dvd skyvision lg-888
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
dvd skyvision lg-888
imam problem na ovom dvd-u sto nece da otvori vrata za cd.Zamenio sam tran.Q10 originalnim koji sam skinuo sa iste ploce pored scarta a na to mesto stavio S9018.Medjutim nista se nije novo desilo a mehaniku sam prikljucio na stab.ispravljac na +5V i radi normalno.Stranka je pricala da je nekad i znao da otvori bez ikakvih pravila ali sada vec duze vreme ne otvara
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Re: dvd skyvision lg-888
Jel ti na ekranu ispise OPEN?Ocisti svicer na mehanici(onaj kao poluga sto ide levo-desno) Proprati gde je pobuda motora.Proveri i spin motor za CD da nije blokirao ili u kratkom spoju.
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
Motor za vratanca, spin motor, prekidac , drajver, napajanje.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
evo veceras je i meni proradio par puta i stao.Proverio sam prekidac daje kratak spoj,motor sam menjao i kad mi proradi on zadrzi +5V na motoru kad ne proradi ima +3V.Ispise na ekranu open doduse fali mu neki segment ali naravno da se izvaljuje open close jedino kad ne procita disk ispise zelenim disc a blago crvenim se no(ne znam da li to ima neke veze).Da li postoji negde sema pa da pogledam sta odakle ide.Drajver sam planirao da prelemim posto mi sve deluje kao neki kontakt mozda cak i na procesoru ali...
- vlatkocopa
- gx
DZoni...prekidac i treba da pokazuje kratak spoj ili da ne pokazuje,zato je i prekidac..koji si prekidac merio i koji motor si menjao,dal od mehanizma za mehaniku(vrata) ili spin motor?
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
ja ne znam za drugi prekidac sem na mehanici a o tome kako treba da pokazuje prekidac suludo je pricati posle 15 godina rada a spin motor nisam menjao(mada je jedana od alternativa)vec sam menjao motor mehanike i kao sto rekoh Q10 koji mi je lose pokazivao tek na osciloskopu na fluke-u je pokazivao normalno
- vlatkocopa
- gx
DZoni,to je prekidac kao polugica,vidi se kad se otvori fioka,kad je u normali onda je na sredini,a ide levo i desno zavisno od polozaja mehanike..(ako postoji kod tvog modela,a trebalo bi).Nisam mislio nista lose,samo da ti skrenem paznju da i on zna ponekad da zeza...e sad nisi mi jasan na koji to motor mislis od mehanike?Dali na motor sto pokrece celu mehaniku(otvara vrata,podize laser)ili na spin motor koji okrece disk?Ako nisi menjao spin,onda zameni odma i pisi...
ps:Nije lose da postavis sliku da nam bude lakse.
Pozz
ps:Nije lose da postavis sliku da nam bude lakse.
Pozz

menjao sam motor za open/close(motor sa gumicom)ali spin nisam menjao iskreno mada imam ga na umu,samo zbog cega ti je prvo pao na pamet(ja sam mislio njega da probam posle);koja je povezanost spina i njega sem cini mi se preko drajver kola.Prekidac sa polugom ispod ,,vratanca''pokazuje ok nisam ga ni otvarao a evo veceras je izbacivao i ubacivao disk bez problema.
- vlatkocopa
- gx
Kako da mi ne padne spin motor na pamet,kad sam imao slican kvar bar na 20-tak aparata bas zbog njega.Ako nemas novi,proveri ga omski na puta 1 analognim instrumentom(bila je negde tema oko ispitivanja spin motora)i ako je ok ne bi trebalo da pokazuje manje od 50 oma i motor bi trebao da se okrece.Prekidac nemas potrebe da otvaras,samo ga naspricaj nekim kontaktnim sprejem.
Kako se ponasa pri citanju DVD-ja? Dok cita proveri drajver prstom dali previse zagreva,ako greje- motor 101%
Pozz
Kako se ponasa pri citanju DVD-ja? Dok cita proveri drajver prstom dali previse zagreva,ako greje- motor 101%
Pozz

kad cita dvd nesto mi sumnjivo radi(krene pa stane ali uspe da procita sve koje sam stavljao CD ili DVD).Da li je to posredi do lasera ili mozda stvarno motor ne valja ne znam a sto se tice merenja spin motora ne znam gde je bilo ranije pominjano ali vracajuci film unazad kad god sam merio motore uglavnom su pokazivali oko 12-15oma a doduse ovaj pokazuje 8oma.EVO DANAS GA TESTIRAM i nijednom nije zakazao zasto kako?
da li si spin menjao u slucaju da ne otvara fioku?Uglavnom sam ih menjao kad vidim da su u kratkom spoju
- vlatkocopa
- gx
Dzoni,zameni vec jednom taj famozni spin i da odemo na po jedno 

-
- _
- Warranty service: samsung vivax fox vox
- Contact person: dragan
- Specialty: tv-multimedia
zameni motor nosaca diska-spin,probaj,ako ne radi probaj da vratis steri tranzistor za koji mislis da je neispravan pa probaj opet...DZoni je napisao:kad cita dvd nesto mi sumnjivo radi(krene pa stane ali uspe da procita sve koje sam stavljao CD ili DVD).Da li je to posredi do lasera ili mozda stvarno motor ne valja ne znam a sto se tice merenja spin motora ne znam gde je bilo ranije pominjano ali vracajuci film unazad kad god sam merio motore uglavnom su pokazivali oko 12-15oma a doduse ovaj pokazuje 8oma.EVO DANAS GA TESTIRAM i nijednom nije zakazao zasto kako?
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 16 Odgovori
- 2857 Pregledano
-
Zadnji post napisao ahim
03 Apr 2009, 19:08
-
- 24 Odgovori
- 3749 Pregledano
-
Zadnji post napisao darko080372
03 Jun 2010, 10:17
-
- 7 Odgovori
- 2894 Pregledano
-
Zadnji post napisao simonovics
03 Dec 2008, 13:19
-
-
DVD Xwave-7200 Nece DVD , CD Radi(RESENO)
napisao zlix » 06 Jan 2008, 17:31 » u Servisiranje DVD VCR - 7 Odgovori
- 2609 Pregledano
-
Zadnji post napisao zlix
08 Jan 2008, 00:05
-
-
- 5 Odgovori
- 2139 Pregledano
-
Zadnji post napisao dane
23 Sep 2008, 23:34