Peavey T-MAX Potrebna sema *RESENO*

problemi i kvarovi na audio i Hi-Fi kućnim aparatima

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Peavey T-MAX Potrebna sema *RESENO*

Post napisao stojkePN » 12 Okt 2012, 18:28

Potrebna mi je sema za pojacalo Peavey T-MAX ili ako neko zna za koju su temperaturi bimetalni termostati koji su usravljeni na hladnjak izlaznih tranzistora.

1.

ELMWOOD INC. 2455R PAT.D
70900430 82-495 L248 96/11

2.
ELMWOOD INC. 2455R PAT.D
70900200

Na drugom ne mogu da procitam oznake do kraja morao bih da rasturim celo pojacalo da izvadim termostat.
Izgleda kao sa slike :arrow:

slika
Zadnja izmena: stojkePN, dana 06 Nov 2012, 02:32, ukupno menjano 1 put.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
Krajnc Karlo
Preminuo
Postovi: 456
Pridružen: 02 Jul 2009, 09:46
Location: Veternik
Contact person: Karlo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao Krajnc Karlo » 13 Okt 2012, 04:41

uglavnom su 80 stepeni, 80° gasi pojacalo a ako ima jos jedan, onda je oko 50° i pali ventilator
moze manji ali veci nikako, osim ako oces da peces palacinke :mrgreen:
:pivopije:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 13 Okt 2012, 05:03

Mmmm palacinke :lala: :palacinke:
Jedan sluzi da aktivira drugu brzinu za ventilator i on je otvorenog tipa. Drugi sluzi da prekida izlazni stepen i on je zatvorenog tipa.

Znaci za aktiviranje druge brzine da stavim 50° (NO),a za zastitu od pregrevanja 80° (NC).
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
Krajnc Karlo
Preminuo
Postovi: 456
Pridružen: 02 Jul 2009, 09:46
Location: Veternik
Contact person: Karlo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao Krajnc Karlo » 13 Okt 2012, 05:31

negde stavljaju i 60° za ventilator
stavi sta nadjes, 10°± nije strasno
ionako su bimetali tromi
a samo da ne ides preko 80° na hladnjak
u trafou moze i 100°
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 13 Okt 2012, 13:48

Ok hvala, narucicu :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 21 Okt 2012, 19:13

Aktuelno i dalje sto se tice seme. Sa bimetalima sam zavrsio i sredio grejanje ali imam problem u predpojacalu i sa ukljucivanjem ekvilajzera pa bi sema dobro dosla.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5722
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao milan » 21 Okt 2012, 22:20

:pivopije: :tooo:
Prilog
Peavey T-MAX.rar
(2.71 MiB) Preuzeto 120 puta.

Avatar
Krajnc Karlo
Preminuo
Postovi: 456
Pridružen: 02 Jul 2009, 09:46
Location: Veternik
Contact person: Karlo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao Krajnc Karlo » 22 Okt 2012, 00:37

au , teraju do 100 stepeni
moz" da podgrejes burek

milane svaka cast gde iskopavas ove seme

:pivopije:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 22 Okt 2012, 02:19

Ja stavio 50 za aktiviranje druge brzine i 80 za prekidanje izlaza. Nema veze imam jedan od 100 stepeni nov kupio sam greskom za neku masinu taman ce da zavrsi posao :tooo:

Sad da vidim kako da resim problem sa predpojacalom.... radi sve normalno i odjednom pocinje da se utisava i da se gubi i onda radi sa nekim probijanjem i prestane. Ugasim upalim pojacalo radi normalno. Ili samo pipnem neki IC ili elektrolit i proradi na oko minut mozda i manje i opet pocinej da se utisava i da se gubi i da probija. Primetio sam da led dioda za aktivnost lampe ne svetli punim sjajem, a kad izgubi ton ona se potpuno ugasi. I nece da upali ekvilajzer na prekidac. kad se klikne prekidac samo se utisa, dobije dublji ton i prepolovi svetlost led didoe za lampu.

