MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

vehidc
gx
gx
Postovi: 173
Pridružen: 16 Jan 2010, 14:18
Location: Goražde BiH
Warranty service: LG Elit
Contact person: vehid
Specialty: tv-multimedia

MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Post napisao vehidc » 22 Jan 2011, 12:45

Imam ovaj instrument za mjerenje kapaciteta 3 godine. Ja sam kriv, spalio sam ga mjereći ele. kon. 10mf 250v a nisam ga ispraznio. Izbio mi je osigurač, kad sam ga zamijenio radi ,ja se obradovao evo ga dobar kad sad pokazuje mnogo višu vrijednost nego što jeste. Ima li mu lijeka ili samo drugi, dali je neko pokušavao da pravi.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24706
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: MASTECH MY6013A

Post napisao Stolle » 23 Jan 2011, 11:51

Šemu za njega imaš ovde: viewtopic.php?p=152629#p152629
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

vehidc
gx
gx
Postovi: 173
Pridružen: 16 Jan 2010, 14:18
Location: Goražde BiH
Warranty service: LG Elit
Contact person: vehid
Specialty: tv-multimedia

INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao vehidc » 14 Feb 2011, 16:58

Imao sam MASTECH 6013 za mjerenje kapaciteta, dobro me je služio dok ga ja nisam spalio.Sada imam u ponudi da kupim neki P3730, dali ga neko ima, savjet dali je dobar i ako može slika iako nije nešto skup oko 70eur.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24706
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao Stolle » 15 Feb 2011, 01:07

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

vehidc
gx
gx
Postovi: 173
Pridružen: 16 Jan 2010, 14:18
Location: Goražde BiH
Warranty service: LG Elit
Contact person: vehid
Specialty: tv-multimedia

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao vehidc » 15 Feb 2011, 09:21

Vjerovatno jeste, nisam ga vidio već se samo čuo telefonom.Mislim da ovaj nije za mene sa ovim karakteristikama. U svakom slučaju hvala.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1271
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao Damiru » 15 Feb 2011, 09:37

Koja je cena instrumenta?
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
servisant
_
_
Postovi: 171
Pridružen: 14 Nov 2008, 03:27
Location: Slovenija

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao servisant » 15 Feb 2011, 10:35

Zdravo!
Kakva su vaša iskustva sa sličnim RLC metrima? Dali ima koristi od njih? Ja osobno upotrebljavam jedino ESR metar za elektrolite.

LP Jaša
LP Jaša

Avatar
Borce Vasilev
gx
gx
Postovi: 613
Pridružen: 19 Dec 2010, 15:28
Location: Strumica
Warranty service: Philips;Saeco,Overmax,Aurora Networks,Garmin Systems,Blackview,Samsung,LG,Panasonic,Sony,TCL,Electrolux,Zanusi,Rowenta,Moulinex,Tefal,Crups,Braun,Indesit
Contact person: Borce
Phone number: 38978356916
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Strumica

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao Borce Vasilev » 15 Feb 2011, 10:41

ja jedino radim sa ESR metarom i sam zadovoljan od njega.Radi to sto treba :)
Instinkt je nešto što nadmašuje znanje.

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3076
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao dzafer » 15 Feb 2011, 11:37

vehidc je napisao:Imao sam MASTECH 6013 za mjerenje kapaciteta, dobro me je služio dok ga ja nisam spalio.
Kako ga spali :mrgreen: imam isti taj mozda ga koristim nekih 10 godina jos mu stoji ona zastitna folija na displeju dobro me sluzi.Ovaj sto je Stolle linkovo nesto slicno sam vidio u RS elektroniku :pivopije:
Damiru je napisao:Koja je cena instrumenta?
45-50€
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24706
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao Stolle » 15 Feb 2011, 11:52

Imam isti kao MASTECH 6013, samo se "zove" HGL2500, a ima ga i kao CP534C
http://north.pl/karta/cp534c-capacimetre,3380209.html
Možda bi ti više odgovarao:
PeakTech® 3705 umesto PeakTech® 3730
http://www.peaktech.de/productdetail/ka ... -3705.html
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

vehidc
gx
gx
Postovi: 173
Pridružen: 16 Jan 2010, 14:18
Location: Goražde BiH
Warranty service: LG Elit
Contact person: vehid
Specialty: tv-multimedia

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao vehidc » 15 Feb 2011, 16:22

Moj kolega Džafko znaš kad je frka pa hoćeš na brzinu da uzmeš pare. Mjerio ele. kon.10mf 250v a nisam ga ispraznio, crko osigurač i ja mislio samo to kad sad radi ali pokazuje mnogo veće vrijednosti od stvarnih.Znaš li imali negdje da se kupi ponovo isti jer me dobro služio.Hvala Stole na informaciji ali mi se čini da oba ova instr.3730 i 3705 nisu za profesionalan rad već za one koji se ovim poslom povremeno bave iz hobija.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6555
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao buzdumra » 15 Feb 2011, 17:03

opravi taj svoj

Kod: Označi sve

http://www.technica-m.ru/objects/images/scheme/35.gif
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

vehidc
gx
gx
Postovi: 173
Pridružen: 16 Jan 2010, 14:18
Location: Goražde BiH
Warranty service: LG Elit
Contact person: vehid
Specialty: tv-multimedia

