Kupovina klima uređaja preporuka?
Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Kupovina klima uređaja preporuka?
Imam molbu za servisere bele tehnike oko pomoći za kupovinu klima uređaja.
Hoće sestra u Zrenjaninu da ugradi klimu. Treba da ima opciju da greje kada je napolju visoki minus i normalno da hladi kada je leto. Površina kuće je 70 kvadrata. Koju marku preporučujete a da ima delova i da ne bude baš neka najlošija nego neka srednje klase.
Hoće sestra u Zrenjaninu da ugradi klimu. Treba da ima opciju da greje kada je napolju visoki minus i normalno da hladi kada je leto. Površina kuće je 70 kvadrata. Koju marku preporučujete a da ima delova i da ne bude baš neka najlošija nego neka srednje klase.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- gx
- Contact person: Vlada
Re: Kupovina klima uređaja preporuka?
Ne radim klime ali imam kolegu koji se bavi montažom i servisiranjem. Njegova preporuka je FUJITSU . Ima kolega na forumu koji se bave klimama pa će ti verovatno i oni dati neku preporuku.
Taman htedoh isto da napisem, sestra uzela Fujitsu po mojoj preporuci sa raznih strana i prezadovoljna je.
E sad, za kucu od 70 kvadrata treba vise komada svakako sto zbog kvadrature sto zbog rasporeda...
E sad, za kucu od 70 kvadrata treba vise komada svakako sto zbog kvadrature sto zbog rasporeda...
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Recite mi onda da gledam da bude inverter zbog grejanja kada je napolju recimo minus 10 i više?
Kakva je situacija sa delovima?
Kakva je situacija sa delovima?
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Ne radim klime, ali par poznanika su kupili invertere sa namerom grejanja, Midea, Daikin, i neke još jeftinije, ali se baš i nisu ogrejali, lože drva, ili ta peć, je li nisu dobro montirane, ili su loše,, ne znam, frigosi će reći.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Od jeftinih a da valja midea extreme i gree amber.
Kvalitetnije daikin mitsubishi fujitsu Hitachi
Sta je najbitnije ni od jednog proizvođača ne kupovati najjeftiniji ulazni model.
Kvalitetnije daikin mitsubishi fujitsu Hitachi
Sta je najbitnije ni od jednog proizvođača ne kupovati najjeftiniji ulazni model.
SIMkom
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
od ovo bezi, ja imam gree amber 5.5, ni grije ni ladi dobro a trosi, ako vanska temp. je ipod 0 trosi ko tenk, do sada nisam cuo da neko je zadovoljan od gree, bilo koi model gree od to govno bezi.
www.facebook.com/slavceelectronics
- sim
- gxu
Koliku kvadraturu grejes ?
Kako je izolovan objekat
Kakva je stolarija
Kolika je trazena temperatura?
Kako je izolovan objekat
Kakva je stolarija
Kolika je trazena temperatura?
SIMkom
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
Dnevni boravak oko 40 kvadtrata, najcestije su otvorene i vrate za ostatak kuce. Ali pokusao sam i samo sa denevni.
Izololacija 10cm stiropor, 5cm kamena vuna tavan.
PVC slolarija
zelena 23/24, zadadena 25/26 na kilma uredzaj.
potroshna kada "odzava" temp. ne pada ispod 2/2.5kw ako vanska temp. je ispod 0, -1
dok na 3-5 radi ok.
kada pravi defrost to traje 20-30min sta mislim da je puno vreme za uredaj koj deklarisu da je premium kalasa.
Mozda njoj "fali" neshto, kolege ovlasteni i neovlasteni nisu pronase nista, tako da dignuio sam ruke od nje.
Sada se grejem na toplotnoj pumpi 10kw, podno grejanje, klima samo letos za ladenje.
Izololacija 10cm stiropor, 5cm kamena vuna tavan.
