Corsa 1.4 (C14NZ) '94. ECU

Autoelektronika - Elektronski sistemi u vozilu

Urednik: Barbarella56

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
mladen82
___
___
Specialty: computers

Corsa 1.4 (C14NZ) '94. ECU

Post napisao mladen82 » 28 Apr 2010, 08:41

dao mi prijatelj da mu pogledam ECU od Corse 1994. 1.4
Na ECU pise da je DELCO ELECTRONICS, broj 16188269
na netu sam nasao i to je valjda to
Corsa 1.4 litre (C14NZ) 94-96 Delco Multec BJSH 16188269 XED6BJSH

Kod automehanicara su ustanovili da je problem do njega, jer su ga mijenjali, a problem je sto trosi previse goriva, bukvalno radi kao da je pod sauh.
Za sad imam samo pomoc autodate i opis pinova na ECU, ako neko ima neke informacije o problemu molio bih za pomoc. Moze i na pm.

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia

Re: Corsa 1.4 (C14NZ) '94. ECU

Post napisao Vojvoda » 28 Apr 2010, 19:14

Problem oko prevelike potrošnje može biti u računaru ali će pre biti na nekoj od sondi ili na protokomeru ili na katalizatoru... Računar ne dobije sve što mu treba onako kako mu treba i usled nedostatka podataka trpa gorivo samo tako. Otiđi ti u neki kršten (ovlašten) servis da ti nakače auto na dijagnostiku pa da vide u čemu je problem. Najlakše je reći ne valja komp.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Re: Corsa 1.4 (C14NZ) '94. ECU

Post napisao vlatkocopa » 28 Apr 2010, 21:17

Slazem se sa kolegom 101% mada ovo nije bas moja branza,al mislim da iz licnog iskustva(vec davno sam pisao)mogu slobodno da kazem da prvo proveris sonde,pa sve ostalo...Ukratko.. imao sam citroen ksaru 1.4i benzin 2001god.potrosnja se popela u gradu 12-14litara.U ovlascenom servisu su mi rekli da je vozim na kratkim relacijama i da je normalna doticna potrosnja,posto nema vreme da zagreje motor i kao sve vreme radi pod sauh... :shock: Na kraju sam prodao kola u nekoj vukojebini(Sveti Nikole)i slucajno u Kumanovo se video sa musterijom,pitam kako auto?Kaze trosio puno,pa mi se posle mesec dana upalila sijalica za elektroniku,zamenio mehanicar sondu i sad ko da vozim Yuga...mislio na potrosnju... :lala:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Autoelektronika”