Trajna popravka daljinskog upravljaca

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
kisko
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Re: Trajna popravka daljinskog upravljaca

Post napisao kisko » 07 Jul 2009, 00:59

rubin_miki je napisao:alexa_pg, potpisujem sa obe ruke..ljudi, Stolle i Rumba King a i ja negde smo napisali KAKO se popravljaju gumice..ako ne znate gde da nadjete "tackice", makazu u ruke, razvalite neku staru komp tastaturu i eto ih..mislim da samo badava se prepricava, priupitkuje i testiraju neki drugi metodi....
cao..
:tooo: Sve ostale metode su apsolvirane vec odavno i netreba ih ni navoditi jer to nije popravka iza koje bi neki majstor STAO i rekao to sigurno mora da radi....jedino gumice(tackice),vidjao sam ih i kod rusa na najlon pijaci jedno vreme al nema vise a zbog cene daljinskih netreba se ni zamarati,vec im prodati VAVU ili neki sl. i ucariti isto kao da ste ga opravljali i izgubili vreme :pivopije:
uvek ima nesto interesantno

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 15 Apr 2010, 16:02

Potrebno je nabaviti:
1 medicinski benzin
2 Silikon (barsil)
3 Grafit u prahu
Probao sam ali bez rezultata. Problem je u grafitu u prahu koji nisam uspeo da nadjem u prodavnici a probao sam 2 vrste cetkice od motora da usitnim smirglom i kad se usitni prah nece da provodi :?
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

makkki79
_
_

Post napisao makkki79 » 16 Apr 2010, 07:08

Aluminijumska folija i lepak radi 100% provereno!!!
Pozdrav!

@Makkki79:
Da si procitao temu, znao bi da smo alu foliju vec apsolvirali i da to nije ni BLIZU dobro resenje za daljince - kratkotrajno jeste ali kvalitetno i dugotrajno, NE!
Majstor Duja
Maki

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 16 Apr 2010, 11:27

Jedino pravo rešenje osim zamene daljinskog upravljača je ovo:
viewtopic.php?p=97535#p97535
viewtopic.php?p=97656#p97656
viewtopic.php?p=98875#p98875
Ako se uopšte čita. Inače ćemo i na desetoj strani ove teme imati opet predlog za alu foliju. :?
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

micot
_
_
Contact person: Miodrag
Phone number: 00389023074774

Post napisao micot » 16 Apr 2010, 14:52

ja licno sam isto za alu-foliju od cigareta.operem gumu sa srestvo za sudove,produvam kompresorom,kontakte ocistim sa medicinskim benzinom koj ujedno i skine mali sloj grafita,i ako i posle toga opet neradi onda makaze u ruku,alu folija i super lepak.i radi sa garancijom najmanje godinu dana.posle toga opet jovo-nanovo,i prezadovoljan sam tim postupkom i ja i musterije :tooo:

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 17 Apr 2010, 11:20

Za Micot-a, Makkki-ja i ostale sto su "procitali" temu...a u vezi popravke alu-folijom:

Imao sam prilike da vidim kako izgleda daljinski upravljac nakon tog "tretmana", stranke su se zalile da nije izdrzao daljinac ni 2-3 meseca:
- prvi je imao nalepljene flekice od cigaret staniola koji se potpuno rasuo (i bilo ga je po celom daljincu) i ostao je samo beli papir zalepljen za gumice, grafitni nanos na plocici daljinca se potpuno sastrugao sa nekih kontakata tako da je dalja popravka bila nemoguca, pravio sam novu plocicu jer je daljinac bio raritet...
- drugi slucaj je bio lepljen sa nekim debljim staniolom (alu folijom) i komadici su otpali i pravili nasumicne spojeve po daljincu a za posledicu su sastrugali pozlaceni nanos sa kontakata tako da je opet bilo nemoguce popraviti isti...

