Kupovina lemne stanice
Urednik: alexa_pg
Kupovina lemne stanice
Izvinjavam se ako nije pravo mesto za pitanje ovakvog tipa.
Ljudi moji, ne znam ni sam šta mi je činjeti. Hoću da kupim lemnu stanicu i sad ne znam da se odlučim za koju.
U najužem izboru su mi Solomon SL-20, CT-936CD (kopija ove Solomonke) ili ZD-937.
E sad, znam da je Solomon tu najbolji, ali opet me zanimaju ove ostale dve. Jel ih ima neko, kako su se pokazale i slično. Lemilica mi više treba za hobi (bar za sad), tako da ako imate neki drugi predlog, kažite slobodno.
Još jednom se izvinjavam ako sam pogršio mesto!
Ljudi moji, ne znam ni sam šta mi je činjeti. Hoću da kupim lemnu stanicu i sad ne znam da se odlučim za koju.
U najužem izboru su mi Solomon SL-20, CT-936CD (kopija ove Solomonke) ili ZD-937.
E sad, znam da je Solomon tu najbolji, ali opet me zanimaju ove ostale dve. Jel ih ima neko, kako su se pokazale i slično. Lemilica mi više treba za hobi (bar za sad), tako da ako imate neki drugi predlog, kažite slobodno.
Još jednom se izvinjavam ako sam pogršio mesto!
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
Re: Kupovina lemne stanice
Jesi, pogresio si deo foruma, trebao si pitati ovde:
http://www.fanzo.org/forum/viewforum.php?f=27
U pitanju je ALAT za rad a ne elektronika...
prebacicu ti temu ali ostavicu trag i ovde da bi je lakse nasao...
Daleko od toga da je Solomon najbolji po pitanju lemilica ali je najpristupacniji po pitanju cene...
http://www.fanzo.org/forum/viewforum.php?f=27
U pitanju je ALAT za rad a ne elektronika...
prebacicu ti temu ali ostavicu trag i ovde da bi je lakse nasao...
Daleko od toga da je Solomon najbolji po pitanju lemilica ali je najpristupacniji po pitanju cene...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
Izvinjavam se još jednom!
Ima li iko kakvih mišljenja, iskustava?
Ima li iko kakvih mišljenja, iskustava?
- tom
- gxu
- Contact person: TOME
- Specialty: tv
Ja pod pojmom "hobi" podrazunevam širok spektar "delatnosti" pa prema tome i predlog za lemilicu ...
Kad bih ja birao (pošto si već rekao gde ti je dilema) ja bih uzeo onu koja ima dršku sa punim vrhovima a ne šuplim
PS pazi ima original i kopija SOLOMON i ovo su "jeftinije" varijante a za "skuplje" to je druga priča...
Kao ovo SL20

CT-936CL

ZD-937

Puni vrhovi

Šuplji vrhovi

Kad bih ja birao (pošto si već rekao gde ti je dilema) ja bih uzeo onu koja ima dršku sa punim vrhovima a ne šuplim
PS pazi ima original i kopija SOLOMON i ovo su "jeftinije" varijante a za "skuplje" to je druga priča...

