Povezivanje DVD-a na stari TV (Reseno)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Povezivanje DVD-a na stari TV (Reseno)
Zvale me komsije (stariji ljudi) da im povezem DVD na TV, ali TV je onaj SAN koji nema
skart niti cinceve da bi mogao da se poveze.Probao sam preko videa koji imaju ali to neide jer slike sa DVD-a kao i da nema.Ljudi nemaju para da kupuju drugi TV, pa ima li neko resenje da se DVD spoji na taj TV.Koliko se secam pre par godina su se prodavale neke "kutijice" na koje je spajan DVD pa onda iz te "kutijice" u video i to je radilo, ima li to jos negde da se nadje, ili ako neko ima semu.
skart niti cinceve da bi mogao da se poveze.Probao sam preko videa koji imaju ali to neide jer slike sa DVD-a kao i da nema.Ljudi nemaju para da kupuju drugi TV, pa ima li neko resenje da se DVD spoji na taj TV.Koliko se secam pre par godina su se prodavale neke "kutijice" na koje je spajan DVD pa onda iz te "kutijice" u video i to je radilo, ima li to jos negde da se nadje, ili ako neko ima semu.
Zadnja izmena: suros, dana 29 Sep 2008, 08:46, ukupno menjano 1 put.
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: Povezivanje DVD-a na stari TV
Nije mi jasno zasto ti to ne radi preko videa a cini mi se da je to najbolja varijanata. Jednostavno ukljucic dvd u video, video prebacis na AV i njegov RF ustekas u tv. Moguce da je i video neispravan
Sto se tice ovih "kutijica" koje pominjes, bilo je u PG da se kupe. Ne znam trenutno ima li ih i cijena je bila 15-tak eura.
Sto se tice ovih "kutijica" koje pominjes, bilo je u PG da se kupe. Ne znam trenutno ima li ih i cijena je bila 15-tak eura.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Probavao sam i na drugom videu ali se isto ponasa.Mislim da nije do videa jer se i
kolegi to desavalo kada je hteo sa DVD-a da presnimi na video, imao je isti problem.Pa mi se cini da je on kupovao "kutijicu" pa je sa tim resavao problem.
kolegi to desavalo kada je hteo sa DVD-a da presnimi na video, imao je isti problem.Pa mi se cini da je on kupovao "kutijicu" pa je sa tim resavao problem.
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
probaj ti taj DVD na drugom TV-u (da vidis dali radi kako treba) jer kako ti je napisao kolega @alexa_pg nemoze da ne dobija sliku
PS jesi nasao test pre toga na TV-u od videa
PS jesi nasao test pre toga na TV-u od videa
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- Stolle
- Preminuo
A je li video prebačen na AV, LINE....?Koji je video u pitanju?
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Mozda njihov nije ispravan, ali onaj moj sto sam doneo Samsung je sigurno ispravan jer
mi preko njega radi kamera za video nadzor, a sa oba dva videa se isto ponasa.Sto se tice
test slike naravno da je to prva stvar da ukljucim kada trazim kanal, ako mislite da to
mora da radi nacu treci video pa cu probati.A DVD kada spojim kod sebe na tv sa cincevima radi bez problema i slika je super.
mi preko njega radi kamera za video nadzor, a sa oba dva videa se isto ponasa.Sto se tice
test slike naravno da je to prva stvar da ukljucim kada trazim kanal, ako mislite da to
mora da radi nacu treci video pa cu probati.A DVD kada spojim kod sebe na tv sa cincevima radi bez problema i slika je super.
- kisko
- Preminuo
Ja sam na sony trinitron priključivao preko videa i dovoljno je prebaciti na AV(rikno tuner pa iskoristili video
),no ako nema AV ulaz na TV-u normalno da moram naći prvo signal sa videa,memorisati i tek tad priključiti DVD

uvek ima nesto interesantno
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Kod nas u MK mogu se nabaviti "kutijice" po ceni 5-15e zavisi od kvaliteta,oni jevtiniji mreze po malo..suros je napisao:Zvale me komsije (stariji ljudi) da im povezem DVD na TV, ali TV je onaj SAN koji nema

Nije mi jasno kako nisi mogao da dobijes sliku na TV-u,kad si vec dobio test linije sa RF-modulatora ?
Probaj da vidis kakva je slika kad ubacis kasetu da ide normalno preko videa,ja sam ovde zbog kablovske imao smetnji preko videa,posto su bandovi od kablovske prepuni i poklapaju frekfencu od videa....
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- dzafer
- gx
koliko sam mogao zapaziti nigdje nisi napisao dali je tv u potpunosti ispravan rade li svi bandovi
u ovom slucaju na prvom mjestu uhf
u ovom slucaju na prvom mjestu uhf

džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
- skyline-GTR
- gx
- Contact person: Ibrahim
evo i od mene kratko objasnjenje,naime dosta godina iza rata pricam ovdje u bosni '95 pa nadalje moj tata nije htio drugi tv nego bas EI-nis i to sasija B-10 ekran je bio 68(slika kao iz bajke a ne danasnji kineski ekrani).taj tv je jedino imao daljinski i antenski ulaz pa ja nisam mogao bas nikao da mu prikljucim dvd nego sam lijepo povezao sa skartom dvd i satelitski resiver strong srt 150 i na resiveru sam ga ustekao u vcr a moglo je i u decoder jer je isto decoder vezan putem skart kabla.upalim jedno upalim drugo i to je to radilo je samo naravno moras naci na uhf podrucju satelitski resiver i to je to.a ti lijepo prvo nadjes isto test sa videa i na videu imaju kanali e tu odaberes AV i stvar rijesena a ako ti to nebi moglo onda probaj na neki resiver naravno analogni samo da ima 2 skart prikljucka 

Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija
Tv je ok radi i VHF i UHF podrucje na tv-u ima od RTS1 pa do B92 (konkretno RTS1 je "uhvacen" na 10 kanalu), sve to je i meni bilo logicno da moze da radi, zato sam tako i pokusao da povezem, ali nesto nece.Slika sa videa je dobra i test i kada pustim kasetu, DVD kada prikljucim na drugi TV (cincevima) radi dobro i slika je OK, ali u pomenutoj kombinaciji nece.Mozda nisam pojasnio, ja dobijem sliku sa DVD-a na TV-u ali slika kao da nema sinhrnizaciju ili ide gore dole (po vertikali) ili je pomerena u desnu stranu, dok slika sa videa je ok (i test i sa kasete).Ovo pitam jer kao sto sam vec napisao kolega je imao isti takav problem, konkretno pre 2-3 godine dok su DVD rezaci bili po 200 evra trazio sam da mi sa DVD-a presnimi nesto na VHS, covek probao ali nije uspeo jer je imao isti problem pa iz tog razloga reko da pitam za resenje, ali posto vidim da ste sigurni da to treba da radi donecu drugi DVD da prikljucim u toj kombinaciji pa da vidim da li ce da radi.
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
ako se radi o istom DVD-u sa kojem je na snimanju poremecena slika udji u MENU i promeni standard na PAL isto i izlaz promeni na RGBsuros je napisao: ja dobijem sliku sa DVD-a na TV-u ali slika kao da nema sinhrnizaciju ili ide gore dole (po vertikali) ili je pomerena u desnu stranu, dok slika sa videa je ok (i test i sa kasete).Ovo pitam jer kao sto sam vec napisao kolega je imao isti takav problem, konkretno pre 2-3 godine dok su DVD rezaci bili po 200 evra trazio sam da mi sa DVD-a presnimi nesto na VHS, covek probao ali nije uspeo jer je imao isti problem
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
OK probacu i to pa javljam sta sam uradio
- kisko
- Preminuo
Ima sam takav slucaj,tj DVD se nije moga priključiti na TV preko skarta već preko činča iako je iz prodavnice stigao sa skartom i onda to moraš u meniu DVD promeniti na opciju koja ti je potrebna( u zavisnosti koja kombinacija ti je potrebna skart-skart,činč-skart itd),verovatno RGBDVD kada prikljucim na drugi TV (cincevima) radi dobro i slika je OK

uvek ima nesto interesantno
Da javim resio sam problem. bili ste u pravu to moze tako.Problem je bio u glupom kablu (skart-cinc), dva nova kabla (jedan njihov i jedan moj) kupljena u dve razlicite prodavnice i oba neispravna, tek sa trecim kablom radi.Nisam mogao da verujem kada sam vise iz ocaja uzeo instrument da vidim da li su kablovi dobri.
U svakom slucaju hvala na odgovorima..
U svakom slucaju hvala na odgovorima..
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
DVD Xwave-7200 Nece DVD , CD Radi(RESENO)
napisao zlix » 06 Jan 2008, 17:31 » u Servisiranje DVD VCR - 7 Odgovori
- 2512 Pregledano
-
Zadnji post napisao zlix
08 Jan 2008, 00:05
-
-
- 5 Odgovori
- 2032 Pregledano
-
Zadnji post napisao dane
23 Sep 2008, 23:34
-
- 13 Odgovori
- 3456 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
28 Nov 2008, 17:21
-
- 10 Odgovori
- 3452 Pregledano
-
Zadnji post napisao micki
24 Sep 2007, 11:24
-
- 10 Odgovori
- 1907 Pregledano
-
22 Okt 2007, 01:34
-
-
Panasonic DVD-S75 neće iz stendbaja / REŠENO!
napisao Misley » 03 Nov 2007, 10:36 » u Servisiranje DVD VCR - 5 Odgovori
- 1443 Pregledano
-
Zadnji post napisao Misley
03 Nov 2007, 14:47
-
-
- 28 Odgovori
- 4641 Pregledano
-
24 Dec 2007, 20:58