Samsung KS3A mrtav (CW28C33W) [rešen]

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Boban
_
_

Samsung KS3A mrtav (CW28C33W) [rešen]

Post napisao Boban » 26 svi 2007, 00:55

Mreža uopšte neće da radi, zamenio sam C808 47uF i KA3S1265R i isto. Na pinu 3 (Vcc) je napon 12-12.5V a po šemi bi trebalo 18.3V. Kad ga izbacim (mislim na ovo kolo) napon poraste na 30V kolko zenerica dozvoljava. Sekundar, HIS sam prekontrolisao i sve deluje OK. U primaru sve premerio i deluje OK. Miriše mi na neispravno kolo. Inače naponi na njemu su pin1 300V, pin 3 12V, pinovi 4 i 5 0V. Uopšte nemam iskustva sa ovom mrežom
Zadnja izmena: Boban, dana 26 svi 2007, 04:28, ukupno menjano 1 put.

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Post napisao fanzo » 26 svi 2007, 01:18

kod kvarova u mreži uvek je potrebno zameniti sve poluprovodnike ,a tako i kondenzatore. Ostale komponente je dovoljno ispitati instrumentom.
Ako ti samo sumnjaš u pravilan rad mreže , to je već nešto drugo. U tom slučaju moraš otkačiti u sekundaru sve veće potrošače i na +B za napajanje his stepena zakačiti sijalicu ~60W kao veštačko opterećenje da bi proverio rad mreže.
Sekundar, HIS sam prekontrolisao i sve deluje OK
eto vidiš ,za primer, ovo ništa ne kazuje, ni tebi ni drugima.
Ako se ne pridržavaš gore napisanog teksta , lako može da krene nešto po zlu i onda ćeš se vrteti dugo oko ničega ,a u najgorem slučaju mogu u sekundi stradati sve nove komponente koje si pomenjao, možda da si zamenio sve što je potrebno , ovog problema ne bi ni bilo , no možda kvar i nije u mreži.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Boban
_
_

Post napisao Boban » 26 svi 2007, 04:27

Dok sam proveravao sekundar okrenuo sam naopako C815 (na +155V) i sva sreća pa se stopio i ubrzao rešavanje. Blok na liniji +200V za RGB je bio u spoju (to su oni najmanji blokovi 100nF za 5 i 12V) i šta traži na +200V nije mi jasno. Čudo kako je TV uopšte do sada i radio. To je C511 na RGB ploči pored STV-a. Inače ovaj blok kad se proverava ommetrom ništa ne pokazuje, dok na opsegu za diode pokazuje da ima prag kao dioda (0.5V)!?

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”