...tako da ako vam se stranka nakon popravke nije javila nakon godinu dana da daljinac i dalje radi - kako onda znate da ste ga popravili?
Ako jos neko pomene tu alu-foliju - obrisacu mu post. Valjda sam jos uvek ja neki urednik ovde... :lala: lolzi
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

filka
gx
gx
Warranty service: Fuego Grundig LG Beko Samsung
Specialty: tv

Post napisao filka » 17 Apr 2010, 17:28

A sto se tice Alu-Folije "Ona je najbolja i najbezbednija i samo sa nju radim" all Pssst nemojte to reci Duji :mrgreen:
P.S Prosto nisam mogao da odolim lolzi
-će izginemo ki Mančester

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 17 Apr 2010, 17:45

nigde nisam sreo da je neko probao sa alu-folijom, pa ona je najbolja, samo treba da se zalepi dobro.. lolzi :lala: :tooo:
(ako sad Duja ne posizi, nikad nece..) :lala: lolzi
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 17 Apr 2010, 20:45

rubin_miki je napisao:nigde nisam sreo da je neko probao sa alu-folijom, pa ona je najbolja, samo treba da se zalepi dobro.. lolzi :lala: :tooo:
Nece dok ne pocnemo o tome dal je bolja folija od cigara ili od cokolade. :mrgreen:

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 17 Apr 2010, 21:43

Buduci da nisam mogao da resim sa silikonom, benzinom i grafitom jer nisam uspeo da nadjem grafit koji provodi kad je u praskastom stanju resio sam daljinac aluminiskom folijom. Bolje ista nego nista. Probao sam nekoliko vrsta cetkica da sastruzem ali cim se sastruze vise ne provodi... cak sam probao olovku i elektrodu ali isto kad se sastruze ne provodi jedino da se malo zgnjeci.

makkki79
_
_

Post napisao makkki79 » 18 Apr 2010, 07:46

Majstor Duja je napisao:
Da si procitao temu, znao bi da smo alu foliju vec apsolvirali i da to nije ni BLIZU dobro resenje za daljince - kratkotrajno jeste ali kvalitetno i dugotrajno, NE!

Za vasu informaciju ja sam procitao celu temu i znam da je u njoj pricano vec o alu foliji ali ja sam samo napisao moje iskustvo sa alu folijom, nisam rekao uradi, probaj, slazem se da postovi koji ne pripadaju temi treba biti prepravljeni, ali moj post pripada temi i nije zasluzio da se prepravlja!!!
Ako vec neznate sta da napisete nemojte nista jer ovom vasom prepravljenom porukom u mom postu niste nista pokazali, prepravka teksta u postu je isto kao i kradja, mislim da je "forum" udruzenje gde treba jedan drugom da pomazemo kad nam je potrebna pomoc a onaj ko nezna objasniti mu kako da nauci, zato nemojte gledati usko ja znam a ti neznas i zato sto neznas ja cu te sad zezati, ovom forumu je potrebno malo vise kolegijalnosti i postovanja bez obzira koliko ko ima posta i na kojoj je funkciji na forumu, prvo budimo ljudi a sve drugo ce doci samo na svoje mesto!

Srdacan pozdrav!!!
Maki

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 18 Apr 2010, 08:53

stojkePN je napisao:Buduci da nisam mogao da resim sa silikonom, benzinom i grafitom jer nisam uspeo da nadjem grafit koji provodi kad je u praskastom stanju resio sam daljinac aluminiskom folijom. Bolje ista nego nista. Probao sam nekoliko vrsta cetkica da sastruzem ali cim se sastruze vise ne provodi... cak sam probao olovku i elektrodu ali isto kad se sastruze ne provodi jedino da se malo zgnjeci.
Provodi to uvek nego verovatno ne stavis dovoljno praha u smesu silikona i benzina. Treba ga bas poprilicno staviti da bi kontakt radio kako treba.

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 18 Apr 2010, 10:24

makkki79 je napisao: ovom forumu je potrebno malo vise kolegijalnosti i postovanja bez obzira koliko ko ima posta i na kojoj je funkciji na forumu, prvo budimo ljudi a sve drugo ce doci samo na svoje mesto!
Prema mome misljenju sve si pogresno shvatio, jer te urednik nije hteo poniziti ili ismejati, vec dati misljenje da ukoliko imas neko bolje resenje postavis (a ne samo ponavljati ono sto je vec probano i nije uspelo).
Ipak forum je da zamenimo iskustva i unapredimo svoje znanje.
Neznam zasto uvek svi obracaju paznju na nevazne stvari, a tamo gde treba niko nista ne komentarise
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 18 Apr 2010, 11:34

Kobac je napisao:
Provodi to uvek nego verovatno ne stavis dovoljno praha u smesu silikona i benzina. Treba ga bas poprilicno staviti da bi kontakt radio kako treba.
Isao sa 2 puta vecu kolicinu od silikona. Nece ni da provodi kad je suv prah sastruzen dok ga ne presujem necim.

