Ispitivanje komponenti pomoću osciloskopa

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Re: Ispitivanje komponenti pomoću osciloskopa

Post napisao fanzo » 25 Jul 2025, 20:12

Braco..nemoj da gubiš vreme život je kratak.. kupi ovaj mali crni i rešio si kom.tester.. a za razliku izvedi ženu negde na ribarac...ili..već ;)
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

bracans
bela tehnika
bela tehnika
Specialty: whitegoods

Re: Ispitivanje komponenti pomoću osciloskopa

Post napisao bracans » 26 Jul 2025, 15:22

Kao što si napisao svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva. :pivopije: Otvorio sam temu čitajući knjigu David Herres.a - Oscilloscopes: A Manual for Students, Engineers, and Scientists. Za njega sam saznao preko interesovanja za automatiku liftova (ako neko ima u pdf njegovu knjigu Elevator Troubleshooting & Repair: A Technician's Certification Study Guide neka se javi), bogat pisac sa velikim iskustvom u elektrotehnici, sa knjigom sam završio i preporučujem je, za sada ne planiram na tu temu ništa sem da na svom malom osciloskopu zamenim vremensku bazu nekom drugom i vidim kako to radi, i zašto tako radi, kao i nabavku signal generatora. Šesta decenija, malo razbijam monotoniju čitajući neke zanimljive knjige istovremeno, iz medicine, elektrotehnike... Ova mi zapala za oko: Recepture za pripremanje jela u JNA (možda je postavim ovde ili na svoj blog da se vidi koliko tu znanja ima, ako bude zainteresovanih) 3butcher_chopping Ako želiš saznati nešto čitaj od najboljih. Slika tog testera me podseca na TC1 sa atmega procesorom. Trenutno cekam ch341a da isprobam može li se upotrebiti za serijsku komunikaciju sa PLC za koje mora "specijalni" kabel proizvodjaca, ali to je vec neka druga tema. Pored vode samo ako ima tišine (da me ne cuje žena), lepe hladovine i klope. 01skara
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”