Samsung CW21M063NFXXEC S16B chassis

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5362
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 19 svi 2007, 21:17

acetonom ???
pa ja koliko znam zene acetonom skidaju lak sa noktiju :shock:

buzdumra salis se zar ne :?:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6647
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 19 svi 2007, 23:21

ne nimalo se nesalim bas to cisti aceton radi poso bolje nego nitro... na manje povrsine i bolje susi stampu ako je vlaga.. brze isparava. pere savrseno cak mozes ako malo vise kapnes par puta peres i stop lak bez problema..samo ode vise acetona pogotovo u toplim danima..probaj videces!
nitro je za vece povrsine i kad imas vremena cekati da se susi..
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6647
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 19 svi 2007, 23:24

jel moguce da je ova tema ovako posecena.. pogledajte broj :roll: zanimljiv tv nema sta :mrgreen:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
focus
___
___
Postovi: 302
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 20 svi 2007, 08:18

tasteri svi bili skinuti a ne otkačeni i on šalta. prao sam alkoholom al nešto za aceton ne znam, možda sa gornje strane ali odole mislim da bi ostala samo štampa bez laka :mrgreen: probaću i da skinem procesor pa da operem ponovo sve ako ne radi i onda odustajem. mislim da onda nema više šta ili ima još nekih ideja.

Avatar
focus
___
___
Postovi: 302
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 20 svi 2007, 09:44

probao sam da skinem procesor sve ponovo opro i neće! kad malo razmislim pravo je čudo da taj procesor uopšte i radi. mreža je dobro stradala diode u sekundaru kao i stabilizator napona 7808 ko zna koliki napon je došao na procesor tako da :?

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5362
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 20 svi 2007, 11:43

a je li stradao i stabilizator za 3,3volta ???
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
focus
___
___
Postovi: 302
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 20 svi 2007, 13:33

on je osto čitav i ima sa njega tačan napon.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5362
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 20 svi 2007, 14:05

je si li probavao da ga prebacis na AV ?
da li ostane na AV ili nastavi da menja programe ?

ili mozda experimentalno da otkacis sda i scl sa tunera
ne pada mi nista vise na pamet... :(

lako bi bilo da se proba procesor pa znas ili je on ili neka glupost koja trazi xxx dana koje nam nece nikad niko moci da plati :|
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
focus
___
___
Postovi: 302
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 20 svi 2007, 17:08

ne reaguje baš na ništa! sa daljinskog prima signal ali takođe ništa ne reaguje probao sam i scart kabl koji ima povezano AV preklapanje ništa se ne desi on samo svoje prebacuje :mrgreen: tuner sam stavljo drugi svi naponi su sad ok. tastere sam skido prao ploču, kontroliso one otpornike što su redno vezani sa tasterima... mislim da tu nema više šta. hvala vam svima na pomoći posebno kolegi chellawom!
ako se zadrži kod mene a naleti neki takav tv javljam dali je bio procesor.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 26235
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 20 svi 2007, 17:32

Možda nije loše kupiti novu šasiju,nije mnogo para,a imaćeš i za rezervu posle.Koliko sam ja video po net-u,zna ovde da crkne i mrežni trafo,on i jeste nikakav,pa možda dobro dođe.Ja sam uzeo dve i čekam žrtvu :mrgreen:

Avatar
focus
___
___
Postovi: 302
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 20 svi 2007, 17:56

ako se bilo šta dogovorim sa gazdom uzimam šasiju. ovu ću onda da čuvam kompletnu dok ne probam procesor :evil:

zokaaa
_
_
Postovi: 117
Pridružen: 14 svi 2007, 16:48

Post napisao zokaaa » 20 svi 2007, 18:37

focus je napisao:ako se bilo šta dogovorim sa gazdom uzimam šasiju. ovu ću onda da čuvam kompletnu dok ne probam procesor :evil:
Čak i da se ne dogovoriš trebao bi da imaš jednu ispravnu šasiju s obzirom da tih Samsunga ima ko pleve. Sigurno će višestruko vratiti pare a i sama popravka će biti lakša i brža kad možeš nešto da uporediš.
Pa sam procesor bi ti otplatio više od pola šasije.

Avatar
focus
___
___
Postovi: 302
Pridružen: 21 Mar 2007, 20:50
Lokacija: Bačka Palanka

Post napisao focus » 20 svi 2007, 20:17

potpuno se slažem sa tobom sigurno ću imati u vidu da nabavim jednu.
naravno još je bolje kad se usput odma nešto i zaradi ;)

Avatar
momcilo
gx
gx
Postovi: 140
Pridružen: 10 Feb 2007, 22:50

Post napisao momcilo » 31 svi 2007, 14:42

i meni je iskidala ova sasija zivce,isto se tako ponasala,napon 170v,dioda blinka,uzrok je bio prekid na sasiji,desno od trafoa ima jedan zarez na ploci ,tu upada poklopac i on je napravio prekid .

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”