Kako se grejete, iskustva, problemi...
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Kako se grejete, iskustva, problemi...
Ja mislim da je to isto sranje...imam aluminijumske pre 2 god montirane, a vidim u tazbini su panelni...nikakvu razliku nevidim....osim mozda oni stari tucani...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
ovi novi paneli nisu videli aluminijuma .... pa samo kad vidite koliko su jeftini...
uostalom za te pare i te kako su dobra opcija... bitno je da greju....
Mirko , ne bih da te nagovaram, ali ako ima opciju da biras vrst ugrejanja, ja bi ti savetovao vec pomenutu verziju kaljeve peci na cvrsto gorivo...
Plin zaobidji, a struja ...hmmmm ...ako ti je kuca kao kod fanza onda ok , u suprotnom se bojim da ce biti paprike
Mirko , ne bih da te nagovaram, ali ako ima opciju da biras vrst ugrejanja, ja bi ti savetovao vec pomenutu verziju kaljeve peci na cvrsto gorivo...
Plin zaobidji, a struja ...hmmmm ...ako ti je kuca kao kod fanza onda ok , u suprotnom se bojim da ce biti paprike

Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- jaro
- bela tehnika
[quote="chellawy"]ovi novi paneli nisu videli aluminijuma .... pa samo kad vidite koliko su jeftini...
Ne bih se slozio: panelni=limeni
aluminijumski su drugo....
Ne bih se slozio: panelni=limeni
aluminijumski su drugo....
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Panelni radijatori su od čeličnog lima koliko znam i kao kraći im je vek trajanja. Inače u grejanju nema razlike, brzo se i zagrevaju i hlade i oni i aluminijumski. Ja sam stavio aluminijumske GLOBAL VOX http://www.grejanje-expont.rs/katalog/g ... radijatori dosta su tanki i čuju se svuda ako se lagano udare, što je možda mana. Na linku imaš dimenzije, cene, snagu...
Evo i linka za grub proračun: http://www.kspromet.hr/izracun.asp?P=1
Evo i linka za grub proračun: http://www.kspromet.hr/izracun.asp?P=1
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
da , pogresno sam se izrazio , nisu videli kvaliteta u poredjenju s aluminijumskim ....
Imam aluminijumske vec 25godina, i pre 2 godine sam dodavao jos 2 radijatora i uzeo sam panele.... nije to to .... greje, jeftiniji su ali su manje efikasni koliko mi se cini (resorpcija toplote je sporija .. a mozda se i varam
) .... naravno najbolji su tucani ako ces na ugalj... za gas je najbolji alu ili panel .....
Imam aluminijumske vec 25godina, i pre 2 godine sam dodavao jos 2 radijatora i uzeo sam panele.... nije to to .... greje, jeftiniji su ali su manje efikasni koliko mi se cini (resorpcija toplote je sporija .. a mozda se i varam

Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
stole hvala za link ,. jel to najpovoljije u srbiji ?
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
- Stolle
- Preminuo
Nisam siguran, ali nije loše. Bio je i popust 5%. Sad, ja sam tu uzeo samo veliki sušač peškira, jer se ne može sve poslati brzom poštom, inače ne šalju, a sve ostalo u jednoj firmi u Pirotu. Rekli su mi da ako sve uzmem kod njih, imam popust 2%. Kažem da sam našao firmu gde daju 5% i oni kažu ok, daćemo ti i mi popust od 5%.
Znači ima malo mesta za pogađanje.
Dobro je bilo i to da drže otvoren račun neko vreme, pa sam mogao da dodajem, vraćam, menjam...

Dobro je bilo i to da drže otvoren račun neko vreme, pa sam mogao da dodajem, vraćam, menjam...
Panelni su sasvim ok ali nemoj zaboraviti da krace traju i ne moze da se doda rebara ako ti zatreba.
Aluminijumski i tucani su najbolja varijanta i imas moju toplu preporuku da obidjes sajam tehnike koji je juce poceo posto tamo ima bas mnogo izlagaca grejne tehnike tako da ces imati ogroman izbor a i sajamske cene.
Aluminijumski i tucani su najbolja varijanta i imas moju toplu preporuku da obidjes sajam tehnike koji je juce poceo posto tamo ima bas mnogo izlagaca grejne tehnike tako da ces imati ogroman izbor a i sajamske cene.
