Skidao sam buster kond i merio ga mojim elektr. digitalnim instr. ima oko 9,5-9,9nF9na njemu pise 8,2!),menjao sam ga sa drugim-polovnim-koji sam takodje merio imali su 9,9-10,2 nF(pisalo je 4,7 do 6,2!!) slika je samo postajala uza sa desne strane.Onda sam vratio taj kond i danas kupio 8,2 i 9,3 nF posto je na shemi (koju sam ja nasao) 9,3 nF,a u tv-u 8,2,videcemo.
Slik ima oblik zagrada uvijenim unutra ,gore sam vam pokazao " ) ( ".
TV treba da se zagreje da se slika smiri treperi gore dole 9 po meni kao da je u pitanju vertikalna sinhr.,ali malopre sam primetio da je skroz hladan lem na kon. koji vodi dve zice na otkl. kalem (preletovao sam ga).Sa jednog kontakta idu dva otpora u paraleli na masu,e sad na shemi su po 2k7,a ovde 1.=680ohm,a 2.=470ohm s'tim sto je 470ohma prekinut secicama-zasto?
Mene sad muci ton,Napajanje postoji kad se otkaci ton. modul a kad se vrati onda je U=oko 1V.NF kolo zamenjeno nista.onda ja danas upalim TV i probam dve zice sa adapterai spojim na NF-TDA i pocne galama u zvucnicima,nisam bas razumeo ali mozda je to zbog slabo filtriranog napona adaptera,sto znaci da mu hvali napon.
Javljam se kasnije kad to sredim.Cao
=@=@=