Tektronix 453 nema signal na elranu

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Moderator: alexa_pg

Post Reply
elektro024
_
_
Posts: 1
Joined: 02 Feb 2017, 20:10
Location: Subotica
Specialty: tv-multimedia

Tektronix 453 nema signal na elranu

Post by elektro024 » 02 Feb 2017, 20:54

Pozdrav.

Kao što i naslov kaže osciloskop ne daje signal na ekranu. Malo je kompleksna priča pa ću pokušati da objasnim.

Čim upalim osciloskop signal se pojavi na 1sec pa nestane ( nije de podešavanja ). Nakon isključenja i ponovo uključenja ista priča. Interesantna činjenica je jest, da Intensity potenciometar, kada pojačam do maksimuma signal ostane 1.5 sec na ekranu pa onda nestane, a kada stavim na minimum, signal sakon uključenja pojavi se na 0.2 sec. A jačina svetlosti signala se ne menja. Opet kažem nije do podešavanja osciloskopa.

Nikada u životu do sada opravljao osciloskop nisam, tek sad polako kapiram, ali polako kako ona zapravo funkcioniše, ali, to još nije dovoljna da bi e mogo opraviti. E sad, za sada što sam shvatio da na Štampanoj pločici oznake 67--0416-02 koja je zadužena za Vertikalni izlaz ili sinhronizaciju ( nadam se da je to tačan naziv ) ako skinem kabel sa jumpera oznak E onda signal se pojavi, samo što je previše pojačan i zeleni na sve strane i džaba koristim Intensity ne reaguje da bi smanjio ili pojačao. Taj priključak inače dolazi sa štampane pločice ozanka670-0414-04 Z Axis i na toj ploči priključuje se na oznaku jumper aznaka A. Nadam se da ste me razumeli :)

Kondenzatore sam pregledao sa ESR testerom, ispravni su čak sumnjive sam izlemi iz ploče i tako testirao Naravno ovde mislim na Elco. Diode takođe u redi, ništa nije u kratkom spoju. Svi naponi su na svom mestu. +75V, +12, -12. Nešto na nekom forumu sam čitao oko 150V al nisam ukapirao gde to mogu da izmerim. Jedino ona nije testirana od napomenutih napona.

Stavljam u link i SManual a i jedan video, koju sam kolegi snimio, do duše na mađarsko je tekst, ali preko video materijala suština se vidi kako se ona ponaša.

Link do ServiceManuala: http://elektrotanya.com/?q=showresult&w ... =&kat2=all
Link do video materijala što sam snimio: https://www.youtube.com/watch?v=erU7B5VC_ug&t=3s

Unapred zahvalan :)

opto22
_
_
Posts: 40
Joined: 28 Mar 2012, 14:23
Location: Vinkovci

Re: Tektronix 453 nema signal na elranu

Post by opto22 » 07 Feb 2017, 10:08

Pogledaj da nije selektor za okidanje vremenske baze postavljen na vanjskom trigeru.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Alati”