kako cuvamo sasije
Urednik: alexa_pg
kako cuvamo sasije
Pozdrav kolege evo da se i ja ukljucim.Radim ovaj posao godinama i vec se nakupilo *krsa* poprilicno.Sve metode cuvanja probane i u principu jos nisam nasao pravo resenje.Ako se cuva na aparatu puno prostora zauzima,ako se skine ploca lomi se i savijaju se nozice ic kola kad se drze po 6-7 u kutiji .Ako ih skidam ode vreme u majcinu, a i nije to to treba ponekad i neka zavojnica i takva glupost .Ma u principu muka a nisam ja srece kao majstori od pre 20 godina kad su se klinci otimali da ti budu ucenici, pa im das lemilicu i skidaj bato inace za uvo i noga u zadnjicu.Da cujem iskustvo. 

- rubin_miki
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Ic i jos neke bitnije delove skinem i u fioku
a sasije slazem u kutije na koje napisem sta u kojoj ima.....
mada ima toga jos podosta razbacano svuda ali eto polako pravim reda..
a sasije slazem u kutije na koje napisem sta u kojoj ima.....
mada ima toga jos podosta razbacano svuda ali eto polako pravim reda..
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
I ja imam bager ali vjerovatno ne velik kao vi.Vjerujte mi da sam često ljut na samog sebe zbog toga.Ponekad radije posudim ili kupim od kolege neki elemenat iako ga imam, ali me mrzi da sve to preturam na jednu pa na drugu stranu ponovo. Neke su izvađene a neke pak još su uz katodnu, ali pomalo se katodnih rješavam-odvozim ih na odlagalište jalovine na našem površinskom kopu u rudniku tako ostanu zatrpane po nekoliko desetina metara.Valjaće se malo organizovat,pa kao chelavi složiti u kutije i malo sta zapisat da se ne pretura sve ili da ne idem za sitnicu do kolege.
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.
- dzafer
- gx
ja ih cuvam ovako, imam susnicu gdje susim meso i samo ih kacim na one kuke e kad dodze vrijeme da se susi mesorubin_miki je napisao:obesis.............

džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
aj posalji mi nekako kilo "sasije",a?

ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
Uzmes "SKARU na plin" (Plotna malo veca u zavisnosti velicina ploce koje posedujes) i das plotnu da ti zatvore oksigenom (onaj mali otvor za cedjene masti) i tako dobijes mini kadicu za kalaj....
E sad moras da skupis malo kalaja da bi se pokrilo dno kadice i da nabavis neku zastitnu odecu ,rukavice i naocari da ne bi skakao do neba ako ti se rasprne rastopljeni kalaj po telo...
Oprez sa elektrolitima (to je bomba u takvoj tekucini) da ti ne upadne u kadicu!!!!!!!!!!
Potrebna je mala priprema kod ploca kod koje zelis da odlemis sve komponente odjednom t.e. moras da povadis "rucno lemilicom" sve djelove koje stoje sa strane kalaja...
Operacija je vrlo brza "veca masa preuzima manju u tren". t.e.Rastopljeni kalaj odmah preuzima kalaj sa ploce ako je dodirnemo samo povrsinski....
OPREZ povtaram pazljivo sa elektrolitima .
I ovo radite napolje i dalje od drugih osoba a nije lose i sa maskom radi olovnih isparenja....
I na kraju imate samo da pvadite sve sto vam treba sa ploce .....
Pozdrav
szoki
E sad moras da skupis malo kalaja da bi se pokrilo dno kadice i da nabavis neku zastitnu odecu ,rukavice i naocari da ne bi skakao do neba ako ti se rasprne rastopljeni kalaj po telo...
Oprez sa elektrolitima (to je bomba u takvoj tekucini) da ti ne upadne u kadicu!!!!!!!!!!
Potrebna je mala priprema kod ploca kod koje zelis da odlemis sve komponente odjednom t.e. moras da povadis "rucno lemilicom" sve djelove koje stoje sa strane kalaja...
Operacija je vrlo brza "veca masa preuzima manju u tren". t.e.Rastopljeni kalaj odmah preuzima kalaj sa ploce ako je dodirnemo samo povrsinski....
OPREZ povtaram pazljivo sa elektrolitima .
I ovo radite napolje i dalje od drugih osoba a nije lose i sa maskom radi olovnih isparenja....
I na kraju imate samo da pvadite sve sto vam treba sa ploce .....
Pozdrav
szoki

- cikajoca
- _
- Contact person: Jovica
- Specialty: broadcast
Re: kako cuvamo sasije
Duvaljka, skinem šta mislim da će trebati, ostalo kontejner. Kao što neko reče kupim novo iako "negdje" imam. Ne gubim vrijeme na traženje jer to zna potrajati. 

CIKAJOCA