grundig cuc2031 i slika koja dise

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 03 Apr 2007, 22:43

Napon je dobro filtriran na svim naponima sekundarnog dela trafoa.Elektrolite nisam menjao samo sam brum merio

Avatar
SaleSk
___
___
Postovi: 933
Pridružen: 04 Nov 2006, 21:08
Location: Skopje
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 03 Apr 2007, 23:09

katicbranko je napisao:Napon je dobro filtriran na svim naponima sekundarnog dela trafoa.Elektrolite nisam menjao samo sam brum merio
Ipak mislim da si trebao da ih izmenjash.....Ili makar cisto sekundarno kao za probu...nakacish paralelno odozdo na shasiju josh jedan da bi se video ishod....
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6558
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 03 Apr 2007, 23:28

moguce primar! ... moguce i sekundar .. nije vredno rasprave kad on nece da promjeni sve elektrolite u mrezi (taman i da nije do njih to je prvo.)... i nemozes da meris brum jer se to desi u delicu sekunde instrument neuspe ni da mrdne kad se to desi..
-pregledaj( menjaj ako ima) dali ima otpornik(male vrednosti) od greca do trafoa u mrezi i u sekundaru isto b+ od mreznog trafoa do fbt.
moguce i da je onaj na 200v za rgb..
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 03 Apr 2007, 23:34

Elektrolite sam izmenjao i opet isto.Smanji sam i napon na abl i nista.

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 03 Apr 2007, 23:36

stole ne kapiram o cemu se tamo radi na onoj semici

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 04 Apr 2007, 00:08

Siguran sam da nije problem iz mreze zato sto se slika siri i skuplja u svim pravcima za razliku od disanja zbog promene mreznog napona gde se slika po horizontali siri a po vertikali skuplja i obratno.Laku noc svima ja ne mogu vise!

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3608
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Post napisao alexa_pg » 04 Apr 2007, 00:28

Ovo vec prelazi u naucnu fantastiku. Ovaj kvar, ako si sve uradio kao sto kazes, moze da previ VN trafo (stavi ponovo treci), ekran ili losa masa ekrana. Ako nije nista od ovoga, onda je u pitanju neki nestandardni kvar koji si ti u radu naparavio - nesto spojio. Da li je aparat dosao zbog ovog kvara ili se ovo kasnije pojavilo?
Alexa

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 04 Apr 2007, 09:30

Tv je dosao sa ovim kvarom.Ubacivao sam ispravan trafo iz drugog televizora.

Avatar
RBelectronics
Preminuo
Postovi: 531
Pridružen: 06 Sep 2006, 17:54
Location: BiH - Kiseljak
Specialty: tv-multimedia

Post napisao RBelectronics » 04 Apr 2007, 10:05

uzmi 100% provjeren trtafo i riješi se belaja, bar ćeš znati na čemu si
alooo pa ko će ovo da plati.....vadi pare...

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24668
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 04 Apr 2007, 10:40

Nešto o geometriji,ko zna neka prevede.

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 04 Apr 2007, 10:46

Katodnu plocu i trafo sam prebacivao iz ispravnog televizora

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20528
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 04 Apr 2007, 15:08

Sada tvoj trafo prebaci u onaj ispravan! i ako on radi, onda znaš da definitivno nije trafo.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 04 Apr 2007, 16:00

ma prebaci ti celu sasiju iz tog drugog tv-a da vidis da nije ekran vrisnuo.......
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Post napisao Vojvoda » 04 Apr 2007, 17:06

bravo za Chellawog
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 04 Apr 2007, 21:20

Sve sto razuman covek moze da predpostavi da je sporno ja sam probao! Ekran,tafo......

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24668
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 04 Apr 2007, 21:40

Imam negde i ne mogu da nađem.Ne pamtim koji je TV bio,ali problem je bio povezan sa E/W,odnosno povećanjem osvetljaja širila se je i slika.Problem je bio neki smd kondenzator oko E/W,ali sad da se setim....nikako.
Ništa ti nisam pomogao,ali mi je palo na pamet,zato sam i okačio ono iznad,misleći da možda ima neke veze.Ako kojim slučajem nađem,javiću!

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6558
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 05 Apr 2007, 16:12

sta bi?
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Post napisao katicbranko » 05 Apr 2007, 21:11

sklonio sam ga sa stola da malo ohladim glavu!

magicni
___
___
Postovi: 306
Pridružen: 26 Sep 2006, 00:00
Location: Subotica
Contact person: Magoc Igor

Post napisao magicni » 05 Apr 2007, 21:18

Citam postove i nesto mi pada na pamet.
Raskaci napone 16V i 36V/45V od VN trafoa i dovedi sa naponske jedinice te napone, stavi sijalicu od 20W na napajanje HIS-a ali sijalicu zakaci na nozicu VN trafoa.
Prati sta se sad desava, ako nema promene u osvetljaju sijalice a slika i dalje dise onda bi mogao biti kvar negde na primarnoj strani FBT-a, na napajanju 200V ili u ekranu, a ako nedise onda ti je problem u jednom od ta dva napajanja sto si raskacio.
Ako u prvom slucaju se menja i osvetljaj sijalice onda je greska u napajanju HIS-a.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20528
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 05 Apr 2007, 22:00

Greška u napajanju HIS sigurno nije jer bi se slika širila u pravcu levo-desno, čak ni greška u celom napajanju nije !! jer bi se opet slika širila samo levo-desno! vrti trimer u chopperu pa ćeš da vidiš.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”