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
Malo pojašnjenje. Kuća je oko 60 kvadrata (trenutno) i orijentisana je dužno. Dve trećine zida sa jedne strane je zajedničko sa komšijom. U planu je i izolacija 5cm. Za sada je fix strujni kotao prosto zato jer taj već imam za početak. Reč je o termomontovom kotlu od 18kW, mada ću realno i sa trećinom njegove snage imati odlično grejanje na toj kvadraturi. Podeljen je na tri faze po 6kW a kod ćaleta u kući od sto kvadrata je radio na 6 - 12kW. Jednom smo samo probali svih 18kW i tad smo šetali u gaćama po kući dok je napolju bilo -18. Prateći cene ogreva i razne muke oko toga struja mi ipak deluje najnormalnije i najisplativije. Prostor za kotao na čvrsto gorivo trenutno ne postoji kao ni dimnjak za isti a plin nije opcija jer u tom delu grada nema gasovoda. Bitno je u celoj priči da prođem što jevtinije ali i da ne kupim nešto zbog čega bi me kasnije bolela glava. Dakle ili Al ili gus dolaze u obzir a panele da zaboravim.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
jess .. al' dok ne pređe u crvenu zonu .. e onda je paprika i to feferona .. MakedonskaVojvoda je napisao:.. Prateći cene ogreva i razne muke oko toga struja mi ipak deluje najnormalnije i najisplativije. ..

Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- Vojvoda
- ___
Pa do sad se grejem sa jednom AEG pećkom od 6kW i sasvim mi je dovoljna za stan od 45 kvadrata i nije mi babaroga račun za struju. Ako uzmem da je cela gazdina kuća na jednom satu i da ja trošim oko 900kW mesečno i platim svu struju oko 7000 dinsa, a tamo ću biti sam na svom satu i ne verujem da ću tući više od 1500kW u špicu sezone grejanja (nekad sa tri ta peći ukupne snage oko 12kW nije prelaženo preko 1600kW), računica mi se završava do 100 jevreja za svu struju. Tu cifru sa čvrstim gorivom i preostalom strujom ne mogu da postignem nikako, a gde je smor oko loženja i cepanja drva i utovara uglja, plus struju plaćaš mesečno, ko na rate, a za drva i ugalj se moraš isprsiti odjednom.
- Stolle
- Preminuo
Ovog puta sam za rezanje drva zvao nekog tipa koji je kupio mašinu za rezanje i cepanje i veoma sam zadovoljan. Ide veoma brzo, jedan motor za rezanje, u pitanju je traka, lenta, kako se već kaže, vrlo malo trine ostane, za razliku od cirkulara. Sa druge strane zamajac (i drugi motor) i jedan klin koji ide gore dole otprilike na sekund, klinac, njegov sin okrene nekoliko puta odrezano drvo i gotovo.
Cena je bila 250din za metar kubni.
Što se tiče loženja, istina je. Muka mi je od loženja, unošenja, uvoženja...ali šta ćeš. Doduše sad je ipak bolje. Pre smo ložili tri šporeta.
Cena je bila 250din za metar kubni.
Što se tiče loženja, istina je. Muka mi je od loženja, unošenja, uvoženja...ali šta ćeš. Doduše sad je ipak bolje. Pre smo ložili tri šporeta.
- fanzo
- Site Admin
Ako imaš radijatore to znači da imaš i kotlarnicu .. bar bi tako trebalo da bude .. a ulaz u nju je spolja, posebno .. tako da i drva ne bi ulazila u kuću i imaš sve uvek čisto .. u svakom slučaju ti najbolje znaš svoju računicu.
Ja koristim u najvećoj zimi 6KW el.grejača da bih mogao zagrejati površinu 64m2 + još toliko kvadrata visokog potkrovlja i grejemo ama bukvalno sve, čak i predsoblje, na temperaturu 20-21°C. .. osim u kupatilu gde bude puno više kada se vrata zatvore .... ovih 6KW se naizmenično pale i gase preko termostata po potrebi ... u dobima kada je spoljašnja temperatura oko 0°C tada koristimo svega 4KW ... mesečni računi, ukupni ..bojler, svetla i sve ostalo .. bude 100€ .. a kada zazimi ispod nule, bude i malo više... a kada potraje samo par dana veoma brzo dođe do 150€ zbog crvene tarife... al' srećom to bude samo jedan mesec, januar najčešće.
