Schneider chassis tv9.1 ( TV91 ) ow problem

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
novicaobodin
_
_

Schneider chassis tv9.1 ( TV91 ) ow problem

Post napisao novicaobodin » 27 Apr 2007, 14:20

tv ima sliku iton,bocne strane slike su zaobljene. iz menija servs se moze menjati sirina slike ali ne i ost-west korekcija.u OW svi tranzistori kondenzatori itd su dobri inema hladnih lemova. na kolectoru OW tranzistora ima 11-12v.sta bi moglo biti problem.
ŠEMA>> http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... string=tv9

ico
gx
gx

Post napisao ico » 27 Apr 2007, 16:03

Ako su ti tranzistori i kondezatori OK, probaj sa zamjenom zavojnica L301 i L302. Ako nemaš orginal, stavi iz neke rashodovanje šasije približne vrijednosti. Pogledaj ih malo bolje, može se i vidjeti koja ne valja, obično promjene boju u malo tamniju.

Boban
_
_

Post napisao Boban » 27 Apr 2007, 16:33

Kolko sam ja ukapirao to se i radi iz servis menija samo pogledaj one tabele što si poslao
citat:
After an EEPROM swap or after a new initialisation the geometry, video and program parameter will be deleted and replaced by standard values. Therefore these parameter have to be set again. But attention, at first the set has to be set into the delivery status ( info menu / parameter „reset“ ) alike the instruction manual. After that, the below declared NVM addresses have to be observed and if necessary to be altered according the below declared table...
Ako možeš da regulišeš širinu slike onda su O/W tranzistor i elementi oko verovatno ispravni, signal EW izlazi iz video procesora VDP... kojim se upravlja iz ST92195, mislim da treba malo bolje da pogledaš servis meni

novicaobodin
_
_

Post napisao novicaobodin » 27 Apr 2007, 20:23

pokusao sam iz servis menija podesiti OW vrednost se krece od -50 do+50 samo od+45 do+50 ima promene ali krivi sliku u :?: obliku slova S

katicbranko
___
___

Post napisao katicbranko » 27 Apr 2007, 22:08

Kad ne valja zavojnica obicno crkne i tranzistor tako da ne bi bilo lose da ti zamenis sve bez obzira sto se ponasa kao ispravan

Boban
_
_

Post napisao Boban » 27 Apr 2007, 23:18

Siguran način da utvrdiš gde je kvar je da posmatraš oscilogram na pinu 32 (EW) VDP31xx dok u servis meniju menjaš njenu vrednost od -50 do +50 ko što kažeš. Ako parabola menja svoj oblik onda je greška sigurno u sledećem stepenu tj EW pojačavaču. Imao sam jedan sličan kvar na EI B105 kad nije bio dobar pobudni tranzistor za HIS - neverovatno ali ga proveri za svaki slučaj

sasafras
___
___
Kontakt:

Post napisao sasafras » 27 Apr 2007, 23:31

Jesi probao damp. Na toj čudnoj šasiji sam ja više kvarova otklonio mjenjajući damp nego neke druge dijelove. Jednom sam imao lijevu polovicu slike bijelu a desnu crnu. Nekidan , slika u redu a nema tona. Novi damp sve riješio.
Najteže je, kad ništa ne radiš, znati kada si završio!

novicaobodin
_
_

Post napisao novicaobodin » 29 Apr 2007, 08:22

hvala na saradnji .zavojnica je bila neispravna zamenio sam je i slika je OK .spolja zavojnica izgleda kao nova ,to je jos jedan dokaz da ne sve sto je lepo ivalja! :P

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 26 Jun 2007, 23:21

kvar upisan u bazu
viewtopic.php?p=27193#27193
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”