[REŠEN] dvd plejer MUSTEK ne ocitava disk

problemi , kvarovi , upload/download popravka dvd vcr

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
pacman
_
_

[REŠEN] dvd plejer MUSTEK ne ocitava disk

Post napisao pacman » 31 Avg 2006, 23:07

Kako da ispitam da li je laser crko na dvd-plejeru , vrti disk a ne ocita ga samo ga odjednom zautavi i kaze NO DISC. To je Mustek dvd ima 5+1 kanala i divX. da li je to laser ili nesto drugo? , da ne kupujem laser ako nije to u kvaru.

rubin_miki
Preminuo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 31 Avg 2006, 23:25

ako ga vrti polako i sa teskocom, motorcic 100%..ako ga vrti brzo i sa lakocom, ili laser ili flat kabl do lasera..ako ti duzina dozvoljava, skrati ga za 5mm..snaci ces se kako da odradis to..
ali pre toga temeljno ciscenje..

pacman
_
_

Post napisao pacman » 02 Sep 2006, 16:50

nasao sam kabel sa drugog plejra malo je podugacak ali opet ne radi i kao da sporo vrti , nasao sam i drugi motor ali mu osovina predugacka i ne moze da zatvori mehanizam koji drzi disk...jaoooo kako sad da isprobam?? :oops:

Liskun Elektronik
gx
gx
Warranty service: ERG-VOX

Post napisao Liskun Elektronik » 02 Sep 2006, 17:44

Kad ti vrti disk pipni prstom dal ti se greje driv... kolo ,obicno kad rikne motoric nemozes ga prstom pipnuti koliko je vruce.odlemi motoric sa ploce pa pipni koliko ima oma trebalo bi da bude oko 12oma ako nema nista ili ima oko 1-3 ipak je onda motoric,ako nemas drugi probaj od nekog cd-roma ali posto je duza osovina moras malo da ga spustis ako za to imas mesta. ;) ;)

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 02 Sep 2006, 18:29

dobar majstor treba da bude i dobar hirurg..ja sam vec objasnio da se ti motorcici sasvim lepo repariraju...samo treba otvaranje..

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 02 Sep 2006, 22:56

Ako su isti motorčići onda ih razvali i zameni rotor.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 03 Sep 2006, 07:31

pa bas u rotoru je boljka..njega mora da reparira..

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 04 Sep 2006, 00:08

ufff..da jess.....ništa snađi se...seci osovinu...traži drugi motor...

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 04 Sep 2006, 10:28

sto da bude prosto kad moze da bude komplicirano :mrgreen:
ako si vec razvalio motorcic..ocisti kolektor rotora..ocisti iglicom izmedju kolektora da izadje ona crna fina prasina..pola kapi masinsko tanko ulje u piksnama i voziiii Miskooooo
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Proko
gx
gx
Phone number: 38122310545

dvd plejer MUSTEK ne ocitava disk

Post napisao Proko » 04 Sep 2006, 12:39

Pre neki dan sam uradio posebnu reparaciju takvog motora (DVD Xoro). Naime, bilo je ranije već takvih slučajeva, i najbrži način da se motor pokrene jeste da se priključi na jači izvor 5-12V, i opiljci između limova kolektora sagore! Međutim to traje jedan dan, jer se brzo preostali opiljci ponovo rasporede i prave kratak spoj. Čišćenje toga daje mnogo bolje rezultate, ali kada mi se jedan vratio posle nedelju dana, odustao sam i od toga. Zamena motora "originalnim" jeste neko rešenje, ali očigledno nešto nije u redu sa izborom materijala za kolektor i četkice, jer se i na novom brzo napravi ista stvar. Imao sam neki polovan, nekoliko milimetara duži motor, i taj radi već pola godine (drugi proizvođač).
E sad dolazi ono što sam imao nameru da vam saopštim: očistio sam kolektor motora, i u prostor između limova kolektora i osovine sipao dvokomponentni lepak-smolu (ono što se steže za 5 minuta). Posle sam očistio višak koji je izašao između limova i tako više nema prostora za smeštaj sastruganih opiljaka. Velika je verovatnoća da će to biti pravo rešenje, jer "originalni" motori ponekad ne izdrže ni 6 meseci, a i ako izdrže, nije baš prijatno se raspravljati sa mušterijom koliko dana je uređaj radio duže ili kraće od date garancije.
Inače, motor iz CD roma je trofazni motor bez četkica, i nije moguće ga upotrebiti na ovakvim mestima. Zašto tu nije takav motor, pa verovatno namerno! Isto kao što je na nekim DVD plejerima prekratko pričvršćen flah kabl, i mora da se izlomi za kratko vreme!

pacman
_
_

Post napisao pacman » 06 Sep 2006, 18:14

Razvalio sammotor i posle 3 sata njakanja sam ga bacio u kantu! Nabavio sam drugi motor i sad čita sve redom.Hvala svima na pomoći , da nema vas ne bih ga ni popravio.

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 06 Sep 2006, 18:42

aman bre..za 10 min razvaljen, ociscen, podmazan i sklopljen..kad vracas rotor na cetkice, vrti ga da bi cetkice odmah i sa lakocom usle i legle na kolektor..ako samo gurnes, bolje ga odmah baci..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

pacman
_
_

Post napisao pacman » 13 Sep 2006, 23:56

lako je tebi kad si ti expert :roll: ja sam jos mlad majstor ali ima vremena naucicu.

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 04 Nov 2006, 23:30

Ha pa taj defekt se desava samo na jeftinim DVD pleerima cesto....na ovim malo skuplim .... nije bash neki cest defekt... DVD za 40 eura...zar se isplati gubiti i vreme i zivce na njemu....kazes da servis kosta 10 eura, izgubio si vreme i musterija ti kaze...ah nista...necu da ga popravljam... A ja za 5 eura necu ni da ga otvaram :)...doslo novo vreme i poslovica glasi Dzaba sedi dzaba ne radi :)))) :mrgreen:
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

miodrag popovic
gx
gx
Phone number: 00381638773821
Specialty: tv

pregled

Post napisao miodrag popovic » 17 Nov 2006, 20:38

upravo zbog toga sto musterije odustaju od popravke DVD-a uvodim u praksu za pregled 5 evra,pa kad odustane imam bar neko zadovoljstvo,a naravno da ce odustati musterija kad je popravka 20 evra a novi 40 evra.e sad sta musterije ocekuju kad donesu DVD na popravku....

bell

svaka cast

Post napisao bell » 13 Jul 2007, 09:14

Svaka cast!!!! Ja sam prije par mjeseci uveo naplatu pregleda:mobiteli-40kn,tv i video -50 kn,racunala-70-kn,dvd-20kn i mogu vam reci da mi se posao prepolovio a novaca isto ili malo vise.savjetujem da svi tako krenu jer muserije sa ovih prostora razmisljaju ovako:"neznam dali da bacim aparat ili da ga popravljam,ma odnjeti cu ga na pregled pa ako je nesto sitno neka popravi a ako nije svakako me nista ne kosta".ostatak znate
"necu popravljati,hvala ,dovidjenja",cak od nekih se ne dobije niti "hvala".Na zapadu se godinama naplacuje pregled i to papreno.
pozdrav :uca:

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 13 Jul 2007, 16:55

Tu si u pravu i mislim da će većina kolega uskoro da primeni takvu praksu.

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko

Post napisao Vojvoda » 18 Jul 2007, 20:29

Uvek je bolje džaba sedeti nego džaba raditi. :fanzo:
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Odgovori