Za kuću građenu čvrstim materijalima ne može se držati samo 20°C .. nije isti osećaj .. stoga ti i pišem sve ovo.
Ja koristim u najvećoj zimi 6KW el.grejača da bih mogao zagrejati površinu 64m2 + još toliko kvadrata visokog potkrovlja i grejemo ama bukvalno sve, čak i predsoblje, na temperaturu 20-21°C. .. osim u kupatilu gde bude puno više kada se vrata zatvore .... ovih 6KW se naizmenično pale i gase preko termostata po potrebi ... u dobima kada je spoljašnja temperatura oko 0°C tada koristimo svega 4KW ... mesečni računi, ukupni ..bojler, svetla i sve ostalo .. bude 100€ .. a kada zazimi ispod nule, bude i malo više... a kada potraje samo par dana veoma brzo dođe do 150€ zbog crvene tarife... al' srećom to bude samo jedan mesec, januar najčešće.
Za kuću građenu čvrstim materijalima ne može se držati samo 20°C .. nije isti osećaj .. stoga ti i pišem sve ovo.
- jaro
- bela tehnika
Cekaj Zorane, koliko sam shvatio ti imas elektricni kotao? A izolacija, kakva je?
Zivim u stanu, zgrada stara gradnja iz 1948. Debljina zidova 55cm (neki stari format cigle + malter). Stolarija losa ali se trudim da menjam one diht sundjere pred zimu. Stan je nekih 75m2 povrsine. Uz to imam i 20m2 servis preko puta na istoj struji (izvukao sam struju iz stana i prebacio preko ulice).
U stanu imam etazno grejanje na struju, niska pec od 18kW, od kojih radi 6kW stalno, vrlo retko ukljucujem 12KW. Razlog su oni govnavi limiteri koji su montirani pre xy godina. Kad je ukljucen samo 1 grejac ne moram da pazim da li ce i sta raditi istovremeno po kuci.
Radijatori su Lipovica 69, aluminijumski. Cevi su crne, gvozdene. Grejanje je uradjeno davne 1987.
Servis mi je sa 3 strane ukopan u zemlju, slobodan je krov i prednja strana. Uz to je postavljanja i unutrasnja izolacija. Grejam ga sa ta peckom od 4.5kW, ukljucujem je samo po jeftinoj struji.
Najveci mesecni racun ove zime je bio 17.000din, za tih 95m2 koji se greju na istom brojilu. Jednom je bio 13000, ostalo nije prelazilo 10000. To je ukupna struja u stanu i servisu, stim da se masina za sudove ukljucuje svakodnevno, za ves mozda 4-5 puta sedmicno.
godinama vec zelim da promenim stolariju i uradim spoljnu izolaciju na zgradi (na mom spratu) ali ne stizem. Mislim da sam pogresno razmisljao, skupljao sam pare za stolariju odjednom i nikad da skupim, trebao sam prozor po prozor da radim, do sad bih sve promenio.
edit: greska u sabiranju, 75 i 20 su 95, a ne 105. Ispravljeno
U stanu imam etazno grejanje na struju, niska pec od 18kW, od kojih radi 6kW stalno, vrlo retko ukljucujem 12KW. Razlog su oni govnavi limiteri koji su montirani pre xy godina. Kad je ukljucen samo 1 grejac ne moram da pazim da li ce i sta raditi istovremeno po kuci.
Radijatori su Lipovica 69, aluminijumski. Cevi su crne, gvozdene. Grejanje je uradjeno davne 1987.
Servis mi je sa 3 strane ukopan u zemlju, slobodan je krov i prednja strana. Uz to je postavljanja i unutrasnja izolacija. Grejam ga sa ta peckom od 4.5kW, ukljucujem je samo po jeftinoj struji.
