QUADRO HT1068(REŠENO)

problemi , kvarovi , upload/download popravka dvd vcr

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

QUADRO HT1068(REŠENO)

Post napisao ahim » 19 Okt 2009, 08:44

Problem sa dotičnim DVD QUADRO HT-1068 je što kada ga uključim samo sija sijalica oko točkića za pojačavanje.Unutra sve izgleda uredno,nema naduvenih elkosa...gomila elektrnike (ic1203p60,mosfet stk0765,..).Svaki predlog dobrodošao.Hvala!
Zadnja izmena: ahim, dana 30 Okt 2009, 20:13, ukupno menjano 1 put.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4971
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: QUADRO HT-1068

Post napisao nec » 19 Okt 2009, 10:04

Pa pocni od necega (izmeri dali imas potrebne napone)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: QUADRO HT-1068

Post napisao ahim » 19 Okt 2009, 11:52

Probao sam da merim napone,na ploči ne piše raspored napona,probao sam razne kombinacije i ne pokazuje da ima napone.A kada merim unimerom tako što - stavim na osigurač a + na diode imam napone sa jedne strane ~ 235V sa druge strane diode 120÷130V.Tako nešto i na IC.Slikaću večeras ploču pa možda neko ima šemu da mogu sigurno proveriti napone.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4971
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: QUADRO HT-1068

Post napisao nec » 19 Okt 2009, 12:03

I ako nemas napisane napone mozes ih pretpostaviti prema kond. na toj grani. Znaci ako ima kond. od 16V napon nesme biti veci od 12V ITD...
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24626
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: QUADRO HT1068

Post napisao Stolle » 19 Okt 2009, 14:26

3.3V; 5V; +12V, -12V.......
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: QUADRO HT1068

Post napisao ahim » 22 Okt 2009, 11:58

OK.Znam vrednosti napona, ali ne mogu ništa da izmerim,odnosno nema(a plavo svetli).Sumnjam najviše na glavni elkos (100/400) i regulator napona 7812.Slikao sam malo pa možda neko ima ideju.Unapred hvala!
Prilog
slika1.jpg
slika2.jpg
slika3.jpg
slika4.jpg

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1790
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Warranty service: SAMSUNG, GRUNDIG, LG, FUEGO, BEKO, VIVAX
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: QUADRO HT1068

Post napisao cacko85 » 22 Okt 2009, 17:08

Naponi treba da su na ovaj kabel koj je obelezan na sliku, izbaci ta zelena ploca mozda od dolnu stranu ispod konektora pishe vrdnosti na napona.
Ako su prisutni naponi, a velika je verojatnost da su OK posho sveti dugme, ondak je do flash.
Isto sam imao pre dva dana sa FUEGO i so taj ZORAN lolzi samo dugme na VOL. sveti i je bilo do firmware, fleshao sam so drugi i radi.
Prilog
slika3.jpg

Avatar
filka
gx
gx
Postovi: 2371
Pridružen: 13 Avg 2006, 10:38
Location: Kavadarci Makedonija
Warranty service: Fuego Grundig LG Beko Samsung
Specialty: tv

Re: QUADRO HT1068

Post napisao filka » 22 Okt 2009, 18:47

Ma nemoj da diras tamo kakav flash iliti falsh lolzi Izvadi mehanizam i kod tog konektora koji je oznacen na slici imas malo podole na ploci diodu 1N4007 e sada ima modela sa jednu i modela sa dve takve diode-Promeni je i Uzimaj pare.....
-će izginemo ki Mančester

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: QUADRO HT1068

Post napisao ahim » 22 Okt 2009, 22:00

Hvala na savetima probaću po njima,mada me malo brine što na procesoru (zoran) ima nekih fleka,ili je bio pasivni kuler ili mu nije bilo dobro :roll: (grejao se ...).

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: QUADRO HT1068

Post napisao stojkePN » 22 Okt 2009, 22:16

Neka te to nebrine svi se oni greju. Ja se ne secam da sam imao neki DVD da je izgoreo procesor "prirodnom smrcu" obicno strujni udar, gmrljavina...

Meri da li ima napone ali koliko vidim sa slike ako ima ona mala 3 transitora pored konektora su peceni za zamenu :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
filka
gx
gx
Postovi: 2371
Pridružen: 13 Avg 2006, 10:38
Location: Kavadarci Makedonija
Warranty service: Fuego Grundig LG Beko Samsung
Specialty: tv

Re: QUADRO HT1068

Post napisao filka » 22 Okt 2009, 23:46

Od 30 popravlenih takvid Quadra na svih 30 je bilo do tu diodu-zato ne meri nego menjaj diodu....
-će izginemo ki Mančester

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: QUADRO HT1068

Post napisao ahim » 23 Okt 2009, 07:42

Možda se nismo razumeli,mislio sam da se procesor možda nije grejao,a sada se ne greje (totalno hladan,kao i cela procesorska ploča),nisam još skidao mehanizam,ali pregledom procesorske ploče ne videh nijednu diodu na njoj,dok na desnoj ploči ima gomila dioda(bar 10-tak).I još jedna novost je da sam uspeo izmeriti neke napone (na konektoru su brojevi osd 1÷10),na drugom imam ~,5,10 na nekom sledećem 6,2 pa 3,5 itd.Sve se ponaša isto.Pre toga sam promenuo samo regulator napona 7812.Skinuću danas mehanizam,možda se dioda krije negde ispod njega, mada mi sve liči da je procesor otišao u večna lovišta.
Prilog
procesor.jpg
procesor.jpg (33.41 KiB) Pregledano 1267 puta.
ploca.jpg

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: QUADRO HT1068

Post napisao stojkePN » 23 Okt 2009, 14:55

Na drugoj slici sto se vide sa leve strane 3 tranzistora menjaj. A treba da ima i dioda 1n4001 menjaj i nju.Nemoj da meris menjaj.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: QUADRO HT1068(REŠENO)

Post napisao ahim » 30 Okt 2009, 20:11

:pivopije: Prema savetima iskusnih majstore(FILKA,STOJKE-PN...)potražih tu diodu,nađoh 1N4001, zamenih je sa 1N4007(tu sam imao),i sve proradi.Usput sam kao najmlađi član(čitaj-početnik sa slabom opremom) pokidao neke vodove (oko regulatora napona i dovoda napajanja),pokrpio to i sada testiram dvd pre zatvaranja(računam dva filma ako nema problema da je sve OK-to sam pročitao negde na forumu.Hvala!Hvala!Hvala! :tooo:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje DVD VCR”