Nego Milane svaka cast ja sve zivo pretrazio i nisam uspeo da nadjem semu. podsecas me na Asanza samo nesto iskopa od negde sto ne moze niko da nadje... sumljiv si mi lolzi :tooo:

:pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 25 Okt 2012, 23:45

Nasao sam na par mesta na netu da se neko zali na ovaj problem. Sto se tice izlaznog pojacala sve radi ok, ali je problem u predpojacalu. Kao sto sam opisao u predhodnom postu. Vidim da od 3 releja ni jedan se ne aktivira. Kad treba da se akticira neki od njih dobije nekih 2.30v i to je to. Kad stavim prst na IC U100 (BA4560P) onda hoce da pali ekvilajzer i releji reaguju kako treba. Napon +15 i -15v je stabilan. Ma svim IC imam stabilnih +15v i -15v. Par tranzistora i trijaka sto ima sam proverio, proverio sve diode, elektroliti dobri ali cu ipak sve da promenim da skinem sumnju. Sve konektore i kablove sam i spitao i nema prekida.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
vlatkocopa
gx
gx
Postovi: 3473
Pridružen: 04 Jun 2008, 22:41
Location: Makedonija-Kumanovo
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao vlatkocopa » 26 Okt 2012, 00:09

Zameni BA da te ne jede crv...imao sam slicno na nekom pojacalu..ne secam se ,al ubi me u pojam nacisto.
Na kraju uzmem duvaljku da grejem elkose,a izadje keramicki kondenzator.. :zid:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 26 Okt 2012, 00:40

Menjao sam BA. Poceo sam da skidam i merim blokove. Inace radio je ledol i duvaljka ali nista. Krenuo sam tezim ali detaljnijim nacinom... skidaj i meri redom u nadi da ne bude na istrumentu neki deo dobar, a da u stvari ne valja :m:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
Krajnc Karlo
Preminuo
Postovi: 456
Pridružen: 02 Jul 2009, 09:46
Location: Veternik
Contact person: Karlo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao Krajnc Karlo » 26 Okt 2012, 17:54

pa okači osciloskop pa vidi gde se gubi signal
ili žicu (preko bloka) na pot od tranzistora za slušanje utakmica pa pipaj
:pivopije:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 31 Okt 2012, 20:32

I pored puno izgubljenog vremena nisam uspeo da nadjem kvar. Sve sam diode otkavio i izmerio, otpornike, blok kondezatore, zice... sve sam sumljive vodove izgrebao i nakalajisao. Padovi oko konektora koju su sve sam ogrebao i ponovo nakalajisao. Skidao releje merio. Sve je ispravno, a nece da radi. Proradi jedino kad stavim prst na IC U100 onda svi tasteri funkcionisu i releji dobijaju odgovarajuci napon i rade, a led diode se pojacaju. Sve sto mi je bilo sumljivo sam menjao kao sto su blok kondezatori primer imaju 80-90nF skidao sam i stavljao druge nove tacno 100nF. Prosto vise nemam ideje sta moze da bude problem :roll: Dosta sam vremena izgubio sad mi se bas ne odustaje iz inata :m:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 31 Okt 2012, 23:43

Inat je cudo :lala: Uzmem krokodilkama prespojom masu ulaza sa sasijom i radi. Sve vreme prilikom popravke nisam stavljao prednji panel na kome je usrafljeno predpojacalo jer vidim da sa ploce predpojacala nista ne ide na sasiju sve je odvojeno.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Peavey T-MAX Potrebna sema

Post napisao stojkePN » 06 Nov 2012, 02:32

Pojacalo je sklopljeno i testirano. Problem je bio kao sto sam naveo u predhodnom postu da masa ulaza i sasija moraju da budu spojene u suprotnom se javlja problem da ne moze da aktivira releje u predpojacalu. Ovo mi ja malo glupo zato sto su mogli da odrade to na drugaciji nacin. Mesta gde idu potenciometri i srafovi su zasticeni prilikom farbanja kod izrade ali vremenom se nakupljala masnoca i prljavstina pa je bilo i loseg kontakta. Drugi problem koji se javljao da se posle malo rada pojacalo gubi, smanjuje i na kraju radi sa nekim probijanjem se javljao zato sto nisam stavio potenciometar koji sam skinuo za regulaciju basa. Predhodni potenciometar sam skinuo sa ploce zato sto je bio polomljen i trebao sam da zamenim novim, ali je problem bio sto je predhodni potenciometar bio dosta specifican pa sam direktno na prednju plocu usrafio novi potenciometar koji bi kasnije spojio zicama prilikom sklapanja prednje ploce. Medjutim to je dovodilo do problema.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje AUDIO Tehnike”