Ali nije svako iste sreće.

Ovaj je u mnogo lošijem stanju, popravljan je, nagorela štampa, krpljeno, menjani tranzistori, kad se gasi na jednom se čuje neki cijuk.
Oni imaju aktivne skretnice, odnosno skretnica je filtrima urađena u samom pretpojačalu, po meni dobro rešenje, nema potrebe za skupim kondenzatorima i kalemovima za kvalitetnu skretnicu i od pojačala se direktno ide na zvučnike, bas, visokotonce, srednjetonce.
E taj predpojačivač je na posebnoj pločici, ima pozlaćene pinove, ima ih desetak, možda malo više i ti se pinovi ubadaju na ploče pojačivača. Ali našao se je neko pametan i na jednom zvučniku je zalemio te šiljke. Rodio sam mečku da to razlemim i skinem, a da se nešto ne polomi. Na kraju sam i ja morao ponovo da ih zalemim, jer ne može se kvalitetno više ubosti, rupice nisu više kako treba. Moguće da je gubio kontakt od vibracija, mada je sve odvojeno, malo je oštećena plastika koja to drži, ali moglo se je rešiti bez lemljenja.
Ali, šta je tu je. Pločice sam morao da skinem da bih zamenio po 3 (6) elektrolita i na pojačivačima ukupno još 24 komada 100µF. Svi, ali svi su potpuno suvi. Neverovatno. Retko koji ima malo nekog kapaciteta i ESR da nije beskonačan. :)
I to je opet sviralo i nije bilo loše. Elektrolite u napajanju, 8 komada, sam takođe zamenio. Nisam uzimao neke skupe, audiofilske, stavio sam pristojne NIPPON, 10000µF/63V.
I pre zamene žica, proba.
Normalno da je sve bilo bolje, a kako je onako svirao, nemam pojma.
I sad kabl. Kad sam skinuo konektore, pošto moram da ga raspletem, već sam pisao iznad, katastrofa.

Ovaj gore je isto bio korišćen, ali sve se sija, milina.
Ali to je sreća. Neko pogodi, neko

Sad čekam novi kabl, ali sad će da kupi od zastupnika u BGD. Ispušio je za 180€ sa ovim tipom.

Pojačivači iz jedne kutie: