TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
sveta

TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice

Post napisao sveta » 16 Dec 2007, 00:43

U HIS-u BU508AF prilikom startanja izgori posle par sekundi
proverio sam skoro sve L,R,C,Q,D elemente,nisam nista menjao
kako da izbegnem varnice posle kojih mi izgori BU508AF a koje se javljaju u krug oko VFtrafoa.
Zadnja izmena: sveta, dana 06 Feb 2008, 23:22, ukupno menjano 1 put.

Avatar
SaleSk
___
___
Postovi: 933
Pridružen: 04 Nov 2006, 21:08
Location: Skopje
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 16 Dec 2007, 00:46

pa nemoj da kacis BU....varnice se javljaju zbog loseg trafoa verovatno...probija.....da bi video dali ti je stabilan napon otkacis BU i opteretis mrezu kao za pocetak...onda proveris kakva ti je pobuda i eventualno sredis nju....a ako sevaju varnice onda moras da promenis Trafo jel nema mu spasa....
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3879
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Post napisao alexa_pg » 16 Dec 2007, 10:28

kako da izbegnem varnice posle kojih mi izgori BU508AF a koje se javljaju u krug oko VFtrafoa.
Pozuri sa zamjenom VN trafoa dok ne bude kasno (pregorece i po neko IC)
Jedina vakcina
samodisciplina.
Ostani doma

sveta

Post napisao sveta » 16 Dec 2007, 14:07

Ja sam u sustini bezao od zamene trafoa zbog njegove cene u slucaju
da nije on uzrok.Ponadao sam se da je neko imao slicno iskustvo a da se ono odnosi na zamenu L,R,D,C i Q(tranzistor) elemenata koje sam proveravao ali nisam menjao.Mrezu sama opterecivao sijalicom od 40W i pri tome su svi naponi bili stabilni i nivoa oznacenih na semi osim napona
za audio pojacivac koji je iznosio 27V iako je na semi bio oznacen napon od 23V.Ovaj napon je takodje stabilan ali po mom misljenju on ne moze da bude uzrok pregorevanja BU508AF pami ne preostaje nista drugo nego da probam sa zamenom trafoa za sta mi treba njegova tacna oznaka
ili oznaka adekvatne zamene.Uz pozdrav srdacno Vam se zahfaljujem.

tvmen
_
_
Postovi: 34
Pridružen: 03 Dec 2007, 21:25
Lokacija: Italija

Post napisao tvmen » 16 Dec 2007, 14:38

Ako su to jos vidljive varnice koje idu iz trafoa ,kao sto rekose kolege,menjaj vn trafo...pozdrav

tvmen
_
_
Postovi: 34
Pridružen: 03 Dec 2007, 21:25
Lokacija: Italija

Post napisao tvmen » 17 Dec 2007, 09:03

treba njegova tacna oznaka
ili oznaka adekvatne zamene.Uz pozdrav srdacno Vam se zahfaljujem
imas li neku nalepnicu na trafou iliti utisnut broj

Avatar
tv servis goranovic
_
_
Postovi: 257
Pridružen: 22 Avg 2007, 19:40
Lokacija: Niksic

Post napisao tv servis goranovic » 17 Dec 2007, 09:15

pokusaj ga sanirati(znas vec kako ako si majstor)posto ga trenutno ne posjedujes ako nije previse ispucao,a isto prekontrolisi mrezu,elektrolite obavezno da slucajno ona ne dize napon,zastitni blok itd

micki
gx
gx
Postovi: 372
Pridružen: 04 Jun 2007, 23:38
Location: Apatin
Contact person: Miki
Specialty: tv

Post napisao micki » 18 Dec 2007, 00:16

Pozdrav

e da , vrlo verovatno da nevalja vn trafo kao sto su ti kolege vec rekle . poslusaj predlog kolege Goranovica .

Avatar
nesaelektronik
_
_
Postovi: 94
Pridružen: 20 Sep 2006, 18:55
Lokacija: nbgd

Post napisao nesaelektronik » 19 Dec 2007, 12:34

Oznake su :1352.5033 , HR8320, FBT40680, a zamene HR8031,1352.5058,
TR853,TR857. I još nešto,tranzistor u originalu stoji S2055,a to znači sa int. diodom, tj BU508DF, naravno ako je dobar.
Ne očajavajte nikad!

