CD player Audiosonic (RESENO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Re: CD player Audiosonic
Kad hoce na 600mV da krene bas mi je sumnjivo da ne valja...
ali ipak cu sutra ujutru da probam sa novim...ako i to nece ostaje mi samo da probam jos jednom laser...ne vidim sta moze vise da ode...?

- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Pa cim ti se drajver grejao,onda je motor 101% (e sad...mozda imas jos nesto...
)
Bas cu sutra da proverim kako se ponasa ispravan motor na digimeru....
Pozz

Bas cu sutra da proverim kako se ponasa ispravan motor na digimeru....
Pozz

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Sta toliko frke okoliko taj motor i driver.
I ni je moguce da sprzis taj ship sa pipalice osim ako ni si napravio kratak spoj so pipalice ali da drugi pin na cipom.
A sta se tice do tia mA ako meris so china unimer znaj da ni su tacni 100%. Oni ne merit A a ne pa mA
Otkaci ti taj motor t.e. odlemi zici ili vadi ga van ako je na plocu.
-Vidi dali greje driver.(bez elektromotor)
-Zemi neki elektromotor od DVD (samo za probu) zakaci (zalemi) za pinovi gde je bil originaln i vidi kao se ponasa driver.
-Moguce je da je i do Laser, ponekat kad odlepi znaju da pravi takvi stvari.
-Probaj da zalemis taj zashtitni lem na laser (mozda je na flat ili na sami laser) posle montiranja flat u oba konektora odlemi opet (ako je mozno to da uradis zbog konstrukcija mehanizam, ako ne odlemi ga posle 1min i namontiraj sve, nem da ukluchis radio sa taj lem kad je zaljemen)

I ni je moguce da sprzis taj ship sa pipalice osim ako ni si napravio kratak spoj so pipalice ali da drugi pin na cipom.
A sta se tice do tia mA ako meris so china unimer znaj da ni su tacni 100%. Oni ne merit A a ne pa mA

Otkaci ti taj motor t.e. odlemi zici ili vadi ga van ako je na plocu.
-Vidi dali greje driver.(bez elektromotor)
-Zemi neki elektromotor od DVD (samo za probu) zakaci (zalemi) za pinovi gde je bil originaln i vidi kao se ponasa driver.
-Moguce je da je i do Laser, ponekat kad odlepi znaju da pravi takvi stvari.

-Probaj da zalemis taj zashtitni lem na laser (mozda je na flat ili na sami laser) posle montiranja flat u oba konektora odlemi opet (ako je mozno to da uradis zbog konstrukcija mehanizam, ako ne odlemi ga posle 1min i namontiraj sve, nem da ukluchis radio sa taj lem kad je zaljemen)

www.facebook.com/slavceelectronics
Sad mi je lakse! Nisam ga spojio u radu nego sam trazio napuklu sampu i....
Drajver se ne greje kada je motor otkacen.
Motor je skinut sa ploce ali trenutno nemam cime da ga zamenim,ako danas ne uzmem novi,onda u ponedeljak.
Nikada ne verovati china instrumentu.
Stari laser je riknuo(ne svetli) pa sam stavio drugi,neki kinez koji mi je isto sumnjiv,inace je u pitanju SOH-AAU....
Sta je zastitni lem? U dve,tri reci ako moze....

Drajver se ne greje kada je motor otkacen.
Motor je skinut sa ploce ali trenutno nemam cime da ga zamenim,ako danas ne uzmem novi,onda u ponedeljak.
Nikada ne verovati china instrumentu.
Stari laser je riknuo(ne svetli) pa sam stavio drugi,neki kinez koji mi je isto sumnjiv,inace je u pitanju SOH-AAU....
Sta je zastitni lem? U dve,tri reci ako moze....

Zastitni lem se nalazi ispod lasera obicno na nekoj flet traci.Uocljiv je sto prespaja 2 voda i pravi kratak spoj.Ti samo lemilicom skini taj lem.

http://bsnugroho.com/nadc541.aspx

http://bsnugroho.com/nadc541.aspx

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
To je to,
Kod tebi ni je nov laser - na novi to je zaljemeno radi zashtita od staticki elektricitet.
E ja ti kazem da zalemis ti tacki ostavi 1 min i opet odlemi.
Ako je mozne t.e. konstrukciski izvodlivo to da odlemis kada ti je flat traka u opa konektori stavljena.
Ponekat zna laser da brljavi radi st.elektricitet pa da se anulira so povtorno zalemuvanje.

Kod tebi ni je nov laser - na novi to je zaljemeno radi zashtita od staticki elektricitet.
E ja ti kazem da zalemis ti tacki ostavi 1 min i opet odlemi.
Ako je mozne t.e. konstrukciski izvodlivo to da odlemis kada ti je flat traka u opa konektori stavljena.
Ponekat zna laser da brljavi radi st.elektricitet pa da se anulira so povtorno zalemuvanje.

www.facebook.com/slavceelectronics
Definitivno nisam sprzio chip! Proradio je,doduse ton vrlo tiho jel mi se izgleda opet stampa pokidala na istom mestu...
Najvaznije je da je proradilo,ono setanje lasera 2-3 mm levo-levo desno je izgleda bilo prouzrokovano statickim elektricitetom,sada kada ga stavim u kutiju player-a nece da ucita,ali kada se dosta nakrivi na jedno stranu,cita iz prve i pusta takodje iz prve! Sta ovo moze biti...motor? Flet definitivno nije....

Najvaznije je da je proradilo,ono setanje lasera 2-3 mm levo-levo desno je izgleda bilo prouzrokovano statickim elektricitetom,sada kada ga stavim u kutiju player-a nece da ucita,ali kada se dosta nakrivi na jedno stranu,cita iz prve i pusta takodje iz prve! Sta ovo moze biti...motor? Flet definitivno nije....

Vec sam odgovorioali kada se dosta nakrivi na jedno stranu,cita iz prve i pusta takodje iz prve! Sta ovo moze biti...motor? Flet definitivno nije....

Samo mu ti zameni motor ili mu malo prsni unutra WD 40 Proradice na kratko cisto da vidis.stojkePN je napisao:Nema sta iskustveno kazem da ti je spin sigurno.A to sto je raspakovan radio je razlog mozda polozaj mehanizma pa je lakse ucitao.Znaci mehanizam je bio pod nekim nagibom i uspeo je da zavrti cd.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
Ovi u M&G nemaju motorce sa osovinom od 22mm ima samo od 14 i manje,da li bi se pojavio neki problem ako stavim taj od 14mm,mislim da ce moci sesiric da se zakaci? Ostaje mi SD gde su cene astronomske,videoton za koji sumnjam da ima ali probacu i elgo koji verovatno ima... 

Motor je zamenjen i player radi. Posle toliko vremena....
Hvala svima!
Hvala svima!

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Remont lasera i popravka CD player-a
napisao milan » 07 Dec 2007, 10:47 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 23 Odgovori
- 14775 Pregledano
-
Zadnji post napisao Gundolf1
08 Feb 2020, 02:47
-
-
-
Aiwa mini linija cx-lap1mk3z - cd player ne okreće disk
napisao misterz » 14 Okt 2012, 23:41 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 4 Odgovori
- 1361 Pregledano
-
Zadnji post napisao misterz
16 Okt 2012, 11:24
-
-
- 9 Odgovori
- 1722 Pregledano
-
Zadnji post napisao XbaneX
28 Jan 2013, 12:49