SMD NA3M
Urednik: alexa_pg
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: SMD NA3M
izgleda da se radi o N kanalnom mosfetu, to potvrduje i treca tabela sto je Stolle postavio
NA3 je 2SK2055 N kanalni mosfet NEC proizvodjaca namijenjen za brze switching aplikacije
sve se to potvrdjuje i time da sam ga nasao na samoj elektronici lcd panela (ne monitora) CHI MEI proizvodjaca
pregorio je bio smd osigurac od 3A, uzrok pregorijevanja je bio upravo ovaj smd tranzistor izgleda da mu je probila zastitna dioda, izmedju draina i source-a je ommetrom pokazivao oko 22oma
taj smd tranzistor se nalazio u okolini malog smd integralca pod oznakom AT1380A, radi se o dc/dc konverteru specijalno namijenjen za lcd napajanja
u datasheetu sam nasao i aplikativnu semu i spazio sam da na OUT pinu ide upravo N kanalni MOSFET - gate
http://datasheets.ru/datasheets/360923/AT1380A.html
na toj njihovoj semi ide AO3400 mosfet
www.aosmd.com/pdfs/datasheet/AO3400.pdf
nisam znao sta da postavim kao zamjenu pa sam sa stetnih lcd invertera skinuo dual N i P mosfet drivere, smd cip sa 8 pinova
locirao N mosfet, napravio izvode i zalemio
osigurac nasao takodje sa starog lcd panela i posao je bio zavrsen
Zahvaljujem na informacijama!
ps. oprostite zbog duzeg pojasnjenja moze nekom zatrebati.
NA3 je 2SK2055 N kanalni mosfet NEC proizvodjaca namijenjen za brze switching aplikacije
sve se to potvrdjuje i time da sam ga nasao na samoj elektronici lcd panela (ne monitora) CHI MEI proizvodjaca
pregorio je bio smd osigurac od 3A, uzrok pregorijevanja je bio upravo ovaj smd tranzistor izgleda da mu je probila zastitna dioda, izmedju draina i source-a je ommetrom pokazivao oko 22oma
taj smd tranzistor se nalazio u okolini malog smd integralca pod oznakom AT1380A, radi se o dc/dc konverteru specijalno namijenjen za lcd napajanja
u datasheetu sam nasao i aplikativnu semu i spazio sam da na OUT pinu ide upravo N kanalni MOSFET - gate
http://datasheets.ru/datasheets/360923/AT1380A.html
na toj njihovoj semi ide AO3400 mosfet
www.aosmd.com/pdfs/datasheet/AO3400.pdf
nisam znao sta da postavim kao zamjenu pa sam sa stetnih lcd invertera skinuo dual N i P mosfet drivere, smd cip sa 8 pinova
locirao N mosfet, napravio izvode i zalemio
osigurac nasao takodje sa starog lcd panela i posao je bio zavrsen
Zahvaljujem na informacijama!

ps. oprostite zbog duzeg pojasnjenja moze nekom zatrebati.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 6 Odgovori
- 1182 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
06 Avg 2008, 17:40
-