razglasni sistemi
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
razglasni sistemi
zanima me kako se ispituje vec postaveni razglasen sistem u skola u bolnica isl i kako se povezuje sa izlazom pojacala 100v prilagodnim trafo i zvucnik dali taj napon od 100v mogu da ga izmerim od izlaz pojacala prema trafom molim vas za pomoc ili za neki link unapred vam mnogo hvala
Re: razglasni sistemi
khm ... mislis napon 100v? ili sta vec mozes li malo detaljnije da objasnis
stole je napisao:sistem u skola u bolnica isl i kako se povezuje sa izlazom pojacala 100v prilagodnim trafo
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
dragi clanovi foruma ispao mi jedan posao sa rasglasnim sistemom pa zato sam ovde da mi pomognete ili date neki sajt na netu gde je objasnet princip 100v-ne mreze pozdrav
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Zemo...nema neke filozofije....Kao sto znas signal ide preko trafoa radi impedanse i gubitka u kablima....
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Pojacalo mora da ima 100v izlaz za zvucnike.
Zvucna kutija ili zvucnik, nema nikakve veze, mora da ima trafo kojem se primar vezuje na 100v izlaz a sekundar na
zvucnik ili skretnicu u zavisnosti sta je ugradjeno.
Svi zvucnici ,medjusobno (zvucna kutija ili pojedinacni zvucnik) i u odnosu na pojacalo su u paralelnoj vezi.
Znaci od pojacala idu dve zice na koje se vezuju svi zvucnici.
Zvucna kutija ili zvucnik, nema nikakve veze, mora da ima trafo kojem se primar vezuje na 100v izlaz a sekundar na
zvucnik ili skretnicu u zavisnosti sta je ugradjeno.
Svi zvucnici ,medjusobno (zvucna kutija ili pojedinacni zvucnik) i u odnosu na pojacalo su u paralelnoj vezi.
Znaci od pojacala idu dve zice na koje se vezuju svi zvucnici.