Grubiz
_
_
Postovi: 30
Pridružen: 20 Dec 2007, 14:30
Lokacija: Sombor

Post napisao Grubiz » 20 Dec 2007, 15:30

Originalni trafoi u toj sasiji su dosta losi, a posto vidis varnice nemoj ni da razmisljas. Nemoj uzeti najjeftiniji trafo ako nisi siguran da je on. Niposto nemoj krpiti trafo... probao, pa spalio procesor. Kod tog TV-a sam imao i da BU crkava zbog bustera 1n8 koji je na merenje ok.Tu vrednost inace nisam nigde uspeo kupiti... resio polovnim

sveta

za NESU i GRUBICA

Post napisao sveta » 02 Feb 2008, 19:56

Zamenio sa trafo-varnica vise nema ali je BU508D opet izgoreo - buster 1n8 izgleda tako zdravo*TV je radio nepunih 9 meseci*-vi ste dragi GRubicu rekli da je on uzrocnik iako je na merenju ok-bio bih vam zahvalan kada bi me uputili u to sta ste merili i na kom opsegu -ogovorite mi sto pre-hvala

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 02 Feb 2008, 21:09

buster je nazdravije da se odmah zameni, uopste nemoj ni da ga gledas ni da ga meris, niti nemoj ni da te ponese lazna nada da je ipak on ok..sa BU ide menjaza i tog konda u svakom slucaju.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
tv servis goranovic
_
_
Postovi: 257
Pridružen: 22 Avg 2007, 19:40
Lokacija: Niksic

Post napisao tv servis goranovic » 02 Feb 2008, 21:58

Pa buster si trebao odma mijenjati,nije neka vrijednost to se valjda obicno radi kada crkava VN tranzistor.Uz tranzistor vazda i blok.
Dosta puta pronadjem uzrok crkavanja tranzistora(mreza,otklonska,kontakti i sl.)ali nausput se promijeni i buster blok.
Sto je sigurno sigurno je.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5364
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 02 Feb 2008, 22:18

avajjjj ... 1n8 je C306

a pravi booster na toj sasiji je C314 9n1
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

stef
_
_
Postovi: 21
Pridružen: 24 Apr 2007, 20:57

Post napisao stef » 03 Feb 2008, 01:20

I provjeri spojeve na h otklonsku. Ima jedan bilten o Q304, mozda ti pomogne.

pozdrav
Prilog
Schneider Chassis TV9.x Service-Info 246.pdf
(63.27 KiB) Preuzeto 323 puta.

sveta

stef

Post napisao sveta » 05 Feb 2008, 09:36

Dali biste fajl Schneider Chassis TV9.x Service-Info 246.pdf
Opis:

mogli da mi posaljete u nekom drugom obliku-formatu posto ovaj nikako ne mogu da otvorim.Bilo bi lepo da mi tih 68kb posaljete na svetislavstev@my-its.net-u svakom slucaju hvala

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Majstor Duja » 05 Feb 2008, 10:33

acrobat reader 5.1 ga otvara bez problema...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

sveta

TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice-reseno

Post napisao sveta » 06 Feb 2008, 23:20

Blok 1n8 je ok-fazon je u tome sto je uvek goreo BU508AF sto nije bio slucaj sa BU508DF koji je prava zamena originalnog S2055N.Sada je ostala samo dase sredi malo geonetrija slike (ima li na ovoj sasiji dugme za ulazak u servisni meni-mod ili se to radi samo preko originalnog daljinca.Na sas.DTV2 to je vrlo jednostavno a ovde>>...>>.............
Iskreno se zahvaljujem svima vama.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 06 Feb 2008, 23:33

cek malo, stani sad.......S2055N je Silicon NPN-transistor+diode a BU508A TO NIJE !!! on NEMA integriranu diodu u sebi, NORMALNO da ti pregoreva..
uvek..ama bas uvek pre zamene neke komponente UPOZNATI se malo sa istom..ovde niko ne moze da nagadja sta ti stavljas kao zamenu i najnormalnije da dobijas odmah u startu pogresne odgovore..o boze.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

sveta

h i t n o potrebna p o m o c

Post napisao sveta » 17 Feb 2008, 21:07

Posle 120 sati besprekornog rada ovaj snajder opet ne radi - uzrok je izostanak pobude na bazi BU508D.Menjao sam problematicni 1n8 i pravi booster 9n1 ali nista .Pobuda se vraca kada otkacim kolektor BU508D.Nemam ideju sta dalje pa Vas molim da mi hitno nesto predlozite(VN trafo je nov original HR)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”