[REŠEN] dvd plejer MUSTEK ne ocitava disk
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
[REŠEN] dvd plejer MUSTEK ne ocitava disk
Kako da ispitam da li je laser crko na dvd-plejeru , vrti disk a ne ocita ga samo ga odjednom zautavi i kaze NO DISC. To je Mustek dvd ima 5+1 kanala i divX. da li je to laser ili nesto drugo? , da ne kupujem laser ako nije to u kvaru.
- rubin_miki
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
- Liskun Elektronik
- gx
- Warranty service: ERG-VOX
Kad ti vrti disk pipni prstom dal ti se greje driv... kolo ,obicno kad rikne motoric nemozes ga prstom pipnuti koliko je vruce.odlemi motoric sa ploce pa pipni koliko ima oma trebalo bi da bude oko 12oma ako nema nista ili ima oko 1-3 ipak je onda motoric,ako nemas drugi probaj od nekog cd-roma ali posto je duza osovina moras malo da ga spustis ako za to imas mesta.

- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
sto da bude prosto kad moze da bude komplicirano
ako si vec razvalio motorcic..ocisti kolektor rotora..ocisti iglicom izmedju kolektora da izadje ona crna fina prasina..pola kapi masinsko tanko ulje u piksnama i voziiii Miskooooo

ako si vec razvalio motorcic..ocisti kolektor rotora..ocisti iglicom izmedju kolektora da izadje ona crna fina prasina..pola kapi masinsko tanko ulje u piksnama i voziiii Miskooooo
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- Proko
- gx
- Phone number: 38122310545
dvd plejer MUSTEK ne ocitava disk
Pre neki dan sam uradio posebnu reparaciju takvog motora (DVD Xoro). Naime, bilo je ranije već takvih slučajeva, i najbrži način da se motor pokrene jeste da se priključi na jači izvor 5-12V, i opiljci između limova kolektora sagore! Međutim to traje jedan dan, jer se brzo preostali opiljci ponovo rasporede i prave kratak spoj. Čišćenje toga daje mnogo bolje rezultate, ali kada mi se jedan vratio posle nedelju dana, odustao sam i od toga. Zamena motora "originalnim" jeste neko rešenje, ali očigledno nešto nije u redu sa izborom materijala za kolektor i četkice, jer se i na novom brzo napravi ista stvar. Imao sam neki polovan, nekoliko milimetara duži motor, i taj radi već pola godine (drugi proizvođač).
E sad dolazi ono što sam imao nameru da vam saopštim: očistio sam kolektor motora, i u prostor između limova kolektora i osovine sipao dvokomponentni lepak-smolu (ono što se steže za 5 minuta). Posle sam očistio višak koji je izašao između limova i tako više nema prostora za smeštaj sastruganih opiljaka. Velika je verovatnoća da će to biti pravo rešenje, jer "originalni" motori ponekad ne izdrže ni 6 meseci, a i ako izdrže, nije baš prijatno se raspravljati sa mušterijom koliko dana je uređaj radio duže ili kraće od date garancije.
Inače, motor iz CD roma je trofazni motor bez četkica, i nije moguće ga upotrebiti na ovakvim mestima. Zašto tu nije takav motor, pa verovatno namerno! Isto kao što je na nekim DVD plejerima prekratko pričvršćen flah kabl, i mora da se izlomi za kratko vreme!
E sad dolazi ono što sam imao nameru da vam saopštim: očistio sam kolektor motora, i u prostor između limova kolektora i osovine sipao dvokomponentni lepak-smolu (ono što se steže za 5 minuta). Posle sam očistio višak koji je izašao između limova i tako više nema prostora za smeštaj sastruganih opiljaka. Velika je verovatnoća da će to biti pravo rešenje, jer "originalni" motori ponekad ne izdrže ni 6 meseci, a i ako izdrže, nije baš prijatno se raspravljati sa mušterijom koliko dana je uređaj radio duže ili kraće od date garancije.
Inače, motor iz CD roma je trofazni motor bez četkica, i nije moguće ga upotrebiti na ovakvim mestima. Zašto tu nije takav motor, pa verovatno namerno! Isto kao što je na nekim DVD plejerima prekratko pričvršćen flah kabl, i mora da se izlomi za kratko vreme!
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
aman bre..za 10 min razvaljen, ociscen, podmazan i sklopljen..kad vracas rotor na cetkice, vrti ga da bi cetkice odmah i sa lakocom usle i legle na kolektor..ako samo gurnes, bolje ga odmah baci..
ce da izadjem na televizor,a????
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Ha pa taj defekt se desava samo na jeftinim DVD pleerima cesto....na ovim malo skuplim .... nije bash neki cest defekt... DVD za 40 eura...zar se isplati gubiti i vreme i zivce na njemu....kazes da servis kosta 10 eura, izgubio si vreme i musterija ti kaze...ah nista...necu da ga popravljam... A ja za 5 eura necu ni da ga otvaram :)...doslo novo vreme i poslovica glasi Dzaba sedi dzaba ne radi :)))) 

Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
pregled
upravo zbog toga sto musterije odustaju od popravke DVD-a uvodim u praksu za pregled 5 evra,pa kad odustane imam bar neko zadovoljstvo,a naravno da ce odustati musterija kad je popravka 20 evra a novi 40 evra.e sad sta musterije ocekuju kad donesu DVD na popravku....
svaka cast
Svaka cast!!!! Ja sam prije par mjeseci uveo naplatu pregleda:mobiteli-40kn,tv i video -50 kn,racunala-70-kn,dvd-20kn i mogu vam reci da mi se posao prepolovio a novaca isto ili malo vise.savjetujem da svi tako krenu jer muserije sa ovih prostora razmisljaju ovako:"neznam dali da bacim aparat ili da ga popravljam,ma odnjeti cu ga na pregled pa ako je nesto sitno neka popravi a ako nije svakako me nista ne kosta".ostatak znate
"necu popravljati,hvala ,dovidjenja",cak od nekih se ne dobije niti "hvala".Na zapadu se godinama naplacuje pregled i to papreno.
pozdrav
"necu popravljati,hvala ,dovidjenja",cak od nekih se ne dobije niti "hvala".Na zapadu se godinama naplacuje pregled i to papreno.
pozdrav

- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
Uvek je bolje džaba sedeti nego džaba raditi. 

Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
DVD plejer i problem sa dometom daljinskih upravljača
napisao fanzo » 04 Feb 2008, 15:29 » u Servisiranje DVD VCR - 17 Odgovori
- 2478 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
19 Feb 2008, 22:33
-
-
- 3 Odgovori
- 1796 Pregledano
-
Zadnji post napisao nec
12 Avg 2008, 08:40
-
-
JVCDR-MH20SE DVD RECORDER HARD DISK 80GB
napisao sinvad » 23 Mar 2009, 09:16 » u Servisiranje DVD VCR - 2 Odgovori
- 1172 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
23 Mar 2009, 14:49
-
-
- 4 Odgovori
- 1357 Pregledano
-
Zadnji post napisao nec
17 Dec 2009, 19:55
-
-
DVD Xwave-7200 Nece DVD , CD Radi(RESENO)
napisao zlix » 06 Jan 2008, 17:31 » u Servisiranje DVD VCR - 7 Odgovori
- 2653 Pregledano
-
Zadnji post napisao zlix
08 Jan 2008, 00:05
-
-
- 5 Odgovori
- 2174 Pregledano
-
Zadnji post napisao dane
23 Sep 2008, 23:34
-
- 13 Odgovori
- 3693 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
28 Nov 2008, 17:21
-
-
Panasonic DVD-S75 neće iz stendbaja / REŠENO!
napisao Misley » 03 Nov 2007, 10:36 » u Servisiranje DVD VCR - 5 Odgovori
- 1521 Pregledano
-
Zadnji post napisao Misley
03 Nov 2007, 14:47
-