AIWA RDX-01YU /RESENO/

problemi i kvarovi na audio i Hi-Fi kućnim aparatima

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

AIWA RDX-01YU /RESENO/

Post napisao generacija 49 » 02 Jul 2007, 20:36

Dali neko slucajno ima semu mreze i pojacala za ovaj model ,hvala u napred
Prilog
Aiwa.jpg
Aiwa.jpg (49.37 KiB) Pregledano 863 puta.
Zadnja izmena: generacija 49, dana 06 Jul 2007, 02:10, ukupno menjano 1 put.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20609
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 02 Jul 2007, 23:54

šta mu je?
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 03 Jul 2007, 00:02

Pao gornji deo sa CD-a nista nije puklo na stampi a izlaz u kratkom spoju a mreza komplikovana ne uobicajno ne lici na ostale slicne ,a navalio da nosi na odmor i cajtnot :roll:
Nema nekih napona :oklagija

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6622
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 03 Jul 2007, 00:13

ma to je krs mislim da ima tu neki stabilizator nekakav napon nedostaje i ona je mrtva..ili tako nesto.. (radio sam tako nesto pre par godina)
samo instrument nepustaj iz ruku ako je ovako :plaz: STABILIZACIJA ima negde manji napon nego sto bi trebalo
kreni od pocesora mjeriti jer moguce da nekad upali i proradi :lol:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 03 Jul 2007, 00:34

Izlaz je ono" kolce" TA8220H
Ne moze da se radi pod naponom jer trebam extendere da sklonjeni moduli budu u funkciji ,sa semom mislim da bih mogao na "hladno'
Zadnja izmena: generacija 49, dana 06 Jul 2007, 20:34, ukupno menjano 1 put.

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 03 Jul 2007, 00:43

fanzo je napisao:možeš dobiti šemu za 2 dana...jel ti hitno?
U odlicno za deveti hoce da ga nosi ,ma da je realan sto kaze buzdumra svestan je da je krs ali radio ko'sat pa hoce i da plati.
Ja sam mislio da je sa STK te sasije znam
Nije mi jasno samo kako su oba osiguraca "ogledalo" a grec ok :roll:
Kada sam odsekao napajanje kola ne crkava drugi osigurac a prvi ne crkava ni kada nisam odsekao napajanje.Garantovano nije otvaran i prckano po njemu

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6622
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 03 Jul 2007, 01:01

extendere
sta je to :?
pa izvadi ta mislim da ga menja kia jeftinije je (ako moze) pitaj prodavce :fanzo:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 03 Jul 2007, 01:09

buzdumra je napisao:
extendere
sta je to :?
pa izvadi ta mislim da ga menja kia jeftinije je (ako moze) pitaj prodavce :fanzo:
Stampa sa konektorom da povezes celinu na 15-20cm daljine
ili produzni kablovi da ne lemim 100 zica, to bi car...vajdu
Imam TA ali rano je za menjanje, dva tri otpornika ogorela ne moze ni da se meri levo i desno pa sabere
Zadnja izmena: generacija 49, dana 03 Jul 2007, 01:33, ukupno menjano 2 puta.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20609
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 03 Jul 2007, 01:09

ma menjaj kolo pa probaj.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 03 Jul 2007, 10:09

:shock: Uredjaj je fabricki vezan djamperom na 120V AC, ni ja nisam o tome razmisljao.Da nije stranka donela "original utikac" kako kaze a to mali trafo 220AC- 120AC .Ostao u zidu a ja nasao 'adapter' pa ukljucio/kaze stranka/ preko njega . sada shvatamo obojica o cemu se radi tako da sema treba definitivno.
To nema veze sto je pao u medju vremenu ,nastavlja se. :shock:

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 04 Jul 2007, 18:22

Prevezana mreza na Evro 220-240AC
sada dalje svasta nesto je pocrkalo.
Ne mogu da verujem da 2,2ME drzi prazan hod namotaja trafoa ja bi stavio 100K. 220/2,2M=100mikroA :!: :?:
Prilog
Aiwa AC.jpg
Aiwa AC.jpg (49.21 KiB) Pregledano 786 puta.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6622
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 04 Jul 2007, 18:26

taj otpornik u tvojoj prici nema veze mozes ida ga bacis
gledaj da napravis ostalo
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 04 Jul 2007, 18:29

buzdumra je napisao:taj otpornik u tvojoj prici nema veze mozes ida ga bacis
gledaj da napravis ostalo
Znam ali neznam sto su ga stavili /teorija verovatno/
Za ostalo sam nadrljao

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 05 Jul 2007, 09:41

Reseno napajenje, stradao je izlaz i pobuda ,izlaz sam resio ali radi pobuda samo levi kanal trazim BA10358N po furdi
Naslici treba da stoji 16V DC a ne AC
Prilog
16V AC.jpg
16V AC.jpg (38.76 KiB) Pregledano 761 put.
Zadnja izmena: generacija 49, dana 05 Jul 2007, 20:05, ukupno menjano 2 puta.

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 05 Jul 2007, 09:45

NF pocrkalo ovo crveno,CD CASS i TJUNER rade
Prilog
AIWA NF.jpg
AIWA NF.jpg (85.28 KiB) Pregledano 762 puta.

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 05 Jul 2007, 20:21

Ne ide ,nasao sam polovno kolo BA... isto se ponasa mala verovatnoca da je i ono crklo.
Jedani NF in ima a drugi nema ,VOL+- radi na oba kanala a ali na onom sto ne radi nema ni suma :shock:

ICTA8220H


NF POWER OUT L 13,14
R 11,12

NF in L 2
R 6

VOL Contr, L 3
R 7
Mreza glavna je prosta /16V DC/ dalje sve proizilaze manji naponi iz nje i sve ok.

Jel neko probao drugo kolo umesto BA10358H :?:

Sve praceno osciloskopom

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20609
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 05 Jul 2007, 23:11

pogledaj BA10358 u VCR
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20609
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 05 Jul 2007, 23:12

možeš ti staviti i nešto slično , to je običan op-ampl...mada sumnjam da ti je tu problem..hmm
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 05 Jul 2007, 23:23

I ja sumnjam na drajver ne dolazi nista pa ne moze ni da da pobudu, ali resi cu ga makar teorijski radi komponenata koje sumnjam da cu brzo naci.Stranka hoce da plati pola a da slusa jedan kanal do daljnjeg ali to nisam probao nikada :shock:
Radim dalje :roll:

Avatar
generacija 49
penzioner
penzioner
Postovi: 5429
Pridružen: 04 Nov 2006, 09:40
Location: Beograd,Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Srbija

Post napisao generacija 49 » 06 Jul 2007, 00:17

Mala analiza teoretska
Tvrdnja:
Izlazno kolo snage TA8220H ceka pobudu na oba ulaza
Tvrdnja2:
BA10358N pobudno/drajver/kolo ceka pobudu sa tri stepena
Kass
CD
TJUNERA
Tvrdnja3:
Po levom izlaznom kanalu snage sve tvrdnje zadovoljene sve radi neki multiplekser to odradjuje.
Predpostavka zasto ni jedna tvrdnja nije zadovoljena po desnom kanalu MANJKA nemam ideju :shock:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje AUDIO Tehnike”