Kao ovo SL20

CT-936CL

ZD-937

Puni vrhovi

Šuplji vrhovi

TOME
Hvala na odgovoru!
Kopija Solomona je ta CT-936CL koju sam imao čitav 1 dan i nisam uspeo ni da je ko čovek isprobam jer je crkla. Kaže čovek od koga sam je uzeo (srećom se znamo lično) da je to prva koju mu je neko reklamirao.
E sad, pošto si pomenuo te kopije, jel moguće da u Radio Klubu SL-20 košta 7k dinara ili je to ona HQ kopija? Iskreno, meni se Solomon Sl-20 od svega najviše sviđa i ako stvarno u Radio Klubu košta 7k din možda je i uzmem. A ova ZD-937, jel i ona kao ove CT ili je nešto bolja priča s njom? Opet kažem, elektronika mi je hobi, koji stvarno volim, i zato ne bih uzimao nešto jako profesionalno, a opet neću ni neko čudo koje crkava svaki dan.
Kopija Solomona je ta CT-936CL koju sam imao čitav 1 dan i nisam uspeo ni da je ko čovek isprobam jer je crkla. Kaže čovek od koga sam je uzeo (srećom se znamo lično) da je to prva koju mu je neko reklamirao.
E sad, pošto si pomenuo te kopije, jel moguće da u Radio Klubu SL-20 košta 7k dinara ili je to ona HQ kopija? Iskreno, meni se Solomon Sl-20 od svega najviše sviđa i ako stvarno u Radio Klubu košta 7k din možda je i uzmem. A ova ZD-937, jel i ona kao ove CT ili je nešto bolja priča s njom? Opet kažem, elektronika mi je hobi, koji stvarno volim, i zato ne bih uzimao nešto jako profesionalno, a opet neću ni neko čudo koje crkava svaki dan.
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
Ali i taj hobi ima da ti se smuči ako vrh bude stalno garav .. veruj mi .. i najmanja nečistoća na vrhu prouzrokuje loše prenošenje toplote sa vrha na objekat koji se lemi, a nekontrolisana i prevelika temperatura uništava štampane veze u momentu .. za 7K dinara možeš naći polovnu wellerku na Limundo samo trebaš biti malo strpljiv i da sa njom zadovoljno i bez cimanja lemiš.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
Hvala na savetu, pogledaću sigurno i to. Reci mi samo, jel moguće da Solomon Sl-20 košta 7k u Radio Klubu ili ne? Baš me zanima.
Odi na sajt RK i uveri se, inace cena je svega 7080 dinara, sitnica!
Maki
Pa bio sam, ALI, buni me slika koja je tamo prikazana. Tamo na toj slici ima neka zvezda u donjem levom ćošku, a ova što ima tatin prijatelj piše na njoj Solomon zelenim slovima, kao na sliči koju je okačio @Tom. E zato me buni i zato pitam jel to može biti cena originala ili ne.
- Marko Enter
- _
Ona Solomonka sto je tom okacio sliku je OK lemilica, mnogi je koriste za profi rad i radi dobro
pozdrav
pozdrav
Tranzistori su najbrzi osiguraci :)
e ovako da vam kazem ta lemilica je sra**e ,. mozda je nekom dobra ali meni nije iz dva razloga velika je glomazna onaj kondom na njoj plavi-zuti non stop nekuda se uvrce,. sto prenosi temperaturu na dsku to da nepricam ,a i ovi suplji vrhovi no1
neznam sad koliko kosta magnostat rucka za velera napravis trafo i picis ko pravi majstor
i nisi bacijo pare na neku plastiku uvek ima delova
nemoj ici logikom hobi , ti jesi danas hobi al sutra ces biti profi

neznam sad koliko kosta magnostat rucka za velera napravis trafo i picis ko pravi majstor

nemoj ici logikom hobi , ti jesi danas hobi al sutra ces biti profi

proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
Dobio sam odgovor od Radio Kluba na pitanje, jel to Solomon ili neka kopija.
"Firma Sorny Roong je proizvođač. Oni proizvode Solomon lemila, a HQ je oznaka holandskog veleprodavca. Standardan OEM program."
Sad vi meni objasnite jel to to, mislim jel to ta prava Solomon ili nešto drugo.
Izvinjavam se stvarno na smaranju, ali želim što više da se infomišem, da ne bacim pare.
"Firma Sorny Roong je proizvođač. Oni proizvode Solomon lemila, a HQ je oznaka holandskog veleprodavca. Standardan OEM program."
Sad vi meni objasnite jel to to, mislim jel to ta prava Solomon ili nešto drugo.
Izvinjavam se stvarno na smaranju, ali želim što više da se infomišem, da ne bacim pare.
- Marko Enter
- _
A jel ima neko od kolega iskustvo sa ANTEX lemilicama, cuo sam da ih neki hvale ali nikada nisam radio s njima
Cene su solidne stapna lemilica ima od 25 eura pa na gore do nekih 40 e mislim , a lemne stanice od 150 eura pa na gore
pozdrav
Cene su solidne stapna lemilica ima od 25 eura pa na gore do nekih 40 e mislim , a lemne stanice od 150 eura pa na gore
pozdrav
Tranzistori su najbrzi osiguraci :)
- dzafer
- gx
ova sto prenosi temperaturu na drsku dobra je zimi ako je jos hladnobuzdumra je napisao: onaj kondom na njoj plavi-zuti non stop nekuda se uvrce,. sto prenosi temperaturu na dsku to da nepricam ,a i ovi suplji vrhovi no1![]()