PVC slolarija
zelena 23/24, zadadena 25/26 na kilma uredzaj.
potroshna kada "odzava" temp. ne pada ispod 2/2.5kw ako vanska temp. je ispod 0, -1
dok na 3-5 radi ok.
kada pravi defrost to traje 20-30min sta mislim da je puno vreme za uredaj koj deklarisu da je premium kalasa.
Mozda njoj "fali" neshto, kolege ovlasteni i neovlasteni nisu pronase nista, tako da dignuio sam ruke od nje.
Sada se grejem na toplotnoj pumpi 10kw, podno grejanje, klima samo letos za ladenje.
www.facebook.com/slavceelectronics
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Kvadratura stana (kuće) to sam napisao je 70 kvadrata.
Izolaciju od stiropora nema ali je kuća starija od cigle i nisu tanki zidovi.
Stolarija je nova i stavljena je prošle godine. To je ovaj današnji krš od belog PVC-a ali je novo i lepo dihtuje.
Tražena temperatura mi nije bitna, da zimi ne bude hladno 23C+ a leti da može da se lepo rashladi.
- KASA1
- Site Admin
Predlažem ti da si pročitaš preporuke sa ovog sajta,... neke će ti stvari ipak biti jasnije:
Kod: Označi sve
https://www.klimakoncept.hr/hr/podrska-top_5_najprodavanijih__best_buy_klima_uredaja_za_hladenje_i_primarno_grijanje_u_2024_godini-savjeti_i_preporuke_iz_25_godisnjeg_iskustva_u_prodaji_i_montazi_klima_uredaja/1128/135
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Cacko ti najverovatno,mada mi se ne veruje imas problema ili sa prozorima ili sa izolacijom ili su ti montazeri nesto zajebali,AMBER Nordic GWH12YD-S6DBA2A 3.5kw radi abnormalno dobro,prijatelj ima i greje oko 45 kvadrata kao od sale,kad stanes ispod nje ne mozes izdrzati koji vreo vazduh tera...a mogu da zamislim kao sa tvojom od 5.5kw.Evo ja vec 11-ta godina ako ne i jace kupio Gree od onih normalnih inverter kad su prvi izasli,placena oko 900e+montaza (radi garancije od 5god. sad imaju bezuslovnu na 10god.) Stan na prvom spratu oko 98 kvadrata,ispod mene ducani koji ne rade i ne greju se,grejem trpezariju,kuhinju i dnevnu posto nemam vrata izmedju njih oko 60kvadrata i najnonsalantno postize sve.Po potrebi kad se kupam otvorim vrata od hodnika i kupatila i za 1h sve je zgrejano,decju i spavacu ne grejem posto nema ni potrebe.Racun za januar okruglo 5000din,od toga oduzmi 2000den. sto placam letos,sporet,bojler...tako da ja za grejanje mada nije bila neka hladna zima, Januar grejanje me kosta 50,aj stavi ga 60e.E da imam plasticne prozore sa 3 sezone stakla i izolaciju od 8cm.Ako nekad bude crkla sto je i normalno veruj ponovo bi uzeo Gree...
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
Imam Gree Violu 8-ma zima,grije jednosoban stan 40kvm.U blazim mjesecima podesena na 26C,u hladnijim 30C.Struja u hladnijim mjesecima ne prelazi 60e,ljeti je 25e bez klime potrosnja.Temperaturu ne smanjujem po noci,samo vent stavim na auto.E sad ostatak situacije.24C u stanu kad grijem na drva ne mogu da izdrzim od vrucine,a kad grijem na klimu hladnjikavo mi je.Ugolvi po stanu su hladniji po 4 C u odnosu na sredinu.Klima je 12-ka,do 0C moze na nju da se grije,moze i ispood 0,ali kad upolovim kvadraturu,zatvorim sobu.Dogrijavam sa kaminom,potrosim oko 1m3 drva za zimu na dogrijavanje.Stan nije izolovan,stolarija je nova 5-6 komorna ne znam tacno,ali su veliki prozori 3x1,6m i u sobi isti takvi.Sve u svemu 18-ka bi bolje odgovarala.
