Pravo je zadovoljstvo procitati ovu Tvoju pricicu , poezija/u prozi/....a... to je realnost , pa kako ko se u to uklopi.....
Kako musterije opisuju kvarove - BISERI
- generacija 49
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Kako musterije opisuju kvarove - BISERI
@milkovski
Pravo je zadovoljstvo procitati ovu Tvoju pricicu , poezija/u prozi/....a... to je realnost , pa kako ko se u to uklopi.....
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- milkovski08
- _

- Contact person: Milkovski
Zahvaljujem moj prijatelju na recima podrske, jer jako je verovatno da se pronalazis u mojim kreacijama, to je normalno za doba u kojem si sazrevao od obicnog deteta do kvalifikacije koja gradi zdravu licnost.Danas i vetrovi duvaju u pogresnom pravcu...
Milkovski08
- Stolle
- Preminuo
Ne znam da li i kod vas dolaze uređaji, sa tako zamotanim i zavezanim mrežnim kablom, da mi treba ponekad 5 minuta da ga razvežem.
Kako ih ne mrzi....
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- generacija 49
- Preminuo
A pa to nije nista ,ma da ja u ovoj prici sto sleduje ne ucestvujem, to sama stranka.
Dovuku tv na kolicima sa tockovoma ko cajni kolutici, rastresu ga u voznji da sigurno sva aktivna masa na katodama CRT opadne ko jesenje lisce.Tv veci pet puta od kolica,nemas pojima gde je teziste, okrenu ekran od sebe .Kada pustis kolica 2-3 puta polete svaki put ne ocekivano na razne strane.E sada dalje,kanap 5m debeo ko palac, izprepletan 100 puta, pa tako jos 2-3 kanapa.
Kazem ja , aj sada lepo to oslobodite ...ma sada cu ja to za cas, i petlja nesto ispred radnje pola sata, i zaboravim, dok ne cujem trassss, upsssss, kaze stranka ....posa' mi al nimuje nista , paste izraz nimuje nista.
Na kraju mole da ostave kolica da ne vuku prazna dvaput, tu padnem sa stolice .....ali se odrzim pod kontrolom.
A kada ga nose dodju opet dvojica ,jedan expert da uveze a jedan expert da vozi,a ovaj sto vezuje zaustavlja saobracaj "voze specijalan teret"da ne seta zadjabe....
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- nec
- Site Admin

- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
bolje od regeneratora (znaju oni kako treba)generacija 49 je napisao: rastresu ga u voznji da sigurno sva aktivna masa na katodama CRT opadne ko jesenje lisce
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- generacija 49
- Preminuo
E zamisli druze moj kada ga tako provozaju 2x po 800 m,...a ti tockici truckaju i na nacrtanu liniju....... pa reklamacija , a sva jezgra po upadala u kalemovima,.... pa ajd nesto moze i odokativno da se slozi kada je geometrija u pitanju, a zamisli VIF i SIF..treba ti vobler i mesec dana rada
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- milkovski08
- _

Mi o vuku a vuk na vratima...Danas mi dolazi musterija sa TV PHILIPS, nosio kod nekog majstora pa posle mesec dana ovaj mu vratio.Musterija kaze: "Uzeo sam TV od majstora iz razloga sto stoji mesec dana a on nemoze da pronadje delove, ali mi je rekao da nije strasno da je to manji kvar koji nije skup".Normalno mene ne mrzi i u njegovom prisustvu otvorim TV i vidi cuda!Stvarno mu je falio najmanji i najeftiniji deo i normalno najeftinija popravka.Na ploci ostale samo rupe pinova, otvorene kao zive rane i nemi svedoci, da je tu nekad nesto postojalo.
VN trafo nepostoji,nema ga!Posto smo jedno 10 minuta bez ijedne reci posmatrali tu saku jada on me pita sta da radimo.Ja sam mu predlozio dve opcije:
Da pronadje nevidljivi VNT
Da proverim dali ima na lageru,koja je cena i kad moze da stigne.
Ja proverim,kazem mu cenu i dam mu broj telefona da sam poruci i plati,i da mu to sredim.Neko vreme je bio duboko zamisljen, dok mu je pogled lutao cas na mene, cas na bolesni TV ,uzeo ga u ruke...tiho nestajanje.
VN trafo nepostoji,nema ga!Posto smo jedno 10 minuta bez ijedne reci posmatrali tu saku jada on me pita sta da radimo.Ja sam mu predlozio dve opcije:
Da pronadje nevidljivi VNT
Da proverim dali ima na lageru,koja je cena i kad moze da stigne.
Ja proverim,kazem mu cenu i dam mu broj telefona da sam poruci i plati,i da mu to sredim.Neko vreme je bio duboko zamisljen, dok mu je pogled lutao cas na mene, cas na bolesni TV ,uzeo ga u ruke...tiho nestajanje.
Milkovski08
- kisko
- Preminuo
U bre pa kakav si ti to majstor kad ni "manji kvar koji nije skup" nemozes da popravis
(kako cesto budu takvi kad donose
) 
uvek ima nesto interesantno
- nec
- Site Admin

- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
U principu uvek otvaram TV kad primim na popravku (bas zbog toga) 
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- milkovski08
- _

To je to NEC,iz licnog iskustva otvaram sve sto poseduje kabel za 220V i nikad ne ukljucujem nepoznate aparate bez predhodne provere, jer svaka cast nekim "majstorima"ali sta sam sve video i doziveo to je vrlo ozbiljna stvar.Neizolirane zive kablove ,kaskade na armirackim zicama,nepoznati kabli sa pocetkom a bez zavrsetka uvezane u cvorove,poluprazne TV,pogresno polarisane elemente,IC kojem fale pinovi,okrenute izvode i razna budjenja koja nemoze da smisli ni sam proizvodjac...to je strasno a bogami i opasno.Takve TV vise ne radim,odbijam i najdraze mi je kad ja jedva primetim da je nesto ranije radjeno na TV,jer jako postujem pedantne majstore,jer ako vec nesto pocnes da radis moras biti posvecen i uzivati u tome...tako bar ja razmisljam.
Milkovski08
- generacija 49
- Preminuo
ne mogu da verujem......milkovski08 je napisao: dok mu je pogled lutao cas na mene, cas na bolesni TV ,uzeo ga u ruke...tiho nestajanje.
PS
imao sam ja slucajeva puno kada je sve "obrano", al stoji u kesi nadjem delove, e kakvi su druga prica.
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- milkovski08
- _

- skyline-GTR
- gx

- Contact person: Ibrahim
radi trecu smjenumilkovski08 je napisao:Zasto Generacija 49 ne spava...kasno je.
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija
- generacija 49
- Preminuo
Nema odmora dok se ne umoris...razvijam stampu ruke mi zute od FeCl2 :mrgreen:A i prija tisina .I prete mi odmorom od mesec dana ...uskoro ...
... pa da postignem.
Zadnja izmena: generacija 49, dana 19 Jun 2009, 12:08, ukupno menjano 1 put.
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- skyline-GTR
- gx

- Contact person: Ibrahim
ja kako bi meni dobro doslo da me hoce bar 15 dana odmora da isplešćegeneracija 49 je napisao:A i prete mi odmorom od mesec dana ...uskoro ......
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija
- generacija 49
- Preminuo
e pa kada si se naradio i treba da pauziras, poso nije zec , odmori...
a ovo sto ne spavas
...naj bolja je koncentracija nocu....kome zena dozvoli
Tesla budzio nocu... kolko vidim, to izgleda pravilo kod "nas i banderasa"
PS
imam celu pesmu iz jedne knjige sto cuvam iz detinjstva....mali tiraz bio...al' otom potom.
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- fanzo
- Site Admin

- Phone number: 0038121781575
Najlepše je oko 03h ..jel tako G49?
........ u 01h bude se i "pevaju" petlovi ..u 03h je mukla tišina .(ako nije vikend) .... u 04h bude se ptice i pecaroši ....a u 07h meni se spava
..moja žena je navikla..
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- generacija 49
- Preminuo
@F
Jeeeeeee bas tako
Meni kolege kazu kada mi nesto treba dodji sutra oko 08h....jel uvece ....ma ujutru...jeeeeee kako grad izgleda u 08h ujutru odavno ne znam.
Kada imam posla u nekom gradu na 200-300 Km ujutru , ja podjem kada cujem golubove i stignem kad treba.
Jeeeeeee bas tako
Meni kolege kazu kada mi nesto treba dodji sutra oko 08h....jel uvece ....ma ujutru...jeeeeee kako grad izgleda u 08h ujutru odavno ne znam.
Kada imam posla u nekom gradu na 200-300 Km ujutru , ja podjem kada cujem golubove i stignem kad treba.
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
-
IvanBG
- bela tehnika

- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Moje stare mušterije znaju da ne treba da me zovu pre podne
PS onaj jedini udes koji sam imao (kada sam udario taksistu) desio se u jutarnjem špicu oko 8:30
eto! ko rano rani udes napravi! 
PPS da, i pre neki dan neki ludak išao na mene (u mojoj traci, preko duple pune) dobrih 200-300m
i u poslednjem momentu sam ga izbegao... sati: 9 ujutro

PS onaj jedini udes koji sam imao (kada sam udario taksistu) desio se u jutarnjem špicu oko 8:30
PPS da, i pre neki dan neki ludak išao na mene (u mojoj traci, preko duple pune) dobrih 200-300m
- generacija 49
- Preminuo
@ivanBG
Pa u to vreme samo "nasi bunovni" ....remete red,mora da je taj preko pune neki nas isao rano na teren

Pa u to vreme samo "nasi bunovni" ....remete red,mora da je taj preko pune neki nas isao rano na teren
Only thinking...
Paz' te priču...poezija.