Stranica: 1/1.

MONITOR racunara ACER AL1916W

Napisan post: 01 Jul 2018, 18:13
napisao Obod
Monitor radi, ali nakon 5 minuta pocinje da mirise na nesto, a u slusalicama koje su ukljucene u racunar a nalaze se meni u usima cuje se krcenje. Kada sam iskljucio monitor, krcenje je prestalo. Dakle, nesto se u monitoru desava...Kada krene da krci, iskljucim ga na dugme, odmah nema krcenja. Sacekam 2-3min ukljucim radi sve ok narednih 5min kad opet cujem krcenje u slusalicama. To je znak da opet iskljucim i tako redom!
Mozda neko ima iskustva, da li je nesto ozbiljnije ili ne? Neki otpornik, kondenzator, da li je poznati karakteristicni kvar...ili je tesko odrediti na osnovu ovih simptoma- mog opisa kvara? Monitor nikad nije otvaran!
Hvala svima unapred na savetima i pomoci.

Re: MONITOR racunara ACER AL1916W

Napisan post: 01 Jul 2018, 19:06
napisao cubica
pa malo je tesko ovako...ali..sto se tice mirisa ako je klasican miris gorevine, onda gori nesto u invertosrskom delu, trafo, VN blok kondenzatori, mrezni prikljucak, a ako je onaj rezak miris kao kad se jonizuje vazduh..onda su ti probile CCFL lampe...ili gori prikljucak na njima..uglavnom..lici na nesto najpre u invertorskom delu jer si rekao da je prisutno i to krcanje...
Šta god da je tesko da sam mozes srediti, odnesi majstoru neka proceni koji je kvar i kolika steta..moj ti je savet da zadrzis taj monitor sa CCFL lampama i odrzavas koliko moze jer je sigurno mnogo bolji od novih LED monitora.
pozz,
cuby

Re: MONITOR racunara ACER AL1916W

Napisan post: 01 Jul 2018, 19:16
napisao Obod
ok, hvala miriss nekako nzm ni sam, nekako kao da se greje neki kabal al nije taj miris, ne mogu da odredim...zvacu sutra acer ovlasceni servis, problem je da li se isplati popravljati ?!?

Re: MONITOR racunara ACER AL1916W

Napisan post: 02 Jul 2018, 03:52
napisao cubica
Ako je kvar recimo u napajanju...a imas sliku korektnu, sto znaci kad se ukljuci da nema one pocetne crvene boje koja prelazi u belu..onda se isplati sigurno..znaci ako ti je do sada slika bila takva..lep odnos crno-belo, dobar kontrast bez mrljanja.
ako su CCFL crkle..onda je pitanje jer i da je jedna crkla moras menjati sve 4 jer nema smisla da radis polovicno..njih bas i nije lako zameniti..narocito ako majstor nema trenutno na stanju..onda ce morati dva puta da totalno rastura panel..pa i to poskupljuje cenu, a i one nisu jeftine..polovne da stavlja..to je mačka u dzaku..
Ako je elektronika u invertoru..isplati se...opet..pod uslovom da je dobra slika.
Ja i dalje tvrdim da je LCD monitor bolji i dugovecniji od LED...
Dakle, sve zavisi kako majstor proceni..mozes mu verovati slobodno,

cuby