Whirlpool ves masina seria 6 kvar F12
Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Whirlpool ves masina seria 6 kvar F12
Pozdrav svima,nadam se da sam se snasao sa temom da je postavim kako treba.
Ves masina je pre neki dan samo stala u toku pranja,supruga je primetila ali ne znamo u kom momentu. Pokusali smo nakon nekoliko minuta opet,pa i sutradan ali nista - konstantno izbacuje gresku F12. Krene bukvalno oko minut da radi,motor se pokrene,bubanj okrene par puta i stane.
Uradim reset,izbaci vodu(iako sutradan kad smo probali sve je bilo suvo pa nije ni vodu povuklo) ali F12 je i dalje tu. Zamenio sam grejac,guglao sam da je neko imao problema oko toga - stari je bio ispravan,ali ajde da probam.
Ako neko ima ideju sta bi moglo biti ili je bolje da pozovem majstora - svaka preporuka je dobrodosla. Havala unapred.
Ves masina je pre neki dan samo stala u toku pranja,supruga je primetila ali ne znamo u kom momentu. Pokusali smo nakon nekoliko minuta opet,pa i sutradan ali nista - konstantno izbacuje gresku F12. Krene bukvalno oko minut da radi,motor se pokrene,bubanj okrene par puta i stane.
Uradim reset,izbaci vodu(iako sutradan kad smo probali sve je bilo suvo pa nije ni vodu povuklo) ali F12 je i dalje tu. Zamenio sam grejac,guglao sam da je neko imao problema oko toga - stari je bio ispravan,ali ajde da probam.
Ako neko ima ideju sta bi moglo biti ili je bolje da pozovem majstora - svaka preporuka je dobrodosla. Havala unapred.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Whirlpool ves masina seria 6 kvar F12
Verovatno ne valja elektronika, nije ti to za ulaganje, obzirom da je trula.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Hvala svakako - nazalost masina nije moja,a koliko je vlasnik spreman da odresi kesu za novu,nisam siguran. Svakako cu dati predlog.
A to se dešava na svim programima? Da stane posle 1 minut, čim uzme vodu? I ja mislim kao i Jaroslav da je u pitanju elektronika, možda i može da se popravi, jedino je pitanje po kojoj ceni.
Mislim da to ima neke veze sa nivoom vode u mašini, možda senzor koji to meri.
Ali neko veliko ulaganje u trulu mašinu se ne isplati. Jedino ako imate kola da odete na otpad gde se otkupljuje staro gvožđe i druge sirovine, pa da pregledate kršno polje ako ima neka istog tipa da je otkupite i od dve neispravne skrpite jednu koja radi. Najbolje delovima sa ove trule popraviti onu koju si otkupio.
Ako si iz Beograda, onda idi na Smederevski put u Boleč. Još sa puta videćeš ogromne gomile gvozdenog krša koji čeka transport u smederevsku železaru. Jedan moj drug kupio tamo po ceni starog gvožđa Gorenje WA 543 kojoj su otišli ležajevi, zamenio ih, stavio nov kaiš i kondenzator i evo već 3 godine pere veš sa njom. Malo je izgrebana, ali kod Kineza ima da se kupe lepe cirade za veš mašinu sa cvetnim dezenom, pa nema veze ni ako je ružna mašina, jer je prekrivena kad se ne pere.
Mislim da to ima neke veze sa nivoom vode u mašini, možda senzor koji to meri.
Ali neko veliko ulaganje u trulu mašinu se ne isplati. Jedino ako imate kola da odete na otpad gde se otkupljuje staro gvožđe i druge sirovine, pa da pregledate kršno polje ako ima neka istog tipa da je otkupite i od dve neispravne skrpite jednu koja radi. Najbolje delovima sa ove trule popraviti onu koju si otkupio.
Ako si iz Beograda, onda idi na Smederevski put u Boleč. Još sa puta videćeš ogromne gomile gvozdenog krša koji čeka transport u smederevsku železaru. Jedan moj drug kupio tamo po ceni starog gvožđa Gorenje WA 543 kojoj su otišli ležajevi, zamenio ih, stavio nov kaiš i kondenzator i evo već 3 godine pere veš sa njom. Malo je izgrebana, ali kod Kineza ima da se kupe lepe cirade za veš mašinu sa cvetnim dezenom, pa nema veze ni ako je ružna mašina, jer je prekrivena kad se ne pere.