-
- _
- Specialty: tv
Pre par dana sam uzeo Vivax aeri(R serija) 12-ica iinverter.Svidela mi se jer ima grejac kompresora i kondenzatora, malo je masivnija, grejanje do - 25,a i majstori je preporucuju,cena oko 50.000 din. Kuca je prizemlje i sprat(35+35 kvadrata). U prizemlju je izuzetno prijatno(tu je unutrasnja jedinica), zacas ostvari zadanu temperaturu u turbo modu, drzim je na 26 stepeni. Na spratu je malo hladnije sto je i normalno ali tu su sobe za spavanje tako da i to odgovara. Moram da napomenem da mi ovo nije primarno grejanje jer imam i centralno grejanje sa peci na drva. Do nekih 2-3 stepena spoljne temperature mislim da ce grejanje biti super, ispod toga dogrevanje na drva.
Ne znam kakva je koncepcija tvoje kuce, za 70 kvadrata treba min 18-ca ili 24-ka da bi se solidno ugrejali. Po meni je ovaj Vivax solidan izbor, obzirom na cenu i karakteristike.
Vreme ce pokazati da li sam se zeznuo.
Ne znam kakva je koncepcija tvoje kuce, za 70 kvadrata treba min 18-ca ili 24-ka da bi se solidno ugrejali. Po meni je ovaj Vivax solidan izbor, obzirom na cenu i karakteristike.
Vreme ce pokazati da li sam se zeznuo.
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Hvala svima na prepurukama. Budžet je nekih 800€ (plus još za ugradnju) za kupovinu klima uređaja pa ću svakako videti uz Vaše savete šta mi se najviše isplati.
- KASA1
- Site Admin
MIDEA 18 extreme je i preporuka mojih kolega iz ZG,... ovdje za to treba izdvojiti oko 1100 eura s montažom.
- sim
- gxu
Uh kasa to je prejaka cena. Ja za 24ku sa montazom uzimam dosta manje.
18ica po radnjama je oko 765e
Kod servisera i do 100e jeftinije nego u radnji sve zavisi ko se koliko ugradjuje.
Za oko 800e ima i 24ka da se nadje.
18ica po radnjama je oko 765e
Kod servisera i do 100e jeftinije nego u radnji sve zavisi ko se koliko ugradjuje.
Za oko 800e ima i 24ka da se nadje.
SIMkom
- KASA1
- Site Admin
Ovdje kod mene je taj model oko 850 eura,... za montažu momci peru po 250-300€.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 4 Odgovori
- 1944 Pregledano
-
Zadnji post napisao Korisnik_
18 Jan 2024, 23:26
-
-
Kupovina mašine za sušenje veša Gorenje vs Candy
napisao alexa_pg » 06 Nov 2023, 19:25 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 15 Odgovori
- 6455 Pregledano
-
Zadnji post napisao aleksa.ue
19 Dec 2023, 22:42
-
-
- 6 Odgovori
- 4558 Pregledano
-
Zadnji post napisao toce
16 Jan 2017, 02:19
-
- 9 Odgovori
- 4480 Pregledano
-
Zadnji post napisao bogoslav
26 Jun 2012, 09:19
-
-
Preporuka za kupovinu veš mašine - nova ili polovna
napisao gucci-m » 15 Nov 2023, 08:41 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 53 Odgovori
- 21597 Pregledano
-
Zadnji post napisao DEJAN DEŠA AUDI
27 Mar 2024, 02:31
-
-
-
Savet za kupovine inverter klima
napisao bobi.bt » 24 Sep 2020, 22:03 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 13 Odgovori
- 13572 Pregledano
-
Zadnji post napisao bobi.bt
06 Okt 2020, 23:44
-