LG DVX162 sam se pali i gasi(RESENO)

problemi , kvarovi , upload/download popravka dvd vcr

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

LG DVX162 sam se pali i gasi(RESENO)

Post napisao lnicks » 27 Apr 2008, 14:23

Hristos voskrese majstori

imam jedan LG DVD sa ZORAN ZR36882elcg CPU-om,kvar je u tome sto se bez nekog pravila sam ugasi pa upali i u krug,prilikom starta nastavlja reprodukciju gde je prekinuta.
Mrezni deo sam pretresao sva je novo ,naponi su ok,nasao sam shemu na forumu
Koliko sam utvrdio,ne gasi se i pali kada iskljucim onaj front panel sa nekim chip-om i tasterima,ima li neko semu za ovo cudo?

poz.
Zadnja izmena: lnicks, dana 28 Apr 2008, 12:09, ukupno menjano 1 put.

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5723
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Post napisao milan » 27 Apr 2008, 18:08

Dokumentacija ima u Expert tako da se nece ovde stavljati.Proveri
kablove da ne prekida neki od njih?

lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

Post napisao lnicks » 27 Apr 2008, 19:25

kablovi nisu jerbo ima samo jedan flet do front panel ploce

znaci:parola snadji se :)

ok.

poz.

Avatar
kisko
Preminuo
Postovi: 2923
Pridružen: 12 Jun 2007, 01:51
Location: Kovilj-na kraj sveta
Phone number: 0038121888107
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj-Novi sad

Post napisao kisko » 27 Apr 2008, 19:53

Ne,nego uzmi nitro u ruke i operi kontakte na prednjem panelu....
uvek ima nesto interesantno

lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

Post napisao lnicks » 27 Apr 2008, 19:58

Skinuo tastere,same thing....

poz.

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Post napisao stojkePN » 27 Apr 2008, 21:58

Da li si menjao sve elektrolite u mrezi.Ako nisi menjaj ih sve bez merenja i bez obzira sto pokazuju na instrumentu da su dobri.

Moj ti je savet da pustis nesto na njemu i otkacik konektor za prednji panel i pomeri daljinac u stranu.Da bi utvrdio da nesto od toga nezeza :shock:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

Post napisao lnicks » 28 Apr 2008, 12:07

kao sto sam rekao,prvo sam sredio mrezu-znaci promenio sve elektrolite,i proverio napone.
inace,nije bilo do front panel plocice,nego je na liniji za on/off neki mali blok-ka masi brljao,ne znam koja je oznaka-konfuzno su odstapane oznake...uostalom imate semu na expert pa vidite
zabo sam umesto njega neki koji sam nasao misilm 1n,i za sada ne zeza.

hvala u svakom slucaju.


poz.

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5723
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Post napisao milan » 28 Apr 2008, 12:57

lnicks je napisao:uostalom imate semu na expert pa vidite
zabo sam umesto njega neki koji sam nasao misilm 1n,i za sada ne zeza.
hvala u svakom slucaju.
poz.
Bilo bi dobro zbog svih nas, da se upise tacna pozicija kondenzatora,
da sledecem kolegi kod popravke bude lakse da nadje kvar.To je i
svrha ovoga foruma, da ostanu podaci za sve, a ne samo da se resi
pojedinacno tvoj ili neciji problem, ovako dzabe radimo nesto, ako
nema niko dalje koristi od toga.

lnicks
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 05 Nov 2006, 16:56
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin
Kontakt:

Post napisao lnicks » 28 Apr 2008, 14:34

Slazem se,i ja bi(mozda)pre nasao kvar da sam imao semu,ovalo sam peske prelemio sve pin-ove CPU-a,pa krenuo da bunarim po kriminalno tankim vodovima iovako minijaturne plocice,i skidao sve redom dok nisam naisao na kondenzator koji ima neku promenljivu otpornost,mao 2,5K...pa malo 6k itd
inace napon za on/off je varirao od 0.5 do 3,3V-koliko i treba da ima zbog pull-up-a od 4,7K.
Krivac se nalazi sa ceone(prednje) strane plocice,i jedan je od malih smd kapaciteta,slikao bih ali sam DVD vec sklopio da klinka ima sa cim da se zanima :)

poz.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje DVD VCR”