TV WATSON FA5116 blago bezi sa kanala RESENO
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV WATSON FA5116 blago bezi sa kanala RESENO
FIRMA:Watson
MODEL:FA5116
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):CTV322s V2
EEPROM:PCF85E82
VERTIKALA:TDA3653
AUDIO:TDA7056
VIDEO:TDA8361A
SMPS (mreža):TDA4605
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:
OPIS KVARA:Molio bih kolege za pomoć ako je neko imao ovakav ili slican problem, Tv sa Proc.CTV 322S V2. proc.slike TDA 8361. problem je da se frekvencija u toku rada pogotovu na UHF podrucju pomera za oko 0,3V, te sliku treba sa finim podesavanjem podesiti. TV normalno bira kanale, na svaki stane tacno na gde treba, moze se memorisati i to je sve OK. Posle nekoliko minuta kada se prebacuju memorisani kanali svaki je pomalo pomeren. Svi naponi su provereni isfiiltrovani mislim posebno na varikap 33v, i na 5v. losi elkosi su zamenjeni bez rezultata, zavojnica u kolu TDA 8361 AFC je podesavana, na kraju zamenjena, TV i dalje se isto ponasa. Zamenuo sam i tjuner ,zamenuo oba IC kola reprogramirao i eeprom, ali i dalje isto stanje. Blokove oko procesora gde je izlaz kontrole Varicap napona su takodje zamenjeni oko tjunera gde je izlaz AGC blokovi zamenjeni bez obzira sto su dobri i sve opet isto. TV napominjem uredno bira i memorise kanale na svaki izabrani kanal stane grafika se iskljuci memorise se i sve OK posle par minuta kada se pregledaju kanali isti pomereni i treba ih dostelavati. Napominjem da je slicno resenje sasije kao i EI TV B100 sasija.
MODEL:FA5116
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):CTV322s V2
EEPROM:PCF85E82
VERTIKALA:TDA3653
AUDIO:TDA7056
VIDEO:TDA8361A
SMPS (mreža):TDA4605
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:
OPIS KVARA:Molio bih kolege za pomoć ako je neko imao ovakav ili slican problem, Tv sa Proc.CTV 322S V2. proc.slike TDA 8361. problem je da se frekvencija u toku rada pogotovu na UHF podrucju pomera za oko 0,3V, te sliku treba sa finim podesavanjem podesiti. TV normalno bira kanale, na svaki stane tacno na gde treba, moze se memorisati i to je sve OK. Posle nekoliko minuta kada se prebacuju memorisani kanali svaki je pomalo pomeren. Svi naponi su provereni isfiiltrovani mislim posebno na varikap 33v, i na 5v. losi elkosi su zamenjeni bez rezultata, zavojnica u kolu TDA 8361 AFC je podesavana, na kraju zamenjena, TV i dalje se isto ponasa. Zamenuo sam i tjuner ,zamenuo oba IC kola reprogramirao i eeprom, ali i dalje isto stanje. Blokove oko procesora gde je izlaz kontrole Varicap napona su takodje zamenjeni oko tjunera gde je izlaz AGC blokovi zamenjeni bez obzira sto su dobri i sve opet isto. TV napominjem uredno bira i memorise kanale na svaki izabrani kanal stane grafika se iskljuci memorise se i sve OK posle par minuta kada se pregledaju kanali isti pomereni i treba ih dostelavati. Napominjem da je slicno resenje sasije kao i EI TV B100 sasija.
Zadnja izmena: momirko, dana 07 Dec 2012, 20:14, ukupno menjano 2 puta.
-
- _
- Contact person: almir
Re: TV WATSON FA5116 blago bezi sa kanala
kondenzatori oko memorije(eeproma),sam eeprom ili birac(tuner)..to je to...:).
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Kolega almir-elektro to sam opisao u postu da sam menjao ali bez rezultata..