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao vehidc » 15 Feb 2011, 17:13

Pokušao sam, imam šemu sve tranzistore sam prekontrolisao i svi ok kao i ostalo što se može mjeriti. Mislim da je neko integralno a nemam nijedno.Jedino ako je neko imao nešto slično pa da mi pomogne.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6555
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao buzdumra » 15 Feb 2011, 17:20

taj ic na ulazu , tranzistori , fet.
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

surla
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 26 Avg 2009, 17:10
Location: canada
Contact person: Djuradj
Specialty: tv

Re: MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Post napisao surla » 16 Feb 2011, 06:11

Imas BK Precision 879B za oko $300US, super je precizan i moze meriti kapacitet, otpor, induktivitet, ESR, faktor dobrote itd..

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20538
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: INSRUMENT ZA KAPACITET

Post napisao fanzo » 16 Feb 2011, 19:27

vehidc je napisao:Pokušao sam, imam šemu sve tranzistore sam prekontrolisao i svi ok kao i ostalo što se može mjeriti. Mislim da je neko integralno a nemam nijedno.Jedino ako je neko imao nešto slično pa da mi pomogne.
Zameni po šemi sa linka http://www.technica-m.ru/objects/images/scheme/35.gif IC5, IC6, IC7, IC8 i radiće. Sve te košta 5€.
surla je napisao:Imas BK Precision 879B za oko $300US, super je precizan i moze meriti kapacitet, otpor, induktivitet, ESR, faktor dobrote itd..
ehh , Surla .. ako kupi ovo, kakav će onda on majstor biti ... majstor sa samo jednim instrumentom i nije neki majstor :lala:
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
spagagz
gx
gx
Postovi: 1595
Pridružen: 29 Dec 2008, 21:47
Location: Gorazde BiH
Specialty: tv-multimedia

Re: MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Post napisao spagagz » 16 Feb 2011, 19:38

Ako ti je zapelo imam ja MY-6013A,pa da ti pozajmim dok se ne snadjes.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1271
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Post napisao Damiru » 16 Feb 2011, 20:39

Svoj prvi digitalac (EI Niš) sam spalio na nekom starom lampašu, još dok sam išao u srednju elektrotehničku. Zbog neznanja. Merio sam napon na diodi koja ide na VN i sve je bilo u redu prvih 10-tak sekundi, dok se lampa nije zagrejala, a onda je napon spalio instrument (ugljenisao je štampanu ploču). Posle toga sam uglavnom kupovao jeftine, tek toliko da imam čime da radim. Razni instrumenti su se kvarili iz raznih razloga. Neki su bili beskorisni, jer nisam mogao da lociram kvar zbog pogrešnih rezultata (najčešće kad se osuši elektrolit u napajanju, pa instrument "laže" i po nekoliko desetina procenata). A onda sam rešio da uzmem FLUKE 12B. I nikad više mi se nije pokvario. Kasnije sam ga prodao, uzeo bolji, pa prodao i njega, (uzeo treći)...

Ne znam kako to rade ostali digitalci, ali FLUKE na merenju kapaciteta prvo proveri da li kondenzator pod naponom. Ako jeste, ide naizmenično dISC (pražnjenje) i nova provera. Tek onda prelazi na merenje.

Svi ulazi su zaštićeni do pikova od 8 kV (provereno) i sve što je van opsega uglavnom javlja upornim isprekidanim pištanjem.

Jeste da je cena od 150-500 evra (zavisno od modela koje sam imao)... Ali iskreno, ja to ne vidim kao manu. Zato sam i pitao koja je cena ovog. Profi oprema košta. I uvek će koštati. Uglavnom i vredi onoliko koliko košta.
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24706
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Post napisao Stolle » 16 Feb 2011, 20:58

MY6013A imaš u MG, oko 50€, a verovatno da je drugde jeftiniji.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
spagagz
gx
gx
Postovi: 1595
Pridružen: 29 Dec 2008, 21:47
Location: Gorazde BiH
Specialty: tv-multimedia

Re: MASTECH MY6013A KAPACITET metar

Post napisao spagagz » 16 Feb 2011, 22:19

Ja sam svoj platio 60DM u Nemciji dok je D mark jos suvereno vladao.Sad ga rijetko koristim,uglavnom za blokove do reda 10-ak nf.Slazem se sa kolegom Damiru-om,imam Flukea12 vec 10god.i nema se nista lose reci :tooo: "vaki je".

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”