TV KOPERNIKUS Chassis JUC7820598 (RESENO)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Avatar
janko
gx
gx
Postovi: 222
Pridružen: 12 Okt 2007, 23:21
Location: Stara Pazova
Specialty: tv-multimedia

TV KOPERNIKUS Chassis JUC7820598 (RESENO)

Post napisao janko » 13 Okt 2007, 00:43

mreža samo cimne sve je provereno osim vq887 se115n neznam koji napon treba da je na izlazu tog kola

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20507
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 13 Okt 2007, 01:41

115V
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
mladen mladenov
gx
gx
Postovi: 1351
Pridružen: 13 Avg 2006, 10:37
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Stara Pazova

Post napisao mladen mladenov » 14 Okt 2007, 13:15

Janko popisi sta ima od IC-a u tv-u,mozda ti nevalja STRF,bilo ih je neispravnih,jesi menjao SE115?probaj da zamenis 2sc i zenericu odmah posle SE115.Jesi kacio uni mrezu da vidis sta se desava?mozda neki poluprovodnik..neka od dioda curka :roll: Javi sta si uradio! Pozdrav

Avatar
janko
gx
gx
Postovi: 222
Pridružen: 12 Okt 2007, 23:21
Location: Stara Pazova
Specialty: tv-multimedia

Kopernikus

Post napisao janko » 15 Okt 2007, 16:24

STRF6454, SC2655 (Q881), ZF18V (D887) sam promenio a SE115N (VG887)
nisam jer ga trenutno nemam. Ideja za UNI mrežu ti nije loša jer TV je
spalila nebeska munja.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24451
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 15 Okt 2007, 16:59

CH-16 ima tu mrežu.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24451
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 15 Okt 2007, 17:05

Isto je i NEO 2132TX.Šema postoji na forumu.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Kopernikus

Post napisao Majstor Duja » 15 Okt 2007, 20:07

janko je napisao:STRF6454, SC2655 (Q881), ZF18V (D887) sam promenio a SE115N (VG887)
nisam jer ga trenutno nemam. Ideja za UNI mrežu ti nije loša jer TV je
spalila nebeska munja.
umesto SE115 mozes za probu da stavis zenerice postavljene na red sa B+ na katodu optokaplera a anodu na masu, naravno i sijalicu kao opterecenje.
Ovo uradi samo ako znas sta treba tacno da uradis.
:uca:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
janko
gx
gx
Postovi: 222
Pridružen: 12 Okt 2007, 23:21
Location: Stara Pazova
Specialty: tv-multimedia

Post napisao janko » 15 Okt 2007, 23:09

Da to su te šasije ja i koristim šemu od NEO TV-2132TX tj. JUC7025598 Slična je, mreža potpuno se slaže ostlo baš ne.
Nakon zamene optokoplera mreža radi, daje 82V bez sijalice a sa sijalicom
70V. radi samo kad je St.By otkačen od procesora pin 10 ako spojim St.By
mreža se udavi kad daljincem startujem TV. Dok tako mreža radi na izlazu
SE115 je 8V na optokopleru Anoda Katoda je 1.1V Pretpostavljam da nestartuje jer iz hisa nema napona a zašto to moram da otkrijem.

nesa
_
_
Postovi: 12
Pridružen: 22 Mar 2007, 18:29
Lokacija: Zr

Post napisao nesa » 17 Okt 2007, 19:47

Kolega,zameni SE 115V pa tek onda nesto drugo probaj.

Avatar
janko
gx
gx
Postovi: 222
Pridružen: 12 Okt 2007, 23:21
Location: Stara Pazova
Specialty: tv-multimedia

Post napisao janko » 17 Okt 2007, 23:43

Nešo Hvala već sam odustao, proverio sam procesor verovatno je ok, reaguje na komande ON OFF i kad je na OFF tj stand by mreža radi i sa spojenim 10tim pinom na procesoru a na stanju ON udavi mrežu. Dok
ne nabavim SE115 ne čačkam više ništa jer samo gubim vreme...
...
Promenjen SE115 TV i dalje nestartuje tj. kad je procesor u ST-BY mreža radi daje 70V a kad je u ON mreža samo nakratko 1-2 sekunde radi a zatim
padne na 0. Dali treba da proradi Hosc, koji su potrebni naponi na procesoru
TDA9351PS/N2/3I dabi oscilator u njemu proradio?
....
TV sa uni mrežom tj sa dovedenih 115V i 16V radi, radi i komanda ON OFF jedino prilikom promene kanala ponekad se ugasi i sam opet startuje. Predpostavljam da je to zbog nestabilnog napona tj kad je zatamnjena slika (mute) naponi malo porastu. Verovatno je onda kvar u mreži ali GDE?

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 31 Okt 2007, 23:25

ja sam imao jednog NEO sa skoro istu ako ne i skroz istu mrezu, pocupao sve napolje i stavio uni mrezu i imao isti problem..posle vise saati zezanja, vratio sve nazad, popravio orig mrezu i sve ok..negde ne ide uni da znas.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
janko
gx
gx
Postovi: 222
Pridružen: 12 Okt 2007, 23:21
Location: Stara Pazova
Specialty: tv-multimedia

Post napisao janko » 31 Okt 2007, 23:33

Mogla bi uni mreža kad bi držala uvek 115V stabilnim bez obzira na opterećenje. Zato originalna ima optokopler,reguletor SE115...
Probao sam da malo smanjim napon (105V) malo je bolje ali opet ponekad se ugasi posle nekoliko promena kanala.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 31 Okt 2007, 23:36

i ja sam tada svasta pokusavao i na kraju gore navedeno..............
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
janko
gx
gx
Postovi: 222
Pridružen: 12 Okt 2007, 23:21
Location: Stara Pazova
Specialty: tv-multimedia

Post napisao janko » 01 Nov 2007, 12:35

Hvala svima kojisu se odazvali na ovu temu, TV konačno RADI.
Problem je bio u zenerici D889 24V koja je sasvim malo procurila, merljivo samo na opsegu X1k. Na izlazu naponskog kontrolera SE115 je 12.5V na ON a u OFF 8V (115/70V)
Pozdrav svima (':lala:')

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”