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Ja bih se posvetio malo oko ovo (vrati staru zavojnicu), pre toga vidi ima li unutra kondenzator (vezen je unutra u samu zavojnicu, vrednost je razlicna izrazena u pF), ako ima zameni gamomirko je napisao:.....zavojnica u kolu TDA 8361 AFC je podesavana, na kraju zamenjena,
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
Slažem se sa Necom, vrati staru zavojnicu od AFT-a ,prethodno pogledaj navedeni blok,a poslije sceniranja kanala
odaberi jedan kanal bas u ono vrijeme kada se blago pomjeri,a zatim posebno izoliranom štimericom pomjeri grafitni štapic lijevo ili desno toliko da dobiseš cistu slike da nije preuzbudjena niti da je snjezna sa sumom u tonu tj. dovedi je u normalan rezim.Poslije ovog ponovo presceniraj kanale.Ukoliko ovo radio obrati paznju da grafitni stapic puca ko ledenica tako da je potrebno veoma pazljivo pomjerati isti.pozz
odaberi jedan kanal bas u ono vrijeme kada se blago pomjeri,a zatim posebno izoliranom štimericom pomjeri grafitni štapic lijevo ili desno toliko da dobiseš cistu slike da nije preuzbudjena niti da je snjezna sa sumom u tonu tj. dovedi je u normalan rezim.Poslije ovog ponovo presceniraj kanale.Ukoliko ovo radio obrati paznju da grafitni stapic puca ko ledenica tako da je potrebno veoma pazljivo pomjerati isti.pozz
Re: TV WATSON FA5116 blago bezi sa kanala RESENO
Hvala kolegama na nesebicnoj pomoci posebno koji su insistirali na repariranju varicap napona problem je bio u varicap diodi zamenjena sa TAA550 druge diode poput ZD33V ili sl.nisu dobre u ovom slucaju. Mada sam postojecu zamenuo novom od 1,3W 33V, i tu sam odlutao jer sam dig.inst.konstatovao stabilnih 33,4V. Sta se desavalo ni sada mi nije jasno. No sve jedno, jedno neiskustvo vise...Hvala svima koji su dali svoje sugestije.
- Stolle
- Preminuo
Pa ne može obična zener dioda ovde, što si uopšte i stavljao? ZTK33 je ipak nešto drugo, ili TAA, ili µPC574...
Pogledaj malo datasheet-ove. Ima tu i dioda i tranzistora...
Pogledaj malo datasheet-ove. Ima tu i dioda i tranzistora...
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- tom
- gxu
- Contact person: TOME
- Specialty: tv
TAA550
- Prilog
-
- TAA550.jpg (14.29 KiB) Pregledano 2050 puta.
TOME
Stolle kolega samo da napomenem da je fabricki bila klasicna dioda 1,3w. i ja sam tu izvadio i stavio novu klasiku.Da sam znao da ce sa ovim raditi odmah bih to stavio jer ja sam taj slucaj posle zamene odmah eliminisao i presao na sledece..
- Damiru
- ___
- Contact person: Damir
- Kontakt:
"Kolega", svaki serviser bi trebalo da zna da su klasične zener diode temperaturno nestabilne... To su osnove elektronike. 

Commitment is pushing yourself when no one else is around.
Kolega Damir, zahvaljujum se na odgovoru za ovo nisam znao, svaka cast.
Kao na scheme : WATSON FA5116 chassis PT11
da pijemo zajedno 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV EI B100 - Bezi sa kanala (RESENO)
napisao vlada » 28 Dec 2007, 20:37 » u Servisiranje CRT Televizora - 12 Odgovori
- 2061 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlada
29 Dec 2007, 18:35
-
-
-
TV QUADRO CTV55X10TXT - Bezi sa kanala (RESENO)
napisao yamamoto » 07 svi 2009, 12:53 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1837 Pregledano
-
Zadnji post napisao yamamoto
08 svi 2009, 16:39
-
-
-
Daewoo DT2104ST bezi sa kanala-reseno delimicno
napisao majstorr » 31 Okt 2009, 17:09 » u Servisiranje CRT Televizora - 39 Odgovori
- 4014 Pregledano
-
Zadnji post napisao tom
14 Nov 2009, 22:01
-
-
-
TV SCHNEIDER STV7012 Chassis STV12 - Bezi sa kanala
napisao stojkePN » 08 Avg 2008, 23:44 » u Servisiranje CRT Televizora - 14 Odgovori
- 1906 Pregledano
-
Zadnji post napisao rubin_miki
18 Avg 2008, 02:25
-
-
-
TV EI Chassis B40 - Ostecen tjuner i bezi s kanala
napisao shonex » 11 Avg 2008, 13:10 » u Servisiranje CRT Televizora - 17 Odgovori
- 3039 Pregledano
-
Zadnji post napisao shonex
14 Avg 2008, 19:28
-
-
-
Goldstar CB20A80G PC31A beži sa kanala
napisao milivojsa » 20 Jan 2011, 00:04 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1331 Pregledano
-
Zadnji post napisao vladan80
25 Jan 2011, 01:02
-
-
-
TV NEI E21T2XB Chasiss E5 - Bezi sa stanice (RESENO)
napisao zlix » 21 Nov 2007, 22:35 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 1559 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
27 Nov 2007, 08:36
-
-
-
PROSONIC 212004 sasija 02TA058H memorisanje kanala (reseno)
napisao Japanac » 12 Avg 2010, 23:52 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 1285 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
15 Avg 2010, 00:11
-