Stranica: 1/1.

Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 02:02
napisao marsha
POzdrav svima. Posto mi je ovo prva poruka nadam se da necu slucajno da prekrisim neka pravila foruma.
Uglavnom imam neki stari krs : crt Koperenikus Na dalijincu je oznaka kex1d-c3. Ugoavom da ne duzi, ne mogu da aktiviram opciju automatske pretrage kanala jer mi stalno trazi sifru. Otvori se novi ekran sa opcijama a i b kanala plus u gornjem levom uglu pise hotel , i na strani imaju polja za sifru koju ja ne znam Nije proslo sa svim osmicama, nulama i slicno. Da li moza znate koji njegov fabricki kod (ne mogu o ovim televizrima da nandjem nista sem par oglasa) ili da li poseduje neka opcija da resetujem sva podesavanja i krenem od nule. Hvala vam

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 07:31
napisao alexa_pg
Od kad imas taj TV?
Konkretno, interesuje me da li je prije radio kod tebe normalno i kad ti se pojavio taj kvar, ili si ga sad kupio polovnog sa tim kvarom.

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 10:29
napisao marsha
Taj tv sam dobiLA :D Ima on preko 10 godina sigurno. Lepo je radio kod mene sto se tice toga (boje vise nisu kakve bi trebale da budu ali to je druga prica) Imam ga kod mene oko godinu dana. Lepo sam ga na pocetku nastelovala,bez problema i do sada se nikada nije desilo da se izgube podesavanja i ako je nestajala struja. Uglavnom nije mi ni to porolem. nastelovacu ga opet kad budem uspela da otvorim tu soluciju. Moze da se podesi sve ostalo (tipa osvetljenje, boja.bioritam.) sem solucije automatske pretrage kanala.

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 10:58
napisao Stolle
Model koji je?

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 11:08
napisao marsha
Na pozadini pise Model NO 14C99
Racunam da je to to.
Dobro bi mi doslao ili kod ili uputvo. Ili cekic.

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 13:00
napisao Stolle
Probaj 8888.

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 01 Okt 2019, 15:30
napisao marsha
Probla nece. Ni to ni jos neke kominacije. Zar nema neka fora kao sa ves masinama da se drze neki dugmici na samom tv pritisnuti zajedno pa da se sve vrati na fabricko podesavnje. POgotovo sto kod moze samo sa daljincem da se upise.

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 02 Okt 2019, 14:56
napisao Ribery
Mislim da je to dobra sasija i da nije krs od TV-a kao sto ste rekli ako je ekran dijagonale 51 ili 55. Mnogo veci krsevi su danasnji novi LED televizori sto se prodaju za 200e. One koje sam ja popravljao su uglavnom imali kontakt gresku u napajanju i tada zna da pobrljavi memorija. Nekad sam uspevao da vratim sve ulazeci u servisni meni, nekad sam menjao dump ali uglavnom moze da se to sredi. Najbolje je da se obratite nekom strucnom licu.

Re: Kopernikus tv

Napisan post: 02 Okt 2019, 16:24
napisao marsha
E evo noviteta.... Drzala sam ga ga 24 sati bez napajanja... Iscupala sam ga iz struje dok je bio ukljcen. Uglavnom probala sam da vidim sta se deseava i opcija "trazilo" je ovaj put krenulo da radi bez da trazi sifru.

Uglavom da se zahvalim svima koji su imali dobru volju da pomomgu..

Da ovi starijii su zilaviji.
Mali je ekran. strcnjacima cu da poverim sony jedan stari.. ima ton nema sliku rad ..
Hvala svima. :)