Grundig tv fine arts ne reagira na daljinski
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Grundig tv fine arts ne reagira na daljinski
Nakon paljenja tv na prekidač,jedanput uhvati komandu na daljinski,a dalje ništa!Daljinski je ispravan!
Molio bih za pomoć ako je netko imao slični slučaj ili shemu!Tv je godinu dana star!
Molio bih za pomoć ako je netko imao slični slučaj ili shemu!Tv je godinu dana star!
Ako je obicni kabal stavi onaj oklopljeni kao sto ide u kasetofonima od audio glave.A i probaj da stavis plasticni filter na IR prijemnu diodu.Postoji mogucnost da prima razne spektre signala (svetlosti) pa se procesor zbuni i nereaguje na komande.jedino je izdvojen led prijemnik,koji je vezan s kablom i koji je također ispitan i ispravan
I naravno isprobaj pilotom da kontrolises tv.Imao sam slucaj kad daljinac odradi par komandi i vise nece a kad ga ispitujem da li salje signal on salje ali ko zna koji tip signala

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
- Specialty: tv-multimedia
Mada je TV star tek godinu dana sumnjam da je ovo što pišem rešenje ali evo da se nađe možda nekome zatreba.
Sličnu zajebanciju sam imao na jednom doduše malo starijem modelu i odrao sam se tražeći kvar čak sam i kupio dve prijemne jedinice i ništa. Posle par dana sine mi ideja kad je mušterija došla da se interesuje dokle sam stigao. Zatraži čovek pikslu i za nepunih pola sata je skoro napuni. Ja tada uzeh pakovanje vate i litar alkohola pa povadim sve iz TV-a da dodjem do prednje maske iznutra pa ribaj. Kako su crni ti komadi vate bili dobro je uopšte i uspevao daljinski da odradi nešto.
Dakle, duvan je neprijatelj broj 1 daljinske komande.
Sličnu zajebanciju sam imao na jednom doduše malo starijem modelu i odrao sam se tražeći kvar čak sam i kupio dve prijemne jedinice i ništa. Posle par dana sine mi ideja kad je mušterija došla da se interesuje dokle sam stigao. Zatraži čovek pikslu i za nepunih pola sata je skoro napuni. Ja tada uzeh pakovanje vate i litar alkohola pa povadim sve iz TV-a da dodjem do prednje maske iznutra pa ribaj. Kako su crni ti komadi vate bili dobro je uopšte i uspevao daljinski da odradi nešto.
Dakle, duvan je neprijatelj broj 1 daljinske komande.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
- Specialty: tv-multimedia
Da, podržavam predlog kolege. Napiši kakva iskustva imaš sa LCD TV kako bi svi mi imali koristi od toga, takvo je vreme da moramo sarađivati više oko tih novih tehnologija. Mrzimo svi da učimo ali šta se može kad moramo.srleboj je napisao:napisi kakvi su ti kvarovi i na kojim lcdeima
Budženje je majka zanata.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV LOEWE STUDIOS28 NE REAGIRA NA ZASICENJE BOJE(RESENO)
napisao Goran_Nik86 » 22 Jul 2013, 22:57 » u Servisiranje CRT Televizora - 34 Odgovori
- 4095 Pregledano
-
Zadnji post napisao magicni
31 Jul 2013, 10:16
-
-
-
Daljinski Visa elektronics IR3610
napisao dzafer » 25 Jul 2008, 13:13 » u Servisiranje CRT Televizora - 5 Odgovori
- 707 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
26 Jul 2008, 07:47
-
-
-
TV SIEMENS FC203 - Ne reaguje na daljinski (RESENO)
napisao sky_hawk » 22 Jan 2009, 22:59 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1077 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
27 Jan 2009, 23:33
-
-
-
TV EI Chassis B30 - Prepravka na daljinski
napisao Vucko_AR » 19 Feb 2009, 21:56 » u Servisiranje CRT Televizora - 5 Odgovori
- 899 Pregledano
-
Zadnji post napisao Vucko_AR
19 Feb 2009, 23:40
-
-
-
TV NOKIA 2524 55321890 daljinski upravljač
napisao wlodek » 24 Jun 2010, 12:10 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1165 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
27 Jun 2010, 12:06
-
-
-
ANSONIC TV2138 DALJINSKI [RESENO]
napisao ilija88 » 23 Feb 2011, 18:18 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1412 Pregledano
-
Zadnji post napisao mancic
30 Jun 2015, 19:09
-
-
-
NEO TV2142TX Ne radi na daljinski i nonstop menja AV/TV
napisao kortov » 28 Jul 2011, 15:57 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1951 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
13 Sep 2011, 19:36
-
-
-
11AK30-14A starta samo na daljinski-RIJEŠENO
napisao kibsa » 18 Dec 2012, 11:00 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1338 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic