Ko je bio na Zlatiboru verovatno se seca moje price o digitalnoj tabli koju pokusavam da napravim.
Tad sam mislio da ce biti gotova do septembra, ali spletom raznoraznih okolnosti rok se oduzio. Nista novo u zemlji Srbiji.
Sad mislim da sam je skoro zavrsio, i da ce sigurno probni primerak biti ugradjen na nekog yugica u decembru.
Evo slike kako to trenutno izgleda:

Da dam neka objasnjenja.
U levom krugu je kruzni obrtomer uradjen sa led diodama (skala je jednostavnija, lepsa, jeftinija, ali meni u samogradnji neizvodiva), od 600 do 8000 obrtaja, u skokovima po 200, i u sredini tog kruga digitalno prikazivanje brzine izvedeno sa 3 led displeja velicine 2cm.
Desno je u krugu normalno prikazivanje kontrolnih lampica (ulje, rezerva, migavci...sve sta ima), a u sredini LCD 2X16 karaktera displej sa prikazanom temperaturom motora, kilometrazom, kilometrazom od reseta, i litrima goriva, na prvom displeju.Tasterom se menja displej, i na drugom je temperatura motora, spoljna i unutrasnja, i napon akomulatora. Na trecem je casovnik realnog vremena. To su ekrani koji su vidljivi u voznji. Pored toga u voznji moze da se menja i boja pozadinskog svetla.
Kad auto stoji i motor je ugasen, moze se menjati vrednost za LIGHT SHIFT i listati statistika: ukupno vreme rada motora, prosecna brzina, max. brzina, max. broj obrtaja, max temperatura motora, koliko je vremena motor radio od 600-2500 obrtaja, od 2500-3500, od 3500-5000 i preko 5000. Sve ovo vazi i za statistiku od reseta brojaca ( na primer, krenuo si na put i resetovao brojac).
Sve ovo rade dva mikrokontrolera, i gomila elektronike.
Zamislio sam da se tabla kaci na postojece konektore pozadi , uz dodatak konektora za prikljucenje impulsa za obrtomer, stalno napajanje, i merace temperature.
Ova slika i jos neke je vec objavljena na
http://www.yugofanclub.com/forum/viewtopic.php?t=2224