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 18 Apr 2010, 11:48

makkki79
Tvoje ponašanje na forumu smo dobro upoznali. Nepoštovanje onih koji imaju mnooogo više iskustva od tebe takođe. Često nepoštovanje pravila isto. Nije tvoje da se raspravljaš i svađaš sa moderatorima nego da ispuniš njihove primedbe i poštuješ pravila. Mi smo dosta tolerantni, što na žalost ponekad to i nije najbolje, a ti baš to i pokazuješ.
Imaš opomenu, a kako će biti dalje zavisi samo od tebe.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Majstor Duja
Neaktivan

Post napisao Majstor Duja » 18 Apr 2010, 21:50

filka je napisao:A sto se tice Alu-Folije "Ona je najbolja i najbezbednija i samo sa nju radim" all Pssst nemojte to reci Duji :mrgreen:
P.S Prosto nisam mogao da odolim lolzi
rubin_miki je napisao:nigde nisam sreo da je neko probao sa alu-folijom, pa ona je najbolja, samo treba da se zalepi dobro.. lolzi :lala: :tooo:
Kobac je napisao:...Nece dok ne pocnemo o tome dal je bolja folija od cigara ili od cokolade. :mrgreen:
lolzi lolzi lolzi
:pivopije:

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 21 Apr 2010, 07:40

Evo i ja ću se oglasiti povodom teme .. moja iskustva od 20 i kusur godina govore da nikakve folije i alternativni postupci prilikom popravki folije nisu dugog veka .. materijali kao što su razne provodne folije, ušivene tanke žice, utopljene licne i slično prouzrokuju nakon kratkog vremena fizička oštećenja na štampanoj pločici koje više nije moguće sanirati. Ovi materijali mogu lako da otpadnu ili da se raspadnu sa folije, a onda prouzrokuju razne kratke spojeve.
Grafitni i ostali slični nanosi vremenom se raspadaju u prašinu koja se lepi na štampanu ploču i prouzrokuje da kontakti ostanu stalno uključeni.
Svi nanešeni materijali koji su tvrđi od gume nanose štetu kontatima odštampanim na pločicu, razaraju te kontakte i nakon toga daljinski postaje potpuno neupotrebljiv.

Najefikasnije rešenje je da se iseče ceo gumeni kontakt iz drugog daljinskog upravljača i umetne namesto starog ili se stari gumeni kontakt "iskleše" a unutra umetne drugi malo manje i pliće veličine, spolja deluje da nije ništa rađeno samo na pritisak deluje malo kruće i hod je malo kraći.
Drugo rešenje je umetanje kontakta iz starih Grundig daljinskih upravljača(posrebrene folije) veoma je tanka, kontakti uzgledaju kao male klapne. .. iseče se malko veće i zalepi običnim selotejpom na štampanu pločicu, ali tako da se ne prelepe susedni kontakti, a stari gumeni taster ga pritiska.

Još jedno od rešenja je i korišćenje kontakata iz mobilnih telefona, ali su oni prilično kruti i ne uspeva popravka kod daljinskih upravljača koji imaju gumene tastere.

Treće rešenje je da se pokrpi bilo kako stari daljinski i nabavi daljinski koji ma opciju učenja kodova, kodovi se prebace na novi daljinski i rešena stvar.

Mislim da je ovim ova tema završena.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Majstor Duja
Neaktivan

Post napisao Majstor Duja » 21 Apr 2010, 10:28

...konacno da to cujem.... :fanzo:

Majstor Duja
Neaktivan

Post napisao Majstor Duja » 25 Jun 2014, 13:13

Koristan link od Kobca:

Kod: Označi sve

http://www.interhit.rs/daljinski-upravljaci-za-audio-video-ureaje/15145-set-gumenih-dugmica-za-popravku-daljinskih-upravljaca-5901764320012.html
memberlist.php?mode=viewprofile&u=3175

Zaključano
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”