FUEGO FE21SF6S NEMA SLIKU TON OK RESENO
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
FUEGO FE21SF6S NEMA SLIKU TON OK RESENO
FIRMA:fuego
MODEL:fe-21sf6s
CHASSIS(oznaka šasije):cy-ph2529po
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):tda9341..
EEPROM:24c08
VERTIKALA:la78041
AUDIO:
VIDEO:
SMPS (mreža):
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:ton ima slika ne
OPIS KVARA: tv se normalno upali dodje ton ali slike nema,zapravo ima samo na vrhu ekrana dve crvene,dve plave i dve zelene povratne linije(vrlo cudno i nikad video do sada) pokusao sam sledece, pojacao g2 i dobio bezbroj povratnih linija.. lici na vertikalu(zamenio istu nista opet isto).. zamenio sve kondezatore i opet nista (u mrezi-sekundar,vertikali i vn stepenu-opet nista),ponasa se skroz cudno. otisao sam korak dalje (imao sam ekran i otklonsku tu pored probao i opet nista) onda sam merio malo napone i kada pojacam g2 dobijem pun ekran povratnih linija ali mi se izgube izlaz RGB iz procesora,inace kada smanjim g2 i kada ha ektani ima samo ona tri para rgb linija na vrhu iz procesora izlaze po 2v za svaku boju, probao sam dump opet isto, e sad nemam neki slican trenutno (ovi kinezi su maltene svi ovakvi po komponentama) da ispitam koliki treba napon za vertikalu iz procesora da bude jer to je izgleda problem (nozice od procesora 21 i 22 vdra i vdrb jer meni su 21,vdra 0,42volta a 22,vdrb 0,39volta..) cini mi se da je to problem mada opet nisam siguran da je do procesora a i nemam da probam trenutno.. ako je neko imao slicno neka pomaze ili da nabavljam procesor..
MODEL:fe-21sf6s
CHASSIS(oznaka šasije):cy-ph2529po
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):tda9341..
EEPROM:24c08
VERTIKALA:la78041
AUDIO:
VIDEO:
SMPS (mreža):
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:ton ima slika ne
OPIS KVARA: tv se normalno upali dodje ton ali slike nema,zapravo ima samo na vrhu ekrana dve crvene,dve plave i dve zelene povratne linije(vrlo cudno i nikad video do sada) pokusao sam sledece, pojacao g2 i dobio bezbroj povratnih linija.. lici na vertikalu(zamenio istu nista opet isto).. zamenio sve kondezatore i opet nista (u mrezi-sekundar,vertikali i vn stepenu-opet nista),ponasa se skroz cudno. otisao sam korak dalje (imao sam ekran i otklonsku tu pored probao i opet nista) onda sam merio malo napone i kada pojacam g2 dobijem pun ekran povratnih linija ali mi se izgube izlaz RGB iz procesora,inace kada smanjim g2 i kada ha ektani ima samo ona tri para rgb linija na vrhu iz procesora izlaze po 2v za svaku boju, probao sam dump opet isto, e sad nemam neki slican trenutno (ovi kinezi su maltene svi ovakvi po komponentama) da ispitam koliki treba napon za vertikalu iz procesora da bude jer to je izgleda problem (nozice od procesora 21 i 22 vdra i vdrb jer meni su 21,vdra 0,42volta a 22,vdrb 0,39volta..) cini mi se da je to problem mada opet nisam siguran da je do procesora a i nemam da probam trenutno.. ako je neko imao slicno neka pomaze ili da nabavljam procesor..
Zadnja izmena: zweky, dana 09 Apr 2011, 20:38, ukupno menjano 1 put.
Re: FUEGO FE21SF6S NEMA SLIKU TON OK
a da i pokusao sam da proverim video signal na skartu postoji i zlazi skroz normalna slika(video signal na izlazu iz skarta je ok)) i dalje ne znam sta je sa ovim kinezom..iskreno me bas namuci a nista od resenja..
- Damiru
- ___
- Contact person: Damir
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Proveri/zameni elektrolitski kondenzator u filteru napajanja RGB izlaza (+180-200V). I to nekad može da bude uzrok.
Commitment is pushing yourself when no one else is around.
svi elektroliti zamenjeni pa i taj od 10mf 250v.. tako da nije do elektrolita.. a zanima me koliki napon treba za vertikalu da bude iz procesora,, i onda cu biti siguran..
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Ili ne valja ekran ili komponente oko procesora ili sam procesor...ako si proverio vertikalu i elektrolite oko nje - to je onda to..
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
ok posto sam sve izmenjao i probao ekran sa drugom otklonskom,trazim procesor.. mada do sad mi nikad nije crkao ovaj procesor..
i kao sto napisah procesor nikad crkao nije ali sta je.. pa kondezator 223 zeleni debeljuskasti sa suprotne strane procesora (od one gde izlazi vertikala),, tako da preporuka svima kada neznaju sta je neka potraze kondezatorcic..
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
Ako si resio problem, upisi tacnu poziciju tok kondenzatora isto vrati se na prvi post, i u naslovu dopisi RESENO
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
e tv je odavno otisao vlasniku,, a ja se setih da imam zapocetu temu ..i da dam konkretan problem i resenje nekom kome bude trebalo.. a kondezatora zelenih buckastih sa auprotne strane procesora od ove dve nozice gde izlazi vertikalanema mnogo.. tako da ko bude imao ovaj problem resice ga mnogo brze uz ove sugestije koje ja nisam imao..
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
FUEGO MODEL 21PF7A SASIJA KLX2129TOP NEMA TON (RESENO)
napisao virtual » 03 Jun 2011, 12:24 » u Servisiranje CRT Televizora - 17 Odgovori
- 3207 Pregledano
-
Zadnji post napisao virtual
09 Jun 2011, 09:38
-
-
-
TV Fuego FE29PF1 CYPH2529PD prekida ton RESENO
napisao kele » 06 Okt 2011, 12:05 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 2100 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
27 Okt 2011, 09:25
-
-
-
TV FUEGO FE21CSM5A ch.60-L5498S20-01A - Nema ton (INFO)
napisao majstorr » 01 Dec 2007, 19:38 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 4683 Pregledano
-
Zadnji post napisao tihi
11 svi 2010, 18:33
-
-
-
TV PHILIPS Chassis K40 - Ima ton, nema sliku (RESENO)
napisao Japanac » 29 Nov 2007, 19:07 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 1812 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
03 Dec 2007, 23:36
-
-
-
tv teletech ctv2140tx chassis 3y11 nema sliku i ton RESENO
napisao milivojsa » 05 Jul 2009, 15:40 » u Servisiranje CRT Televizora - 10 Odgovori
- 2450 Pregledano
-
Zadnji post napisao milivojsa
09 Jul 2009, 09:58
-
-
-
GRUNDIG,CUC3400,GUBI SLIKU I TON(RESENO)
napisao zoran@radivojevic » 03 Mar 2011, 00:41 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1186 Pregledano
-
Zadnji post napisao zoran@radivojevic
04 Mar 2011, 23:39
-
-
-
NEO TV2177TX nema sliku ni ton (udar groma)(Reseno)
napisao Japanac » 22 Jul 2011, 18:03 » u Servisiranje CRT Televizora - 14 Odgovori
- 2330 Pregledano
-
30 Jul 2011, 09:14
-
-
-
SONY KV29X5D nema sliku,ima ton i teletext(Rešeno)
napisao Japanac » 13 Sep 2011, 23:13 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1413 Pregledano
-
22 Sep 2011, 00:09
-