FIRMA: Sony
MODEL: SLV-D980P D
MEHANIKA: AK-61-00359A POM SH-1 za DVD ROM,na mehanici za kasetu pise:SNLB1 al je nejasno napisano drugevsu se oznake obrisale.
SIMPTOMI:Uredjaj ima probleme sa komandama,rucne tipke nerade,ranije je tjeo raditi na daljinski sad tesko i tako reaguje imam univerzalni koji sam i ranije koristio.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE
Uredjaj se cudno ponasa sa orginalnim dumpom u epromu A81DC sad samo uvuce kasetu pa je izbaci a i da ne pokusa navuci na glavu.U napajanju ima dobre napone svi su otprilike kao sto pise na sekundaru prije dioda,jedino ovaj 3.3V je poslje ispravljacke diode 4.2V.Inace uredjaj je ranije znao ne uvuci skroz traku,cudnu stvar radi strakom pa je opet nekako uvuce i namota kako nisam vidjo na drugim video recorderima i kad premota,iskoci mu traka pa je zapetlja.Mozda bi to poslje mogao srediti,ubacio sm neki eprom 24c08 i sad uvlaci kasetu n glavu ceka da dam play al nemogu nikako pa smota traku i izbaci kasetu.Nebi puno gubio s ovim vremena samo bi jos pokusao upisati novi orginalni dump sumnjam da se ovaj poremetio,s njim nista neradi,pa ako neko slucajno ima dup zamolio bih da mi posalje ?Inace neka administrator slobodno obrise temu ako nebude nista od toga.Pozdrav za Sve