Samsung CW21M063NFXXEC S16B chassis

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Avatar
Istvan
gx
gx
Postovi: 1109
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:40
Location: Srbija
Contact person: Istvan
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin

Post napisao Istvan » 03 svi 2007, 07:48

Evo ovako:slika je prestala da dise kad sam stavio otpor osigurac od 0.22 oma u sekundaru mreze na +13.5 v-oj liniji jer je bio od 3.6 jer je neki kolega pre mene stavio od 3.6 oma, ali je i dalje vertikala suzena sa donje strane.Naponi na LA 78040 +18v i -9v.
To nisu otpor osiguraci nego samo osiguraci, otpornost im je kao kod klasicnih osiguraca, otpornost im se zanemaruje.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 25328
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 03 svi 2007, 11:14

Šema je već postavljena,samo treba malo koristiti pretragu.
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... %2As16b%2A

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 18 svi 2007, 11:29

može li nekako ova šema za mene? nemam pristup.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 18 svi 2007, 13:12

prosetaj do mene i ponesi prazan CD ili RW
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Post napisao Vojvoda » 18 svi 2007, 13:23

chellawy je napisao:prosetaj do mene i ponesi prazan CD ili RW
bravo

Ovo je u isto vreme i zaštita expert tima i kolegijalnost na delu.
Moj naklon gospodine Chellawy.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 18 svi 2007, 16:49

važi kolega chellawy al tek sad videh pa ne znam kad si obično kući da dođem.
kolega Vojvoda nemisliš valjda da bi ja ugrozio nešto expert tim
:mrgreen:

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 18 svi 2007, 18:52

kuci sam uvek kad sam kuci :mrgreen:

reseno ...
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 18 svi 2007, 21:44

hvala kolegi chellawom za šemu! uspeo sam da rešim mrežu i his tv sad radi svi naponi su ok ali sad sam menja kanale :roll:
jedino što mi pada na pamet je da probam dump ako neko ima?
ili me obradujte da je procesor u pitanju :?

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 18 svi 2007, 21:55

prvo probaj ako vec nisi da otkacis tastaturu.

a onda dump.
mislim da mi je negde u kompu ali moram ga potraziti sutra jer mi je sad vec san na ocima...
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 18 svi 2007, 21:59

zasad ostavi dump..otkaci tastaturu i operi stampu dobro..sa obe strane..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 18 svi 2007, 22:33

tastaturu sam otkačio, ne znam ima li svrhe da perem štampu pošto u tv-u skoro ni prašine nema ali probaću za svaki slučaj.

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 19 svi 2007, 09:50

evo danas sam detaljno sve oprao i očistio oko tastature. probao sam da ubacim neki dump u drugi eprom ne znam dali je orginal ali sa njim mi sam uđe u meni stoji na kanalu ali zato u meniju vrti sve u krug kao kada je ch+ stalno pritisnuto. tako da 99% nije ni dump u pitanju, procesor je TDA12025PQ/N1F80 mislim da on ne valja.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 19 svi 2007, 10:43

uf to je procesor sa cik-cak rasporedom nogica :!:
uf a gde ga naci i po kojoj ceni :shock:

ako je od groma riknuo moze biti ali i ne mora ali ajd sad.......budi pametan kad nemas drugi za probu..... ili imas ???

ne znam ima li veze ali mozda da jos proveris tuner.
eventulano da ga prelemis ako ima koji los kontakt....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 19 svi 2007, 11:03

da to je taj procesor sumnjam da se može negde naći a i ako može cena je verovatno :shock:
moguće je lako da ga je grom dokačio jer u mreži i u primaru i sekundaru je bilo svašta zato mi je i trebala šema.
pokušaću nešto da vidim oko tunera ali sumnjam jer on ne pomera frekvenciju nego baš menja kanale redom od 1 pa na dalje i tako u krug.
možda imam neki tuner od onih zakucanih na jednoj frekvenciji što je čest kvar kod njih pa da probam sa njim.

zokaaa
_
_
Postovi: 117
Pridružen: 14 svi 2007, 16:48

Post napisao zokaaa » 19 svi 2007, 11:17

Imaš u BG celu Samsung šasiju za 35 eureka. Tuto kompleto butneš i TV samo peva. Tebi će u najgorem slučaju da ostane stara šasija skoro ispravna a s obzirom da je to malo skuplji TV možda izvučiš i neku kintu. Pozdrav.

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 19 svi 2007, 12:05

probo i tuner i kao što sam i pretpostavio nije ni on :(
jel može neka adresa ili tel. na pp gde ima tih šasija u BG pa ću videti sa gazdom ako se nešto dogovorimo. što se tiče ovoga džabe sam se mučio sem ako ostane kod mene onda znam da je sve ok sem procesora.

zokaaa
_
_
Postovi: 117
Pridružen: 14 svi 2007, 16:48

Post napisao zokaaa » 19 svi 2007, 12:31

focus je napisao:probo i tuner i kao što sam i pretpostavio nije ni on :(
jel može neka adresa ili tel. na pp gde ima tih šasija u BG pa ću videti sa gazdom ako se nešto dogovorimo. što se tiče ovoga džabe sam se mučio sem ako ostane kod mene onda znam da je sve ok sem procesora.
Ne bih da to bude reklama ali s obzirom da dobavljač postoji u svim listama na ovom forumu mislim da neće biti problema. Ja sam pre neki dan video punu kutiju Samsung šasija kod Neše na NBgd po ceni od 35 eura (tel.0113119610). Naravno nove.
Prednost Samsung šasija je u tome što novu možeš da ubaciš u bilo koji Samsung TV proizveden u zadnjih 10-ak godina(naravno adekvatne veličine ekrana, do 63cm). Ja tako uvek imam jednu ispravnu šasiju i kad dođem na teren obavezno napomenem mušteriji da postoji mogućnost da zamenimo celu šasiju po extra ceni. Sistem staro za novo. Kasnije staru popraviš u servisu i spremna je za nove pohode. Svi zadovoljni a ti najviše.
Razmisli o toj kombinaciji. Pozdrav.

Avatar
focus
___
___
Postovi: 303
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 19 svi 2007, 13:15

mnogo ti hvala za informaciju! znam da su sve istih dimenzija kao i raspored tastera tako da su pogodne za kombinovanje.
pozdrav!

zokaaa
_
_
Postovi: 117
Pridružen: 14 svi 2007, 16:48

Post napisao zokaaa » 19 svi 2007, 19:03

focus je napisao:mnogo ti hvala za informaciju! znam da su sve istih dimenzija kao i raspored tastera tako da su pogodne za kombinovanje.
pozdrav!
No problems. Zato smo tu. Pozdrav i svako dobro.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6607
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 19 svi 2007, 20:26

prvo probaj ako vec nisi da otkacis tastaturu.
ovo nisi probao.. :---: nemora znacit da je zaglavio taster od c+ moguce cak da je taster od tona dobio nekakav otpor :!: :!: :!:
izbaci sve tastere van... probaj bez njih ;) nemoj otkacinjat na samom procesoru obicno ide na nekakve otpornike sa tih nogica
ovo za pranje procesora isto nije losa ideja moguce da se popis.. muva :mrgreen: kad ga operes radi... najbolje ga peri acetonom brze isparava ...
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”