godinama tacnije od kad znam za sebe i novu kucu pravljenu 83ce je uvek bio problem grejanja.
Otac je uveo centralno grejanje i radijatore u vecinu soba.
Grejali smo se iz pocetka na drva i ugalj, cuke,
zatim je bilo 88, 89 i 90ta jeftino loz ulje tj nafta pa smo ukopali cisternu 2000L i kupili gorionik za naftu koji smo tad ubacili na ovu pec koju smo lozili drva i ugalj... onda dolazi inflacija i nafta postaje preskupa......... zatim godinu - dve lozimo kukuruz, pa ponovo drva i ugalj..... da bi tamo negde 96-97 ako se ne varam uveli plin i opet drugi godrionik na istu pec (neki ruski , mehanicki)
Zatim pre 3 godine izbacujemo tu pec jer je bila dotrajala, i ugradjujemo plinski kotao i dodajemo jos par grejnih tela (radijatora) i ualzemo opet oko 1700E
da bi evo samo 3 godine posle toga kupio ponovo pec na cvrsto gorivo jer je plin preskup i ponovo izlecem 1000Evrona. a da ne spominjem da sam prosle godine dao 115.000 dinara za plin.
Sad imam na sistemu prikljucen kotao za plin i ovu novu pec na cvrsto gorivo ABC Uzice concept mini 2 snage 24kW.
Pa kad je prosecan mesec kao oktobar i ovaj novembar grejem se na plin a cim zahladi idu drva i samo se okrenu ventili ...
sve u svemu zivot mi se svodi na prezimiti zimu.... koja je obicno kostala oko 2000 maraka ili ti sad 2000Evra......
na struju se nisam grejao u novoj kuci a jesam nekada u staroj pre 1983ce ali tada je bilo i para i svega i nije ni bilo bitno ...
ali danas .... banditi nas pljackaju sa cenom plina !!!! mame im ga lopovske....
zato je veliki broj ljudi ponono se vratio na drva... to kazem jer sam razgovarao sa mnogima kojima je takodje preseo plin
i verujte mi jer sam svaki dan u setnji po gradu i motorke se cuju non-stop !!!! po ceo dan mesecima ....
A sto je jos najgore domacinstva i moraju da plate inace ih iskljuce, dok preduzeca drustvena i sve sto je u drustvenom sektoru niko ne placa godinama i nemogu im nista .......
ehhhhhh politika ..... lopovska zemlja .......pa onda mi treba da budemo pametni .... tesko .....