kobac je napisao:http://www.limundo.com/kupovina/Racunar ... a-/1383388

Pregledaj tamo, tih 2 na 1 ima vise ako ti to zavrsava posao.
Evo bas sam pogledao i nije lose sto se tice cena ,ali je problem sto mi treba 1na4 ili 1na3 ako postoji.A i pitanje kvaliteta jer ovaj sto moze da mi poruci je D-link isto kinez ali on koristi takav i kaze da je ok.

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5723
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao milan » 05 Jun 2010, 14:42


Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 607
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao Kobac » 05 Jun 2010, 14:43

http://www.pcberza.rs/komponente/adapte ... -0-0/q=kvm

Pogledaj sta sve tu ima. Najjeftiniji je onaj manuelni intexov.
Da ti napomenem samo da je moguce da ti slika nece biti bas ista kao bez njega odnosno da ce imati smetnje. Ja sam imao jedan manuelni (kao taj intexov 4portni) i imalo je nekih smetnji u slici.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6542
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao buzdumra » 05 Jun 2010, 16:57

to bi se mozda moglo napravit kao svic za skart i ako treba neko malo jace napajanje onda rele :roll: samo dal se isplati :dmzs:
moze i mehanicki svic :pivopije:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1775
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Warranty service: SAMSUNG, GRUNDIG, LG, FUEGO, BEKO, VIVAX
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao cacko85 » 05 Jun 2010, 19:56

Kobac je napisao:... Najjeftiniji je onaj manuelni intexov...
Tacno da je najevtini ali manuelni imaju veliki probleme evo shta pishe na wiki:

Kod: Označi sve

One limitation of mechanical KVM switches is that any computer not currently selected by the KVM switch does not 'see' a keyboard or mouse connected to it. In normal operation this is not a problem, but while the machine is booting up it will attempt to detect its keyboard and mouse and either fail to boot or boot with an unwanted (e.g. mouseless) configuration. Likewise, a failure to detect the monitor may result in the computer falling back to 640x480 resolution. Thus, mechanical KVM switches may be unsuitable for controlling machines which can reboot automatically (e.g. after a power failure).
Pa bolje daj neka lova vishe za elektronski, nego da te zeza ovaj.

Avatar
tvmikro
gx
gx
Postovi: 604
Pridružen: 04 Jun 2007, 20:34
Location: SRBIJA,RUMUNIJA
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Lokacija: Veliko Gradiste,Calafat
Kontakt:

Re: KVM Switch 1 na 3

Post napisao tvmikro » 05 Jun 2010, 20:17

Pazario sam jedan na limundu za 1800 din. 1na2 nadam se da ce do utorka stici.Za treci komp cu se vec nekako snaci,ma u najgoru ruku montiracu monitor na monitor. Tako da je to reseno Hvala u Svakom slucaju.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”