Najveci mesecni racun ove zime je bio 17.000din, za tih 95m2 koji se greju na istom brojilu. Jednom je bio 13000, ostalo nije prelazilo 10000. To je ukupna struja u stanu i servisu, stim da se masina za sudove ukljucuje svakodnevno, za ves mozda 4-5 puta sedmicno.
godinama vec zelim da promenim stolariju i uradim spoljnu izolaciju na zgradi (na mom spratu) ali ne stizem. Mislim da sam pogresno razmisljao, skupljao sam pare za stolariju odjednom i nikad da skupim, trebao sam prozor po prozor da radim, do sad bih sve promenio.
edit: greska u sabiranju, 75 i 20 su 95, a ne 105. Ispravljeno
Zadnja izmena: mesecar, dana 13 svi 2010, 23:33, ukupno menjano 1 put.
- Vojvoda
- ___
Ja imam prilično manju kvadraturu pa zato i mislim da u najhladnijem periodu neću imati račun za struju preko 100 jevreja. Kotlarnicu nemam jer je do sad grejana kuća sa TA pećkama. Prostor za istu nemam i morao bih nešto izmišljati građevinski da bih je imao, što povećava ulaganja a i nije mi potrebno. Kotao na struju ima male dimenzije i mogu ga montirati bilo gde u kući.
- fanzo
- Site Admin
nemam električni kotao, za sada imam samo kvarcne grejalice najobičnije .. 3 komada raspoređene po kući.
kada jednom završim ono što sam počeo (možda) .. pa vam i slikam.
Kuća - suva gradnja.
Inače velika je razlika kada živiš u stanu, a zid iza komšija isto greje .. pod ispod komšija isto greje .. a kada imaš kuću a komšijin zid udaljen par metara.
Samo jedan zajednički zid baš i nije mnogo.
Najviše toplote ode na plafone - krov .. tek zatim na zidove i prozore.
A pod .. pod samo zrači hladno... ali ako imaš komšiju ispod u tom slučaju nema zime i temperatura u prostoriji može biti i niža, jer nema ledenog poda ...
kada jednom završim ono što sam počeo (možda) .. pa vam i slikam.
Kuća - suva gradnja.
Inače velika je razlika kada živiš u stanu, a zid iza komšija isto greje .. pod ispod komšija isto greje .. a kada imaš kuću a komšijin zid udaljen par metara.
Samo jedan zajednički zid baš i nije mnogo.
Najviše toplote ode na plafone - krov .. tek zatim na zidove i prozore.
A pod .. pod samo zrači hladno... ali ako imaš komšiju ispod u tom slučaju nema zime i temperatura u prostoriji može biti i niža, jer nema ledenog poda ...
- Vojvoda
- ___
Plafon uopšte nije problem jer nije ploča već trska i ostale "tople stvari" poput drveta itd, dakle tuda se toplota ne gubi. Spolja takođe planiram, samo ne odmah već kad bude keša, izolaciju ali od presovane trske. Stirodur je Ok, ali na kratke staze. Razlog - zidovi kroz njega ne mogu da "dišu" a i sva ta stiro - sranja nisu baš zdrava. Čitao sam po forumima da se po zapadu firme koje skidaju stirodur i postavljaju eko-zaštitu poput trske razbiše od para, naročito u Nemačkoj, a Švabe nisu glup narod. Kad oni skontaju da nešto ne valja onda to i ne valja. Zidovi su od pune cigle a prozori su extra i od drveta. U toj kući zaista ne treba puno energije za grejanje. U planu su tu još neke dogradnje i zastakljivanja pa će sam stambeni prostor biti prilično ušuškan sa malo spoljnih površina.
- fanzo
- Site Admin
Ne treba nasedati na reklamnu propagandu. Tako su nekada davno tvrdili za siporex da je loš ..znam više njih koji žive u takvim objektima više od 20 god. i nisam primetio da se žale .. postoje čak i cele siporex plafonske ploče .. itd...
Stirodur se ne stavlja kao izolacija na zid jer je to bacanje novaca uzalud, za takvo se koristi stiropor, a na njega ako želiš da bude tvrdo da se ne bi oštećivalo lako, presvlači se preko raznim materijalima.
Inače stiropor se ne koristi za ispunu, nego samo za oblaganje.
Vazduh je najbolji izolator (ali ne u vidu promaje), zatim sledi sve ostalo ...
