Možda nekom pomogne

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: Možda nekom pomogne

Post napisao KASA1 » Juče, 17:19

Razlika između dva ponuđena modela je, kolko vidim, samo u napajanju.
Pošto se već radi o stolnom, predviđeno stacionarnom uređaju, zašto si odabrao baterijski?
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

branimir
gx
gx
Specialty: computers

Post napisao branimir » Juče, 17:59

1241 ima dve liion baterije čija je autonomija rada 8 sati intenzivnog korišćenja što je meni dovoljno. Kako nije vezan za mrežu samim tim je mobilniji što meni odgovara, kako bije jedini instrument nema potrebe za intenzivnijim korišćenjem, za servisere 1041 je logična varijanta.Imam isto tako i osciloskop i generator funkcija koji rade na 5V ali preko adaptera ili eksterne baterije sopstvene izrade a i aspiratore sam preveo na baterijski pogon, što manje kablova.
Tako da je dobro što imaju ova dva izbora pa šta kome odgovara.
ow11.gif
ow3s.gif
ow1s.gif
ow2s.gif
Znam da ne znam, a sve što znam naučio sam od nekog.

branimir
gx
gx
Specialty: computers

Post napisao branimir » Danas, 12:31

Ajd da dodam jedan FNIRSI SG-002 Digitalni Signal Generator 4-20mA 0-12V, alat koristan za kalibraciju napona i struje, ne koristi se često, dobro a jeftino.Uputstvo sam skinuo sa Fnirsi sajta, uređaj može da se kalibriše ali je potreba visokoprecizni multimetar.Rađena su merenja na 3 uređaja i rezultati mi pokazuju da nemam potrebe kalibrisati uređaj. Zoyi je prikazivao 4,999 i 5,000 naizmenično pa je uhvaćeno 5V. ZT-XR1 nisam slikao ali meri 4,992.Odabrao sam sa ugrađenom baterijom.

Kod: Označi sve

https://www.aliexpress.com/item/1005005505413447.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.17.5f721802KiK9fM&tblci=GiCOcplxJLaEeQa-znxX0DGEhSjr6RiKEPcljt7Ix6bDryCvuUgorb_80b_z-vjZATCf214 
gen1.jpg
gen2.jpg
gen3.jpg
gen4.jpg
Znam da ne znam, a sve što znam naučio sam od nekog.

Odgovori

Natrag na “Alati”