24V/50W bila je nekih 70€ mislim da je i sad ta cijena
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
pa eto sad je lako smislit nasta potrosit pare mukom zaradjene
a trafo prosta stvar namotat ...regulacija je u rucki ih ...

proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
-
- Preminuo
- Contact person: Sasa
Weller jeste bio najbolji (za mene)dok su vrhovi bili dobri.Sada mozes nabaviti original weller vrhove ,ali samo po ceni,a kvalitet 0
Ja jos uvek koristim magnastat ,ali sa skracenim vrhom za solomon
Dosadilo vise da placam nesto sto ne radi kao nekad
Radi ,ali sam primetio da nekako teze provodi toplotu vrh-lem.Izgleda da je solomon vrh od mesinga,dok je kod wellera bakar.
Nabavio sam i tu lemilicu sa supljim vrhovima i mogu reci da mozda za nijansu lepse radi od "solomon" samo je ponuda vrhova jadna,znaci kada lemis neke vece povrsine ide jako tesko ili nikako.Radila bi ona jos bolje ,ali u supljini izmedju grejaca i vrha ima 1mm lufta
Eh ti kinezi
Ovu varijantu sa supljim vrhovima koristi ersa ,e sad da li sa cenom vrha od 10e i vise tako i radi

Ja jos uvek koristim magnastat ,ali sa skracenim vrhom za solomon

Radi ,ali sam primetio da nekako teze provodi toplotu vrh-lem.Izgleda da je solomon vrh od mesinga,dok je kod wellera bakar.
Nabavio sam i tu lemilicu sa supljim vrhovima i mogu reci da mozda za nijansu lepse radi od "solomon" samo je ponuda vrhova jadna,znaci kada lemis neke vece povrsine ide jako tesko ili nikako.Radila bi ona jos bolje ,ali u supljini izmedju grejaca i vrha ima 1mm lufta

Ovu varijantu sa supljim vrhovima koristi ersa ,e sad da li sa cenom vrha od 10e i vise tako i radi

@crnisale Čekaj malo, sad sam se izgubio. Jel ti imaš tu kopiju Solomona (CT-936) i jesi o njoj pričao? Pojasni mi to malo, koja ima šuplje vrhove, s kojom je teže raditi i to.
Oprosti na davljenju, ali jbg..
Oprosti na davljenju, ali jbg..

Jel može pojašnjenje molim te?
-
- Preminuo
- Contact person: Sasa
Jes ta,samo na mojoj pise 937 kao malo jaci model
Nije da je ja nesto hvalim , sve je to daleko od pravih lemilica.Jos nesto vezano za ovaj stap (CT-937),osetno brze stize do zadate temperature u odnosu na solomon sa punim vrhovima.A sto se tice originala kod kineza,to je smesno komentarisati.
A sto se tice rada sve ove ipak imaju regulaciju temp. i rade kako rade.Vise paznje usmeri na kvalitet tinol zice u cistocu onoga sto lemis i veruj mi bices zadovoljan sa bilo kojom sa slika gore.

Nije da je ja nesto hvalim , sve je to daleko od pravih lemilica.Jos nesto vezano za ovaj stap (CT-937),osetno brze stize do zadate temperature u odnosu na solomon sa punim vrhovima.A sto se tice originala kod kineza,to je smesno komentarisati.
A sto se tice rada sve ove ipak imaju regulaciju temp. i rade kako rade.Vise paznje usmeri na kvalitet tinol zice u cistocu onoga sto lemis i veruj mi bices zadovoljan sa bilo kojom sa slika gore.

Mogu ti reći da si mi, bar za sad dosta pomogao. Već sam počeo o Antexu da razmišljam, ali opet, treba mi nešto što neću morati svakih 5 min da izvlačim iz struje (ispravite me ako grešim, jer nikad nisam imao krštenu lemilicu). Čovek mi tu CT-936 daje za 2900din (to mu valjda nabavna cena) i kontam da će za te pare valjati, ako konačno stigne. Kad vas već davim tako svim i svečim, pitaću i kakve su te Antex i jel se i one izvlače stvarno iz struje svako malo? Kako stvari stoje, definitivno će sačekati da mi donese opet CT-936, ali me baš zainteresovalo ovo oko Antex-a.
Još jednom se izvinjavam na smaranju!
Još jednom se izvinjavam na smaranju!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post