-
- gx
- Contact person: Vlada
- Specialty: tv-multimedia
F12 je greška za dovod vode , proveri elektroventile , da li je čisto sito-filter na el.ventilima i na slavini(ako postoji ).
Na svim programima,sem na izbacivanju vode. tako sam uspeo vrata da otvorim.
Supruga je ukljucila i onaj na 15min,za rucno pranje,na 40C i bukvalno 1min radi i to je to.
Sutra dolazi majstor pa cemo videti - cena i da li se isplati. Blizu mi je i Bolec,ali kao sto rekoh masina nije moja - videcu vlasnik za sta je pa eto.
Hvala puno svima,pozdrav
Supruga je ukljucila i onaj na 15min,za rucno pranje,na 40C i bukvalno 1min radi i to je to.
Sutra dolazi majstor pa cemo videti - cena i da li se isplati. Blizu mi je i Bolec,ali kao sto rekoh masina nije moja - videcu vlasnik za sta je pa eto.
Hvala puno svima,pozdrav
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
F12 gotovo uvek je problem do grejaca.
To sto si zamenio je znaci da je dobar.
Mozes umesto tog grejaca da zakačis neki drugi sa strane.
Ako nemas grejac mozes da zakacis pumpu, sijalicu grejac bojlera.... Bilo sta. Masina na početku programa testira sve komponente pa i grejac. Doduše uključuje ga na 1 sekundu dve. Tako da moze i neki sa strane da se stavi radi testa. Nece da se zagreje za to vreme.
Ako ne pomogne ni to preba eventualno proveriti otpor kontakata nivostata. Očekivani otpori su 0 oma ili beskonačno.
Bilo kakva druga vrednost tipa 2-3-5-10-50-100....oma Ne dolazi u obzir. Otpor grejaca prema masi se meri instrumentom na najvećem području. Poželjno 200 mega oma i tu ne sme nista da pokaže. Elektronika je jako osetljiva i pre ona vidi proboj na masu nego sto ga instrument izmeri.
To sto si zamenio je znaci da je dobar.
Mozes umesto tog grejaca da zakačis neki drugi sa strane.
Ako nemas grejac mozes da zakacis pumpu, sijalicu grejac bojlera.... Bilo sta. Masina na početku programa testira sve komponente pa i grejac. Doduše uključuje ga na 1 sekundu dve. Tako da moze i neki sa strane da se stavi radi testa. Nece da se zagreje za to vreme.
Ako ne pomogne ni to preba eventualno proveriti otpor kontakata nivostata. Očekivani otpori su 0 oma ili beskonačno.
Bilo kakva druga vrednost tipa 2-3-5-10-50-100....oma Ne dolazi u obzir. Otpor grejaca prema masi se meri instrumentom na najvećem području. Poželjno 200 mega oma i tu ne sme nista da pokaže. Elektronika je jako osetljiva i pre ona vidi proboj na masu nego sto ga instrument izmeri.
SIMkom
Samo da javim da je elektronika problem.
Savet majstora je da ne vredi popravljati,tako da cekamo sad novu masinu.
Hvala svima na trudu da mi pomognu
Savet majstora je da ne vredi popravljati,tako da cekamo sad novu masinu.
Hvala svima na trudu da mi pomognu

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
pomoc prijatellja pri kupovini ves masine
napisao srleboj » 13 Apr 2020, 15:43 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 37 Odgovori
- 17399 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
07 Jun 2022, 16:50
-
-
-
Preporuka za kupovinu veš mašine - nova ili polovna
napisao gucci-m » 15 Nov 2023, 08:41 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 53 Odgovori
- 21594 Pregledano
-
Zadnji post napisao DEJAN DEŠA AUDI
27 Mar 2024, 02:31
-
-
-
Candy CS04 H7A1DE-S masina za susenje izbor.
napisao kosmajac » 03 Apr 2023, 09:07 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 3 Odgovori
- 2084 Pregledano
-
Zadnji post napisao miodrag popovic
03 Apr 2023, 14:44
-