ps:ako Misley ode bajsom..idem i ja...oladi nam po pivo

Urednik: alexa_pg
Misley je napisao:a jelda?
naravno da ne znam, ne pratim profesionalce.
os da kazes da u engleskoj drnda engleski motor za englesku dizalicu u engleskoj zgradi?
eeee, kad je dotle došlo..
JaroslavBires je napisao:Dujo, uzimaj monofazni motor, ako ti je to za nešto zahtevniji teret, nećeš imati nego oko 1/3 poteznog momenta i oko 2/3 trofazne snage na raspolaganju! Neka ponude taj njihov motor na E-bay i uzmi monof iste ili malko (5%) jače snage zbog lošijeg cos Fi u odnosu na trofazni motor!
![]()
Gore/dole ideš okretanjem krajeva pomoćnog namotaja, što neki motori imaju ucrtano na poklopcu klemberta!
Ako nešto znači, mogu i poneku slikicu iz moje dokumentacije da okačim!
Ne,netreba ti više kondova,možda je i 75mf puno....on mora da krene i bez njih ako mu rukom daš smer(mora brzo da se odradi jer izbije osigurač)...evo probaj ovako Znači postavi dva kondezatora od 25mf kao što je na slici (veži ih direktno na te mostove,jer neznam dali si išao možda preko nekog prekidača) i motor mora da krene naprazno,bez opterećenja,znači raskači ga od ostale mehanike-prenosa i ako krene istog momenta dovoljna su ta dva konda a ako neće već mu treba nekoliko sekundi,dodaj i treći ...ako se pretera sa kondezatorima na krajevima napon predje 380V i onda opterećuje motor a i kondezatori se greju vremenom kao i motor i umesto da pomognu motoru,oni ga guše i nemože da dobije pun obrtaj....Ovo kako sam ti naslikao MORA da funkcioniše bez opterećenja...Drugo je pitanje ako si isprobao motor pod opterećenjem(prenosom) onda možda i nema snage da to tera...ako treba da promeniš smer kondezatore vežeš tu gde piše F i O a napon dovedeš na njihovo mesto gore i to mora da radi 100% ...Ako neće da radi onda je možda i neki namotaj probio....A ako radi naprazno a neće u sklopu ostalog prenosa onda je slabovako bih morao da kupujem jos kondova sa neizvesnim zavrsetkom...
ima ga u svakom win-u ...buzdumra je napisao:.. nemam program za jpg
Kako nemaš,pa svi to imaju.Kad otvoriš tu tvoju sliku,onda ideš na save as i izabereš ispod JPG.buzdumra je napisao:... nemam program za jpg