Vazduh je najlošiji zvučni izolator ..
Trska je ok .. ja sam je stavljao kao izolaciju poda , presovano 10cm, pa onda plivajući beton. Samo moraš obratiti pažnju ko će da ti je presuje .. ako to neko radi polu ručno, onda znaj da će se pod slegati 1-2cm par meseci nakon završetka poslova.
Postoje koeficijenti izolacije za sve materijale već izračunato .. negde sigurno ima da se pronađe na netu... arhitekte koriste prilikom pravljenja planova.
Trsku ako budeš stavljao na zid ... predlažem ti da se prvo posavetuješ sa nekim profesionalcem kako to tačno postaviti .. jer imaš sledeće probleme, a na koje ti sada misliš da nisu .. trska diše to je ok .. ali .. spolja zid se kvasi od kiše .. ostaje vlaga na zidu koja probija do trske, a trska će je upiti, a spoljna promaja koja suši vlagu neće dopreti do trske tako lako .. vlažna trska više nije izolator a u isto vreme i propada .. trska mora biti apsolutno suva da bi trajala. A fasadne boje koje zaista ne upijaju su jaaako skupe !
Ako staviš trsku, pa izolator, pa malter, pa fasadnu boju ... zid opet ne diše .. tu se umesto izolatora stavlja paropropusna folija .. ali po meni ona ne radi baš funkciju koju bi trebala.
A od trske pa prema unutra ide ... ispuna/zid , parna brana (pvc/najlon), rigips , unutrašnja boja.
Ili od trske pa prema unutra ide ... parna brana (pvc/najlon) , ispuna/zid, unutrašnja boja.
Parna brana deluje tako što vlagu iz prostorije ne pušta da se upija u zidove, jer vlažni zidovi više nisu toplotni izolator. Bilo kakav izolator više to nije, ako je postao vlažan .. koliko procenata vlage, toliko je manje toplotni izolator.
Ako trsku zatvoriš sa obe strane parnom branom, trska više ne diše ... a moraš je svakako zatvoriti sa unutrašnje strane obavezno parna brana, a sa spoljašnje paropropusna folija.
Paropropusna folija deluje tako što ne pušta vlagu i vodu da prodre kroz nju, ali je vazdušno ipak porozna i propušta polagano i time se luftira.
E sad gledaj .. ako spolja staviš stiropor, neće ti biti potrebna paropropusna folija spolja, a na stiropor ide "građevinski lepak" - malter koji kupuješ u praškastoj materiji u džakovima, umešaš sa vodom i još ako ga kupiš od čini mi se Baumix-a.. to bude tvrdo ko kamen kada se stegne .. dok se nanosi potrebna je plastična mrežica kao armirajući sloj, e na sve to posle samo fasada/boja..
Ako stavljaš trsku spolja .. onda ti treba da je ozidaš ili eventualno neke ploče da se stave, jer malter na trsku ne ide. U ovom slučaju imaš puno više investicija.
Ovo sve i nije tako prosta matematika .. ako se upuštaš u to onda treba i da je dobro proučiš, jer je malo ljudi koji će ti raditi posao a reći šta zaista sve treba da se uradi, jer ti se neće svideti cena .. pa se na kraju završi sve ... ofrlje.. samo da se već dovrše radovi..
Ne kažem da treba da me poslušaš, ali si bar pročitao.
U početku to ide ovako ... sa punim elanom .. kako vreme prolazi .. sve se više nerviraš i radiš ofrlje .. ali ako dobro isplaniraš unapred, onda će biti ok..
Stirodur se ne stavlja kao izolacija na zid jer je to bacanje novaca uzalud, za takvo se koristi stiropor, a na njega ako želiš da bude tvrdo da se ne bi oštećivalo lako, presvlači se preko raznim materijalima.
Inače stiropor se ne koristi za ispunu, nego samo za oblaganje.
Vazduh je najbolji izolator (ali ne u vidu promaje), zatim sledi sve ostalo ...
Vazduh je najlošiji zvučni izolator ..
Trska je ok .. ja sam je stavljao kao izolaciju poda , presovano 10cm, pa onda plivajući beton. Samo moraš obratiti pažnju ko će da ti je presuje .. ako to neko radi polu ručno, onda znaj da će se pod slegati 1-2cm par meseci nakon završetka poslova.
Postoje koeficijenti izolacije za sve materijale već izračunato .. negde sigurno ima da se pronađe na netu... arhitekte koriste prilikom pravljenja planova.
Trsku ako budeš stavljao na zid ... predlažem ti da se prvo posavetuješ sa nekim profesionalcem kako to tačno postaviti .. jer imaš sledeće probleme, a na koje ti sada misliš da nisu .. trska diše to je ok .. ali .. spolja zid se kvasi od kiše .. ostaje vlaga na zidu koja probija do trske, a trska će je upiti, a spoljna promaja koja suši vlagu neće dopreti do trske tako lako .. vlažna trska više nije izolator a u isto vreme i propada .. trska mora biti apsolutno suva da bi trajala. A fasadne boje koje zaista ne upijaju su jaaako skupe !
Ako staviš trsku, pa izolator, pa malter, pa fasadnu boju ... zid opet ne diše .. tu se umesto izolatora stavlja paropropusna folija .. ali po meni ona ne radi baš funkciju koju bi trebala.
A od trske pa prema unutra ide ... ispuna/zid , parna brana (pvc/najlon), rigips , unutrašnja boja.
Ili od trske pa prema unutra ide ... parna brana (pvc/najlon) , ispuna/zid, unutrašnja boja.
Parna brana deluje tako što vlagu iz prostorije ne pušta da se upija u zidove, jer vlažni zidovi više nisu toplotni izolator. Bilo kakav izolator više to nije, ako je postao vlažan .. koliko procenata vlage, toliko je manje toplotni izolator.
Ako trsku zatvoriš sa obe strane parnom branom, trska više ne diše ... a moraš je svakako zatvoriti sa unutrašnje strane obavezno parna brana, a sa spoljašnje paropropusna folija.
Paropropusna folija deluje tako što ne pušta vlagu i vodu da prodre kroz nju, ali je vazdušno ipak porozna i propušta polagano i time se luftira.
E sad gledaj .. ako spolja staviš stiropor, neće ti biti potrebna paropropusna folija spolja, a na stiropor ide "građevinski lepak" - malter koji kupuješ u praškastoj materiji u džakovima, umešaš sa vodom i još ako ga kupiš od čini mi se Baumix-a.. to bude tvrdo ko kamen kada se stegne .. dok se nanosi potrebna je plastična mrežica kao armirajući sloj, e na sve to posle samo fasada/boja..
Ako stavljaš trsku spolja .. onda ti treba da je ozidaš ili eventualno neke ploče da se stave, jer malter na trsku ne ide. U ovom slučaju imaš puno više investicija.
Ovo sve i nije tako prosta matematika .. ako se upuštaš u to onda treba i da je dobro proučiš, jer je malo ljudi koji će ti raditi posao a reći šta zaista sve treba da se uradi, jer ti se neće svideti cena .. pa se na kraju završi sve ... ofrlje.. samo da se već dovrše radovi..
Ne kažem da treba da me poslušaš, ali si bar pročitao.

U početku to ide ovako ... sa punim elanom .. kako vreme prolazi .. sve se više nerviraš i radiš ofrlje .. ali ako dobro isplaniraš unapred, onda će biti ok..
- jaro
- bela tehnika
Au, Zoran je apsolvirao vidim izolacije! Hehehe, salim se.
Moja iskustva su (posto puno idem po kucama) da gde ima izolacije, i nove (PVC) stolarije, su da nema disanja zidova, jbg ja sam kao neki detektor za ustajao vazduh, cim osetim neprovetrenost, smeta mi, kao da nemam vazduha, a to sam cesto osetio gde ima izolacije....
Moja iskustva su (posto puno idem po kucama) da gde ima izolacije, i nove (PVC) stolarije, su da nema disanja zidova, jbg ja sam kao neki detektor za ustajao vazduh, cim osetim neprovetrenost, smeta mi, kao da nemam vazduha, a to sam cesto osetio gde ima izolacije....

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Spondiloza, problemi, ručni masažeri...
napisao Stolle » 23 Jul 2020, 17:19 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 60 Odgovori
- 49503 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
29 Sep 2020, 12:52
-